Ελλάδα – Κόσοβο 1-1 : Έγκλημα και τιμωρία (Highlights)

Η Ελλάδα ήταν δημιουργική. Η Ελλάδα έφτιαξε και σπατάλησε πολλές ευκαιρίες για να καθαρίσει την νίκη. Η Ελλάδα ήταν καλύτερη από άλλα ματς αλλά δεν νίκησε. Το Κόσοβο πήρε δεύτερη ισοπαλία από την Ελλάδα στα προκριματικά με το ίδιο σκορ, 1-1.

Συστημένο από Μασούρα

Από την αρχή του αγώνα η Ελλάδα είχε την κατοχή της μπάλας αλλά η αμυντική δουλειά των Κοσοβάρων δεν επέτρεπε να περάσει η μπάλα στους κεντρικούς μέσους (Πέλκα, Μάνταλο, Μπουχαλάκη) οπότε ότι γινόταν, γινόταν από την πλευρά του Τσιμίκα.

Το δοκάρι στο 10ο λεπτό από το σουτ του Μπουχαλάκη ήρθε μετά από σέντρα του Τσιμίκα και απομάκρυνση της άμυνας των φιλοξενούμενων. Φάουλ του Τσιμίκα απέκρουσε σε κόρνερ ο Μούριτς (30′) ενώ από σέντρα του Τσιμίκα ήρθε και η κεφαλιά του Δουβίκα που έφυγε λίγο άουτ (33′).

Σε όλα αυτά οι Κοσοβάροι είχαν να δείξουν μόνο την ωραία ατομική προσπάθεια του Ρασίκα και το σουτ που έφυγε λίγο πάνω από την εστία του Βλαχοδήμου.

Στο 44ο λεπτό, οι Κοσοβάροι είχαν ανέβει ψηλά για να επιτεθούν και η Ελλάδα πήρε μπάλα και έφυγε γρήγορα μπροστά. Ο Πέλκας πρώτη φορά είχε χώρο και χρόνο για να βγάλει σωστή μπαλιά και την έβγαλε. Ο Μασούρα πρόλαβε τον Κοσοβάρο αμυντικό και με ωραία κεφαλιά έκανε το 1-0.

Χάνεις ευκαιρίες… θα τιμωρηθείς

Οι Κοσοβάροι πήραν μερικά μέτρα στο γήπεδο στο δεύτερο ημίχρονο. Υπήρξαν περισσότεροι χώροι σε ένα πιο γρήγορο ματς και την πρώτη μεγάλη ευκαιρία την έχασε ο Μασούρας με προβολή άουτ στο 53ο λεπτό μετά από σέντρα… του Τσιμίκα.

Στο 60ο λεπτο ένα σουτ του Πέλκα έφυγε άουτ και στο 65ο λεπτό την ίδια κατάληξη είχε σουτ του Μάνταλου. Στο 68ο λεπτό ο Τσιμίκας έδωσε έτοιμο γκολ σε Μασούρα και Τζόλη αλλά κανείς δεν μπόρεσε να κάνει επαφή με την μπάλα για να την σπρώξει στα δίχτυα.

Η Ελλάδα δεν τελείωσε το ματς ούτε στο 74ο λεπτό με το σουτ του Πέλκα το οποίο έσωσε ο Μούριτς. Στην αμέσως επόμενη φάση οι Κοσοβάροι κέρδισαν κόρνερ και από πάσα του Ζεγκρόβα, ο Ραχμάνι ισοφάρισε με προβολή σε 1-1.

Στο 79ο λεπτό οι Κοσοβάροι θα μπορούσαν να προηγηθούν αλλά ο Μπερίσα από καλή θέση ήταν άστοχος ενώ έχασαν ακόμη μεγαλύτερη ευκαιρία με τον Ζεγκρόβα στο 88ο λεπτό.

Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μούριτς έκανε άλλη μια εξαιρετική επέμβαση σε σουτ του Βρουσάι και το ματς έληξε ισόπαλο 1-1.

Ελλάδα (3/4/1/2) : Βλαχοδήμος – Χατζηδιάκος, Γούτας, Τζαβέλλας (80′ Παυλίδης) – Ανδρούτσος, Μπουχαλάκης, Μάνταλος, Τσιμίκας – Πέλκας (80′ Βρουσάι) – Μασούρας (86′ Λημνιός), Δουβίκας (66′ Τζόλης)

Κόσοβο (4/4/1/1) : Μούριτς – Βοϊβόντα, Ραχμάνι, Φαζλίγι, Αλίτι – Ιντρίζι (86′ Καστράτι), Σάλα (70′ Χαλίμι), Λοσάι (46′ Ζεγκρόβα), Μπερίσα – Ρασίκα (80′ Σελμάνι), Μουρίτσι

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις