Βόλος: Παρίστανε τον άνδρα στο Instagram και έπεισε ανήλικη να της στείλει γυμνές φωτογραφίες

Σε ποινή φυλάκισης 26 μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε μία 26χρονη γυναίκα από χωριό του Πηλίου, με τις κατηγορίες της προμήθειας και κατοχής πορνογραφικού υλικού και προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας μέσω διαδικτύου.

Ειδικότερα η γυναίκα από την 1η Δεκεμβρίου του 2016 έως τον Φεβρουάριο του 2017 παρουσιαζόταν σε 15χρονη κοπέλα, κάτοικο Αθηνών, ως άνδρας, προκειμένου να αποκτήσει μαζί της επαφή σεξουαλικού περιεχομένου μέσω της εφαρμογής του Instagram.

Της έστελνε σχεδόν καθημερινά φωτογραφίες με σεξουαλικό περιεχόμενο από ψεύτικο λογαριασμό που είχε δημιουργήσει προσποιούμενη τον άνδρα, ως… «Χρήστος».

Οι κίνδυνοι από τη χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης, κυρίως για τους νέους, αναδεικνύονται ακόμη μια φορά, με το πάθημα 15χρονης (19 χρόνων σήμερα), που απέκτησε επικοινωνία με ενήλικη από το Πήλιο μέσω Instagram και η οποία με ασελγείς προτάσεις και υποδυόμενη τον άνδρα, προσέβαλε την αξιοπρέπεια της ανήλικης στο πεδίο της γενετήσιας ζωής της.

Η 26χρονη φέρεται να απέστειλε στην ανήλικη φωτογραφίες που απεικόνιζαν άλλοτε έναν ημίγυμνο άνδρα και άλλοτε κάποιο ανδρικό μόριο, ισχυριζόμενη ότι ανήκαν στην ίδια. Η ανήλικη από την πλευρά της φέρεται να απέστειλε στην κατηγορούμενη ως απάντηση, φωτογραφίες που απεικόνιζαν την ίδια, άλλοτε ημίγυμνη και άλλοτε εντελώς γυμνή.

Επιπλέον μεταξύ των δύο αναπτύχθηκαν συζητήσεις σεξουαλικού περιεχομένου, οι δε εκφράσεις της κατηγορούμενης σαφώς και προσέβαλαν την αξιοπρέπεια της 19χρονης σήμερα, στο πεδίο της γενετήσιας ζωής της. Τον Νοέμβριο του 2017 είχε διενεργηθεί έρευνα στο σπίτι της κατηγορούμενης, όπου και κατασχέθηκε υλικό φωτογραφιών, ενώ τον Μάρτιο του 2018 εκδόθηκε εργαστηριακή πραγματογνωμοσύνη του Τμήματος Πειστηρίων της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος.

Η αποκάλυψη της ταυτότητας της δράστιδος έγινε όταν οι δύο γυναίκες μίλησαν στο τηλέφωνο.

Τι υποστηρίζει η 26χρονη

Η 26χρονη γυναίκα από το Πήλιο υποστήριξε ότι συνεργάστηκε εξ αρχής με τις αστυνομικές αρχές για την εξιχνίαση της υπόθεσης και ο συνήγορος υπεράσπισης της φέρεται να ζήτησε συγγνώμη από τη 19χρονη και τη μητέρα της που παραβρέθηκαν χθες στο δικαστήριο.

Τι υποστηρίζει η ανήλικη

Η ανήλικη τότε, (19χρονη σήμερα) φέρεται να δήλωσε ότι τη στιγμάτισε η υπόθεση αυτή, ότι έχει πλέον πρόβλημα στις σχέσεις της και μάλιστα άλλαξε σχολείο, για να μη μαθευτεί κάτι από τη συγκεκριμένη ιστορία ενώ την παρακολουθεί ψυχίατρος αφού φοβόταν να εξέλθει μόνη της από το σπίτι, διότι υπέστη σοκ.

πηγή: thenewspaper.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις