Βαθμολογική ανάσα για τον Ολυμπιακό Βόλου με μεγάλο διπλό στα Τρίκαλα

Ο Ολυμπιακός Βόλου πέτυχε σπουδαίο διπλό στα Τρίκαλα και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα, στη μάχη που δίνει για να σώσει στην κατηγορία. Οι ερυθρόλευκοι άνοιξαν το σκορ στο 27’ με τον Ντιαμπί με τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν τρία λεπτά αργότερα με τον Ευθυμίου. Το νικητήριο τέρμα πέτυχε ο Ξύδας στο 68’, έχοντας περάσει στον αγωνιστικό χώρο 12 λεπτά νωρίτερα στη θέση του Κουντουριώτη.

Η διάταξη του Ολυμπιακού Βόλου

Ο Ξενοδόχοβ υπερασπίστηκε την εστία του Ολυμπιακού Βόλου, με τους Μανάφοβ και Γραικό να καλύπτουν τα δύο άκρα της άμυνας. Στάμου και Μαρκοπουλιώτης αποτέλεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο και τους Ντιαμπί, Μάνγκα και Ντος Σάντος να αποτελούν την τριάδα στον άξονα. Σκοπελίτης και Κουντουριώτης επιχείρησαν από τις δύο πτέρυγες της επίθεσης, με τον Βερνάρδο να αποτελεί την επιθετική αιχμή των ερυθρολεύκων.

Σβηστό ξεκίνημα

Νευρικό παιχνίδι κέντρου, με ελάχιστες καλές στιγμές στις δύο περιοχές περιελάμβανε το μενού του πρώτου 25λεπτου. Εξαίρεση, αποτέλεσαν δύο χαμένες ευκαιρίες, μία για κάθε ομάδα. Στο 12’ η κεφαλιά του Κεχαγιά σε κόρνερ της ομάδας του πέρασε άουτ, όπως άουτ κατέληξε το σουτ του Βερνάρδου από το ύψος του πέναλτι στο 25’.

Δεν πρόλαβε να χαρεί ο Ολυμπιακός

Ο Βερνάρδος μπορεί να μη βρήκε δίχτυα από καλή θέση στο 25’, δεν ίσχυσε το ίδιο όμως με τον Σαλίμ Ντιαμπί που τελείωσε με ωραίο σουτ το γύρισμα του Κουντουριώτη. Οι Βολιώτες ωστόσο δεν πρόλαβαν να χαρούν το προβάδισμα στο σκορ στο 27’, καθώς τρία λεπτά αργότερα οι  γηπεδούχοι απάντησαν με κοντινό πλασέ του Ευθυμίου.

Η συνέχεια και μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους ανήκε στα Τρίκαλα. Στο 32’ ο Ξενοδόχοβ έσωσε τον Ολυμπιακό σε κοντινή κεφαλιά του Ελευθεριάδη ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Χειρίτραντας καθυστέρησε να εκτελέσει από θέση βολής, με αποτέλεσμα η μπάλα να κοντράρει και να απομακρυνθεί. Στο 40’ σε μία κόντρα επίθεση του Ολυμπιακού, ήταν σειρά του Αγριμάκη να κρατήσει το σκορ στο 1-1, όταν απόκρουσε το σουτ του Βερνάρδου από θέση τετ α τετ.

Χρυσές αλλαγές

Στο 56’ ο Βούζας πέρασε στη θέση του Κουντουριώτη τον Ξύδα και τέσσερα λεπτά αργότερα ο νεαρός επιθετικός έκανε αισθητή την παρουσία του, με το σουτ που επιχείρησε να περνά μόλις άουτ. Στο 67’ ο Σιαφά πέρασε στη θέση του Ντος Σάντος και ο Κότος σ’ αυτή του Μανάφοβ. Ένα λεπτό αργότερα οι παίκτες που πέρασαν αλλαγή συμμετείχαν στη φάση της επίτευξης του δεύτερου γκολ των ερυθρολεύκων. Στη σέντρα του Βερνάρδου, ο Σιαφά πήρε την πρώτη κεφαλιά με τον Ξύδα από το δεύτερο δοκάρι να στέλνει με το κεφάλι, την μπάλα στα δίχτυα.

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι με γεμίσματα προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση χωρίς επιτυχία ωστόσο, κρατώντας σχετικά εύκολα το υπέρ τους σκορ. Αντιθέτως, το συγκρότημα του Βασίλη Βούζα θα μπορούσε να πετύχει και τρίτο τέρμα στο 93’ όταν Ο Βερνάρδος πέρασε και τον τερματοφύλακα αλλά του έφυγε το κοντρόλ κι έχασε την ευκαιρία να τελειώσει το παιχνίδι.

Βαθμολογική ανάσα

Η νίκη μέσα στα Τρίκαλα έδωσε βαθιά βαθμολογική ανάσα στον Ολυμπιακό Βόλου που έφτασε τους 13 βαθμούς, ισοβαθμώντας με Απόλλωνα Λάρισας και Πανσερραϊκό. Παράλληλα βρίσκεται σε απόσταση βολής από τους Πιερικό, Απόλλωνα Πόντου και Τρίκαλα, έχοντας ένα ματς λιγότερο.

Οι συνθέσεις:

ΑΟ Τρίκαλα: Αγριμάκης, Σανδραβέλης, Κεχαγιάς, Νιάρος, Ντιαλόσι, Ριζογιάννης, Μπαξεβάνος (72′ Μυλόπουλος), Χειρίτραντας, Πέλκας, Ευθυμίου, Ελευθεριάδης (80′ Αουντίνο).

Ολυμπιακός Βόλου: Ξενοδόχοβ, Ντιαμπί (86’ Χατζής), Ντος Σάντος (67’ Σιαφά), Μανάφοβ (67’ Κότος), Γραικός, Βερνάρδος, Κουντουριώτης (56’ Ξύδας), Μαρκοπουλιώτης, Μάνγκα, Σκοπελίτης, Στάμου.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις