Γλυκόπικρη ισοπαλία στη Φιλιππούπολη για τον Ολυμπιακό Βόλου

Μπορεί από το τελικό 1-1 με τον Απόλλωνα Λάρισας και τον βαθμό της ισοπαλίας ο Ολυμπιακός Βόλου να μην είναι ευχαριστημένος, ωστόσο η εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου στη Φιλιππούπολη του αφήνει γλυκιά γεύση και ελπίδες πως η ομάδα μπορεί να ανακάμψει στη συνέχεια του πρωταθλήματος. Οι ερυθρόλευκοι έμειναν πίσω στο σκορ στο 8’ με σκόρερ τον Νούσιο, όμως βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης στο 48’ με τον Σέζαρ Κότος.

Έτσι παρέταξε την ομάδα του ο Βασίλης Βούζας

Με αρκετά νέα πρόσωπα παρέταξε την ομάδα του ο Βασίλης Βούζας. Την εστία υπερασπίστηκε ο Βούγιοβιτς και την αμυντική τετράδα αποτέλεσαν οι Μανάβοβ, Φιλίποβιτς, Στάμου και Σκοπελίτης. Στον άξονα κινήθηκαν οι Κόλα, Χατζής και Ντος Σάντος με τους Κουντουριώτη και Νάνι να καλύπτουν τις δύο επιθετικές πτέρυγες. Μοναδικός προωθημένος ο Βερνάρδος.

Πάλι γκολ από στημένο

Πριν ακόμη οι δύο ομάδες βρουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο, ο Ολυμπιακός Βόλου κατάφερε να δεχθεί γκολ με τον «συνήθη» τρόπο, από στατική φάση. Συγκεκριμένα στο 8’ ο Μπαλογιάννης εκτέλεσε κόρνερ για τον Απόλλωνα, με τον Νούσιο να ανοίγει το σκορ με το κεφάλι.

Η αντίδραση των ερυθρολεύκων ήταν υποτονική και πέρα από δύο καλές στιγμές που θα μπορούσε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια, οι ερυθρόλευκοι δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Αστρά. Στο 35’ ο Ντος Σάντος κατέβασε όμορφα στην περιοχή, έκανε το σουτ, όμως ο Αστράς ήταν σε ετοιμότητα διώχνοντας σε κόρνερ. Στο 44’ οι ερυθρόλευκοι άγγιξαν την ισοφάρισε σε κεφαλιά του Φιλίποβιτς που πέρασε άουτ.

Ροντέο το δεύτερο ημίχρονο – Άγγιξε τη νίκη ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός Βόλου ήθελε ένα γρήγορο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο και πιο γρήγορο δεν γίνονταν. Μόλις στο 48’ οι ερυθρόλευκοι έφεραν το παιχνίδι στα ίσια με πρωταγωνιστή τον Σέζαρ Κότος που είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο στο 39’ στη θέση του Κόλα. Ο Ντος Σάντος εκτέλεσε το κόρνερ με τον Κότος, με κεφαλιά, να ισοφαρίζει για την ομάδα του. Το ισόπαλο αποτέλεσμα δεν άρεσε σε καμία ομάδα, με αποτέλεσμα να προσπαθήσουν να φτάσουν και οι δύο σ’ ένα δεύτερο τέρμα. Αυτό δημιούργησε κενούς χώρους στα μετόπισθεν με το παιχνίδι να γίνεται ροντέο.

Στο 63’ οι ερυθρόλευκοι άγγιξαν το νικητήριο γκολ όταν σε σέντρα του Μανάφοβ και παρέμβαση του Κοζού, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι πριν καταλήξει στην αγκαλιά του Αστρά. Ο Ολυμπιακός με την ψυχολογία με το μέρος του πίεσε τους γηπεδούχους, οι οποίοι επέλεξαν να προσπαθήσουν να χτυπήσουν στην κόντρα. Στο 85’ οι φιλοξενούμενοι έχασαν ακόμη μία ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, όταν ο Κουντουριώτης από θέση βολής δεν μπόρεσε να νικήσει τον πορτιέρε του Απόλλωνα. Τρία λεπτά αργότερα ο Στάμου μετά από κόρνερ της ομάδας του, έπιασε την κεφαλιά με αμυντικό να αποκρούει πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. Η τελευταία καλή φάση καταγράφηκε για τον Απόλλωνα, όταν σε μία αντεπίθεση ο Τιμπουέ γύρισε παράλληλα με την εστία του Βούγιοβιτς όμως δεν βρέθηκε συμπαίκτης του να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Το τελικό σφύριγμα του κ. Ψυχούλα βρήκε τους παίκτες των δύο ομάδων απογοητευμένους στο χορτάρι του αγωνιστικού χώρου.

Οι συνθέσεις:

Απόλλων Λάρισας (Γράφας): Αστράς, Λίταινας (λ. τρ. Σούλτσε), Τιμπουέ, Γιαννίτσης, Νούσιος, Κόζου, Καλούσης, Χατζής, Μπαλογιάννης, Λουκάς, Λεμάνγκρ (51’ Ζιάκας)

Ολυμπιακός Βόλου (Βούζας): Βούγιοβιτς, Σκοπελίτης, Μανάφοβ, Φιλίποβιτς, Στάμου, Ντος Σάντος, Κόλα (39’ Κότος), Χατζής (42’ λ.τρ. Κατσούκης), Κουντουριώτης, Νάνι (46’ Ντιαμπί), Βερνάρδος

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις