Ξεμούδιασμα με φιλική ΝΙΚΗ στην Ευξεινούπολη

Το πρώτο της φιλικό πραγματοποίησε η Νίκη Βόλου μετά την ολοκλήρωση του πρώτου και βασικού σταδίου της προετοιμασίας της. Οι κυανόλευκοι λίγες ώρες μετά την επιστροφή στη βάση τους από την Πορταριά, μετέβησαν στην Ευξεινούπολη για να αντιμετωπίσουν την τοπική Δήμητρα.

Για τη Νίκη Βόλου το ματς αποτέλεσε ένα ξεμούδιασμα μετά το απαιτητικό πρόγραμμα με διπλές προπονήσεις που ολοκλήρωσε λίγες ώρες πριν ενώ για τη Δήμητρα ήταν η αρχή της προετοιμασίας της.

Η Νίκη εμφανίστηκε εμφανώς κουρασμένη στο πρώτο ημίχρονο, πιο φρέσκια στο δεύτερο χωρίς ωστόσο να εντυπωσιάσει κάτι όμως που ήταν αναμενόμενο καθώς οι παίκτες της προέρχονταν από δύο εβδομάδες με προπονήσεις πρωί και απόγευμα. Για την ιστορία οι «Βολιώτες» επικράτησαν με σκορ 1-0 χάρη σε γκολ του Χρήστου Τζιώρα στο 81’ μετά από σέντρα του Πάνου.

Μία ενδεκάδα για κάθε 45λεπτο για τη Νίκη

Δύο διαφορετικές ενδεκάδες παρέταξε ο Αλέκος Βοσνιάδης στα δύο ημίχρονα του φιλικού αγώνα. Στο πρώτο 45λεπτο τα γκολπόστ υπερασπίστηκε ο Αποστολίδης ενώ στο 30’ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ο Γρηγοριάδης. Το αριστερό άκρο της άμυνας κάλυψε ο Τζοβάρας, το δεξί ο Κυρίτσης ενώ κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Αλιατίδης και Τσιμπούκας. Μέτσε, Μπόσιο και Αλτιτζής η τριάδα των χαφ, με τους Βασιλείου και Βλαχομήτρο να καλύπτουν τις δύο πτέρυγες της επίθεσης. Μοναδικός προωθημένος ο Αντόνιο Ροχάνο.

Στο δεύτερο ημίχρονο κάτω από την εστία ξεκίνησε ο Γρηγοριάδης ενώ στο τελευταίο μισάωρο αγωνίστηκε ο Μπάγιτς. Την άμυνα αποτέλεσαν οι Πάνος, Γρομητσάρης, Ανδρέου και Παναγιωτίδης (από αριστερά προς τα δεξιά) ενώ στα αμυντικά χαφ αγωνίστηκαν οι Κυριακίδης και Μέτσε. Την δεξιά πτέρυγα της επίθεσης κάλυψε ο Κάσσος, την αριστερή ο Σιατραβάνης και πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Χρήστο Τζιώρα κινήθηκε ο Λούκας Γκαρσία.

Έβγαλε κούραση

Στο πρώτο μέρος η Νίκη παρουσιάστηκε κουρασμένη, της έλειψε η φρεσκάδα και η δημιουργία ενώ οι παίκτες της δεν απέφυγαν και τα ατομικά λάθη. Η κατοχή της μπάλας δεν μετουσιώθηκε σε επιθέσεις που θα προβλημάτιζαν την αντίπαλη άμυνα με τις στιγμές μπροστά στην εστία του Σταυράκη να είναι ελάχιστες. Η παίκτες της Δήμητρας προσπάθησαν και κατά ένα μεγάλο ποσοστό κατάφεραν να περιορίσουν τους χώρους, υποχρεώνοντας τη Νίκη σε βαθιές μπαλιές που εύκολα εξουδετέρωνε η άμυνα των γηπεδούχων. Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να ανοίξουν το σκορ στο 37’ όταν σε αντεπίθεση ο Βασιλείου έστρωσε στον επερχόμενο Μέτσε όμως το σουτ που επιχείρησε ήταν αδύναμο με τον Σταυράκη να μπλοκάρει εύκολα.

Πιο δημιουργική η Νίκη, κουράστηκε η Δήμητρα

Η ενδεκάδα του δευτέρου ημιχρόνου εμφανίστηκε με περισσότερη διάθεση για δημιουργία έχοντας όμως να αντιμετωπίσουν μία ομάδα που είχε ένα 45λεπτο στην πλάτη της. Σιατραβάνης, Γκαρσία και Πάνος, δημιούργησαν ρήγματα ενώ ο Τζιώρας ήταν παρών στις φάσεις εντός της περιοχής.

Οι επισκέψεις των παικτών της Νίκης ήταν συχνότερες στα καρέ της Δήμητρας και σε μία από αυτές κατάφεραν να πετύχουν το γκολ που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Συγκεκριμένα στο 81’ ο Πάνος έβγαλε γλυκιά σέντρα στην περιοχή, με τον Χρήστο Τζιώρα να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με καρφωτή κεφαλιά. Σε παρόμοια φάση στο 2ο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου ο Σταυράκης είπε «όχι» στον σκόρερ της Νίκης ενώ σωτήρια ήταν επέμβασή του στο 85’ σε σουτ του Γκαρσία μέσα από την περιοχή, μετά από ατομική ενέργεια που απέφυγε δύο παίκτες.

Άρχισε το μοντάρισμα

Το φιλικό παιχνίδι με τη Δήμητρα είναι η αρχή ενός προγράμματος με συνεχή παιχνίδια αυξανόμενης δυσκολίας, κατά το οποίο ο Αλέκος Βοσνιάδης θα δουλέψει το τακτικό κομμάτι της ομάδας. Στόχος είναι στις 26 Σεπτεμβρίου ή όποτε οριστεί η ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος, η Νίκη Βόλου να είναι πανέτοιμη για να πραγματοποιήσει την πορεία που προσδοκούν όλοι οι φίλαθλοι της ομάδας.

Οι συνθέσεις

Νίκη Βόλου (Αλ. Βοσνιάδης): Αποστολίδης, Κυρίτσης Γ., Αλιατίδης, Τσιμπούκας, Τζοβάρας, Μέτσε, Μπόσιο, Αλτιτζής*, Βασιλείου, Βλαχομήτρος, Ροχάνο.

2ο ημίχρονο: Γρηγοριάδης (Μπάγιτς), Γρομητσάρης, Ανδρέου, Πάνος, Μέτσε, Παναγιωτίδης, Κυριακίδης, Γκαρσία, Κάσσος, Σιατραβάνης (73’ Χατζηκωνσταντίνου*), Τζιώρας.

Δήμητρα Ευξεινούπολης (Στ. Αρσένος): Σταυράκης, Φαράντος, Θεοδωρόπουλος, Διαμαντόπουλος, Στεφανής, Λάμπος, Αναστασίου, Βουρδάκης, Κρανάς, Μπόλης, Σιόβας. (Στο β’ ημίχρονο έπαιξαν και οι Χαρχαλάκης, Μπιρμπίλης, Δημητρίου, Νικογιάννης, Μαυροζούμης, Τετριμίδας, Αντωνούλης)..

*Αλτιτζής και Χατζηκωνσταντίνου δοκιμάστηκαν από τη Νίκη, προερχόμενοι από τα Τρίκαλα

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις