Φλουτ: “Με ενέπνευσε ο Πάτσης”

«Είχα προτάσεις και από άλλες ομάδες, απ΄ όλο τον κόσμο, όμως καμία δεν μου έκανε το “κλικ”, παρά μόνο όταν μίλησα με τον πρόεδρο της Νίκης, ο οποίος με ενέπνευσε και γι αυτό τώρα είμαι εδώ» απάντησε ο Φλουτ όταν ρωτήθηκε για τους λόγους που επέλεξε τη Νίκη για τον επόμενο σταθμό της προπονητικής του καριέρας. Ο Ολλανδός κόουτς ανέφερε επίσης, πως η ομάδα που «χτίζει» θα παίζει στρωτό ποδόσφαιρο κατοχής και στόχος της για φέτος είναι η παραμονή στη Σούπερ Λιγκ. Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο Βίλιαν Φλουτ (στα ολλανδικά) ή Γουίλιαν Βλουτ (στα αγγλικά), στο novasports.gr:

-Πως πήρατε την απόφαση ν΄ ανοίξετε ένα καινούριο κεφάλαιο στην καριέρα σας ερχόμενος στην Ελλάδα;
« Δεν ήταν η μόνη πρόταση που είχα. Είχα προτάσεις και από άλλες ομάδες, απ΄ όλο τον κόσμο, όμως καμία δεν μου έκανε το ”κλικ”, παρά μόνο όταν μίλησα με τον πρόεδρο της Νίκης, ο οποίος με ενέπνευσε και γι αυτό τώρα είμαι εδώ!».

-Τι σας είπε, δηλαδή, ο κ. Πάτσης και σας ενέπνευσε;
« Το όνειρό του! Να κάνει τη Νίκη μια πολύ καλή ομάδα στη Superleague και τη φιλοσοφία του όχι μόνο στο κομμάτι της πρώτης ομάδας, αλλά σε όλα τα επίπεδα των ακαδημιών. Μιλάμε καθημερινά πάρα πολύ και είμαστε και οι δυο λάτρεις της ανάπτυξης».

-Πόσο εύκολο είναι να φτιάξετε μια ομάδα η οποία καλείται να κάνει υπέρβαση, ώστε να παραμείνει στην κατηγορία; Είναι, ίσως, ένα προσωπικό στοίχημα για εσάς;
« Όχι, δεν είναι στοίχημα. Είναι ένας στόχος. Πιστεύω στη σκληρή δουλειά, έχω εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μου, αλλά και στις δυνάμεις της ομάδας και βήμα-βήμα, εώς το τέλος, θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε το στόχο μας»

-Με τι σχηματισμό, εντός γηπέδου, θα δούμε να παρατάσσεται η Νίκη Βόλου;
« Μ΄ αρέσει η ομάδα να ξεκινάει από πίσω και όχι με μακρινές μπαλιές, πάρα πολύ passing game, δηλαδή. Θέλω να ξέρω που βρίσκονται οι παίκτες μου, είτε έχουν τη μπάλα, είτε όχι και αυτός σε γενικές γραμμές είναι ο τρόπος παιχνιδιού μου. Ποδόσφαιρο κατοχής και παιχνίδι από πίσω».

Βλουτ: «Μίλησα με Αναστασίου, με ενέπνευσε ο Πάτσης»

-Τι ξέρετε για το ελληνικό ποδόσφαιρο;
« Στην αρχή δεν γνώριζα πάρα πολλά. Μίλησα όμως με τον Γιάννη τον Αναστασίου, ο οποίος ήταν παίκτης μου παλαιότερα στην Ολλανδία και σε συνδυασμό με τα βίντεο που είδα από αγώνες τόσο της Νίκης, όσο και ομάδων της Superleague, θεωρώ πως αυτή τη στιγμή γνωρίζω κάποια πράγματα».

-Τι σας είπε ο κ. Αναστασίου;
« Μου είπε, καταρχήν, πως υπάρχουν πάρα πολλοί Ολλανδοί που αγωνίζονται στην Ελλάδα, αλλά και πάρα πολλοί Ελληνες που παίζουν στην Ολλανδία, διότι τους αρέσει να αγωνίζονται εκεί. Μου εξήγησε πως λειτουργεί ο Παναθηναϊκός, πως γίνονται οι προπονήσεις και όλα τα σχετικά, ώστε να με βάλει στο κλίμα της Ελλάδας και επίσης μου έμαθε να πίνω freddo espresso!».

-Την παρουσία της εθνικής Ολλανδίας στο Μουντιάλ πως την κρίνετε;
« Στο τελευταίο παιχνίδι με την Αργεντινή δεν είχε πολλές ευκαιρίες για να κάνει γκολ. Πίστευα και εξακολουθώ να πιστεύω σ΄ αυτή την ομάδα και είμαι απογοητευμένος που δεν κατάφερε να φτάσει μέχρι τον τελικό. Εκτός των άλλων υπάρχουν παίκτες σ΄ αυτή την εθνική οι οποίοι δίπλα μου έκαναν τα πρώτα τους βήματα και μ΄ αρέσει να τους βλέπω να προχωράνε και να φτάνουν ψηλά».

-Για ποιους μιλάτε;
« Για τον Σίλεσεν, τον Βινάλντουμ και τον Ντεπάϊ».
*O Γουίλιαν Βλουτ, έχει εργαστεί στο παρελθόν σε Μπρέντα, Ντεν Χάαγκ, Ρόντα, Ντεν Μπος, Ροσμάλεν, Σπάρτα 22 ενώ τα τελευταία δύο χρόνια ήταν τεχνικός διευθυντής της Σπάρτα Ρότερνταμ. Με τη Νίκη Βόλου, υπέγραψε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις