Υποκλίθηκε και ο Πρωτέας στο “κάστρο” της Νίκης

Δεύτερη σερί νίκη για τη Νίκη Βόλου, η οποία επιβλήθηκε του Πρωτέα Γρεβενών με 76-53 στο Κλειστό Γυμναστήριο Νέας Ιωνίας, κρατώντας το αήττητο στην έδρα της.

Με τη νίκη αυτή η βολιώτικη μας αναρριχήθηκε στην 2η θέση της βαθμολογίας και πηγαίνει με θετική ψυχολογία στο τοπικό ντέρμπι απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου την ερχόμενη Κυριακή (28/11) στο Ε.Α.Κ. Βόλου.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι στο πρώτο δεκάλεπτο με τις επιθέσεις να έχουν τον κύριο λόγο, καθώς και οι δύο ομάδες έπαιξαν όμορφο μπάσκετ.

Στην δεύτερη περίοδο η Νίκη μπήκε πιο συγκεντρωμένη, πίεσε στην άμυνα, έτρεξε στην επίθεση και οικοδόμησε μια διαφορά που κράτησε μέχρι το τέλος.

Στην τελευταία περίοδο το προπονητικό τιμ της Νίκης Βόλου είχε την ευκαιρία να δώσει χρόνο συμμετοχής σε αθλητές που δεν χρησιμοποιήθηκαν πολύ στο υπόλοιπο παιχνίδι και παράλληλα να ξεκουράσει τους βασικούς παίκτες.

Πριν το τζάμπολ κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή εις μνήμην της Βάσως Μπεσκάκη που έφυγε από την ζωή σε ηλικία 46 ετών. Η Βάσω Μπεσκάκη ήταν παλαίμαχη αθλήτρια της θρυλικής ομάδας του Σπόρτινγκ η οποία πρόσφερε τις υπηρεσίες της και στην Εθνική Ελλάδας για χρόνια, σε όλες τις ηλικιακές βαθμίδες και 35 φορές στην ομάδα γυναικών. Μετά το τέλος της αθλητικής της καριέρας υπηρέτησε στο γραφείο των Εθνικών ομάδων και στις σχέσεις με τις διεθνείς ομοσπονδίες και τη FIBA, ενώ τα τελευταία χρόνια είχε γίνει και κομισάριος σε διεθνείς διοργανώσεις, διευρύνοντας συνεχώς τους τομείς ενασχόλησής της με το άθλημα.

Τα δεκάλεπτα: 22-17, 43-23, 60-34, 76-53

Διαιτητές: Ντούρας-Μαραμής-Γεωργούλης

Νίκη Βόλου (Κοσμάτος – Τσιριγωτάκης): Νίκολης, Βερτζάγιας 14, Σκουφεζής, Ζησόπουλος 2, Κουτίνας 20(1), Μπουσκολίτης 3(1), Δελεντζές, Καλλές 13 (10 ριμπάουντ, 5 τάπες), Σαριμπαλίδης 5 (1τρ, 12ασίστ), Σπανόπουλος 2, Λόλας 4 (14 ριμπάουντ), Ξενιτίδης 13(3)

Πρωτέας Γρεβενών (Χασιώτης): Τζιουβάρας 3, Γριφιός 12, Κλωναράς 9 (1), Παλάσκας 8 (2), Παπαδόπουλος 8, Σιπητάνος 6, Κωνσταντίνου 5 (1), Μπόζιαρης, Μαλιούρας 2, Ασλανίδης, Κυρατζής

Η διοίκηση με ανακοίνωσή της ευχαρίστησε τους συντελεστές της νίκης αλλά και τους διαιτητές. Επίσης συνεχάρη τους αντιπάλους: Ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο που παραβρέθηκε στο Κλειστό, συγχαίρουμε το προπονητικό team και τους αθλητές μας για τη νίκη τους, τους διαιτητές για την απόδοση του και ευχόμαστε καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα στην ομάδα του Πρωτέα Γρεβενών.

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις