Βαζάκας: «Διαχειριστήκαμε το παιχνίδι όπως έπρεπε»

Ικανοποιημένος δήλωσε ο Γιώργος Βαζάκας από την απόδοση των ποδοσφαιριστών του, εξαιρώντας το χρονικό διάστημα που η ομάδα του δέχθηκε τα δύο γκολ από τον αντίπαλο. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού Βόλου επισήμανε πως καλώς οι παίκτες του έκαναν διαχείριση μετά το 2-0, γιατί ακολουθεί δύσκολο παιχνίδι με αντίπαλο την Αναγέννηση Καρδίτσας, την Κυριακή.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Βαζάκα:

«Ήταν μία δίκαιη, αλλά και αγχωτική νίκη, παρά το ότι ξεκινήσαμε με τους καλύτερους οιωνούς και προηγηθήκαμε 2-0. Ελέγχαμε το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο όμως χαλαρώσαμε, ίσως γιατί περιμένουμε και το παιχνίδι της Κυριακής και θέλαμε να κρατήσουμε δυνάμεις, θεωρώντας ότι θα είναι εύκολο αλλά είδατε όμως ότι στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει τίποτε εύκολο μέχρι να τελειώσει το 90λεπτο. Τέλος καλό, όλα καλά. Οι παίκτες μου μετά από μία ήττα που κάναμε στη Βέροια ανταποκρίθηκαν όπως έπρεπε. Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα στην κατηγορία. Παίζαμε με μία ομάδα που είμαι συναισθηματικά δεμένος, γιατί η Καλαμαριά είναι η ομάδα που ανδρώθηκα ποδοσφαιρικά. Εύχομαι η ομάδα αυτή να καταφέρει να ξεπεράσει τα προβλήματά της και να βρει τον δρόμο της.

Εμείς τώρα κοιτάζουμε το επόμενο παιχνίδι με την Αναγέννηση Καρδίτσας που είναι ένα γειτονικό ντέρμπι. Θα προετοιμαστούμε κατάλληλα ώστε να είμαστε πανέτοιμοι και να πάρουμε, πόντο ή πόντους».

Για το οξύμωρο ότι ενώ οι ομάδες του Γιώργου Βαζάκα δίνουν μεγάλη έμφαση στην αμυντική λειτουργία τους και δέχονται γκολ με το σταγονόμετρο, ο Ολυμπιακός Βόλου φέτος έχει τη χειρότερη άμυνα της κατηγορίας εξαιρούμενης της Καβάλας:  

«Αυτό είναι πρόβλημα, όμως σιγά-σιγά θα το ξεπεράσουμε και με τη δουλειά όλα θα γίνουν. Δεν μπορούμε να πούμε τίποτε άλλο γιατί η άμυνα διδάσκεται ενώ η επίθεση δεν διδάσκεται. Δεχθήκαμε πάλι γκολ από στημένη φάση. Κάπου χαλαρώνουν οι παίκτες και κάπου το αποτέλεσμα όταν είναι 3-0 έχεις εφησυχασμό και είναι ευνόητο να δημιουργούνται αυτά τα προβλήματα. Σιγά-σιγά ο Ολυμπιακός Βόλου θ’ ανταποκριθεί όπως πρέπει στη διάρκεια. Ακολουθεί ένα πρόγραμμα που είναι ευνοϊκό και νομίζω ότι η ομάδα προς το τέλος του Δεκεμβρίου θα είναι σε τέτοια θέση που ο κόσμος θα είναι περήφανος».

Για την Αναγέννηση Καρδίτσας: «Η Αναγέννηση Καρδίτσας έχει κάνει φέτος ένα άνοιγμα αποκτώντας πολλούς και καλούς ποδοσφαιριστές σε όλες τις θέσεις. Στα δύο εντός έδρας παιχνίδια της έδειξε πως ανταποκρίθηκε σωστά. Σίγουρα είναι μία ομάδα που θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατηγορία. Αν κάνουν το λάθος και μας υποτιμήσουν θα καταλάβουν στη διάρκεια το λάθος τους».

Για το αν έλειψε στα προηγούμενα δύο παιχνίδια ο Σιαφά: «Μας έλειψε σίγουρα. Στο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό είχε μία καλή παρουσία, όμως έχει μείνει πίσω στο θέμα της φυσικής κατάστασης. Έφυγε για την Εθνική, έχασε 15 μέρες, ήρθε για τρεις μέρες και πάλι έφυγε για άλλες 15 και αυτό ήταν πρόβλημα. Είναι ένας ποιοτικός παίκτης αλλά θέλει σημαντική βελτίωση στον τομέα της φυσικής κατάστασης για να μπορέσει ν’ ανταποκριθεί στο πρωτάθλημα».

Για τη χαλαρότητα της ομάδας στον αγώνα με τον Απόλλωνα και το ότι οι παίκτες του γύριζαν πολλές φορές την μπάλα προς τα πίσω: «Όταν κερδίζεις 2-0, επειδή υπάρχει το παιχνίδι της Κυριακής, είπαμε να κάνουμε μία διαχείριση του χρόνου και να μην πάμε σε συνεχείς επιθέσεις γιατί εμάς ενδιέφερε μόνο το αποτέλεσμα. Δεν μας ενδιέφερε το σκορ. Ίσως δεν κάναμε καλή διαχείριση μετά το 3-0, αλλά διαχειριστήκαμε πάρα πολύ καλά το παιχνίδι. Είναι φυσιολογικό να μην παίζεις με μεγάλες εντάσεις όταν έχεις παιχνίδια Τετάρτη-Κυριακή, γιατί αλλιώς δεν θα μπορείς ν’ ανταπεξέλθεις. Ο Ολυμπιακός Βόλου διαχειρίστηκε καλά το αποτέλεσμα, αλλά λίγο μας χάλασε το δεύτερο, εκεί που δεχθήκαμε τα δύο γκολ. Η κακή εικόνα είναι στην χαλάρωση που δεχθήκαμε τα δύο γκολ. Κατά τ’ άλλα διαχειριστήκαμε το παιχνίδι όπως έπρεπε για να μην υπάρχει κόπωση και να είμαστε έτοιμοι για την Κυριακή. Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι άλλη ομάδα, δυνατή. Αυτήν τη στιγμή μας ενδιέφερε το αποτέλεσμα και αφού αυτό ήρθε γρήγορα είπαμε να κάνουμε τη σωστή διαχείριση και γι’ αυτό έκανα και κάποιες αλλαγές».

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις