Μουντιάλ 2022: Οι σίγουρες και εκείνες που… ετοιμάζουν βαλίτσες!

Του χρόνου τέτοια μέρα -καλά να είμαστε- θα απέχουμε μια βδομάδα από τη σέντρα στο 22ο Παγκόσμιο Κύπελλο!

Σιγά σιγά, λοιπόν, συμπληρώνεται το παζλ των 32 ομάδων, με τρεις ακόμη από την ευρωπαϊκή ζώνη να εξασφαλίζουν απόψε (14/11) την πρόκρισή τους στη διοργάνωση του Κατάρ.

Συνολικά, πλέον, εννέα εθνικές ομάδες έχουν τσεκάρει το εισιτήριο, ωστόσο άλλες τέσσερις θεωρούνται σίγουρες και πέντε ετοιμάζουν βαλίτσες!

Το sport-fm.gr παρουσιάζει αναλυτικά πως έχει η κατάσταση σε κάθε ήπειρο:

Έχουν προκριθεί ήδη:

Κατάρ (διοργανώτρια)
Βραζιλία
Δανία
Γερμανία
Γαλλία
Βέλγιο
Κροατία
Σερβία
Ισπανία

Οι σίγουρες:

Αργεντινή
Ιράν
Νότια Κορέα
Αγγλία

Ετοιμάζουν βαλίτσες:

Εκουαδόρ
Σαουδική Αραβία
ΗΠΑ
Μεξικό
Καναδάς

Νότια Αμερική

Στα προκριματικά της Νότιας Αμερικής έχουμε… μέλλον ακόμη, καθώς ολοκληρώνονται στα τέλη Μαρτίου! Ήδη, ωστόσο, η Βραζιλία, με 34 βαθμούς στην κορυφή, έχει εξασφαλίσει και μαθηματικά την παρουσία της στα γήπεδα του Κατάρ, η δεύτερη Αργεντινή -με 28- είναι «σίγουρη», ενώ και το Εκουαδόρ, που έχει 20 βαθμούς στην 3η θέση, ετοιμάζει βαλίτσες. Από εκεί και πέρα, το χάος!

Χιλή, Κολομβία, Ουρουγουάη έχουν από 16 βαθμούς, το Περού 14 και Παραγουάη, Βολιβία από 12! Θυμίζουμε, τέσσερις ομάδες από τη Νότια Αμερική θα πάρουν απευθείας την πρόκριση για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 και η 5η θα παίξει στα inter-confederation play-offs.

Ασία

Στην Ασία, επίσης τα προκριματικά θα ολοκληρωθούν στα τέλη Μαρτίου. Βρισκόμαστε, πλέον, στην 3η φάση, με 12 ομάδες χωρισμένες σε δύο γκρουπ. Δύο από κάθε όμιλο παίρνουν απευθείας την πρόκριση και οι δύο τρίτες θα παίξουν μπαράζ, για να πάει μία στα intercontinental play-offs. Στον πρώτο όμιλο τα πάντα έχουν ξεκαθαρίσει, με το Ιράν και τη Νότια Κορέα να έχουν 13 και 11 βαθμούς αντίστοιχα στις δύο πρώτες θέσεις. Για την 3η θέση όλα είναι ανοιχτά, όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω, με τον Λίβανο να βρίσκεται εκεί τώρα με 5 βαθμούς, αλλά Ιράκ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Συρία καραδοκούν.

Στον δεύτερο γίνεται μεγάλη μάχη, με τη Σαουδική Αραβία να έχει ένα μικρό προβάδισμα στην κορυφή με 13 βαθμούς, ενώ η Αυστραλία είναι 2η με 10 και η Ιαπωνία 3η με 9! Από κοντά και το Ομάν με 7, ενώ η Κίνα βρίσκεται πολύ πίσω με 4.

Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Οι ομάδες που έχουν προκριθεί ήδη

Αφρική

Πάμε και στην αφρικανική ζώνη. Εδώ και αν έχουμε μέλλον! Τώρα ολοκληρώνεται η δεύτερη φάση των 10 ομίλων, με τις 10 πρώτες να συνεχίζουν στην τρίτη φάση, για να προκύψουν μετά από νοκ-άουτ ματς οι πέντε εκπρόσωποι της μαύρης ηπείρου στο Μουντιάλ του Κατάρ. Μάλι, Αίγυπτος, Σενεγάλη, Μαρόκο, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και Γκάνα έχουν εξασφαλίσει το «εισιτήριο» για τα νοκ-άουτ και περιμένουμε τις άλλες τέσσερις.

Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Οι ομάδες που έχουν προκριθεί ήδη

Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Οι ομάδες που έχουν προκριθεί ήδη

Βόρεια & Κεντρική Αμερική

Και στη Βόρεια & Κεντρική Αμερική πάμε για τέλη Μαρτίου. ΗΠΑ και Μεξικό οδηγούν την κούρσα με 14 βαθμούς, ενώ ο τρομερά ποιοτικός Καναδάς είναι έναν βαθμό πίσω τους. Ο Παναμάς, δε, είναι με 11 βαθμούς στην 4η θέση, η οποία οδηγεί στα inter-confederation play-offs, με την Κόστα Ρίκα να βρίσκεται πολύ πίσω από την πρώτη τετράδα, έχοντας μόλις 6 βαθμούς. Δύσκολα θα αλλάξει κάτι, μένει να δούμε αν ο Παναμάς θα κάνει την έκπληξη, παίρνοντας εκείνος απευθείας την πρόκριση.

Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Οι ομάδες που έχουν προκριθεί ήδη

Ευρώπη

Αφήσαμε τελευταία την Ευρώπη. Με τις προκρίσεις απόψε (14/11) των Πορτογαλίας, Ισπανίας και Κροατίας συμπληρώνεται σιγά σιγά το παζλ. Σίγουρη είναι και η Αγγλία και περιμένουμε, πλέον, τον χαμό σε 7ο όμιλο, με Ολλανδία και Νορβηγία -που τα έκαναν μαντάρα– αλλά και Τουρκία πια, να διεκδικούν την πρώτη θέση στην τελευταία αγωνιστική, και 3ο όμιλο, με Ιταλία και Ελβετία να έχουν από 15 βαθμούς στην κορυφή!

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δεύτερες των ομίλων της ευρωπαϊκής ζώνης θα παίξουν, ουσιαστικά, τρία Final 4, για να προκύψουν οι -ακόμη- τρεις ομάδες από την ήπειρό μας, που θα ταξιδέψουν στο Κατάρ.

Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Οι ομάδες που έχουν προκριθεί ήδη

Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Οι ομάδες που έχουν προκριθεί ήδη

sport-fm.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις