Oι φετινές θρυλικές πορείες του Ολυμπιακού στην Ευρώπη

Η Άστον Βίλα, μία ομάδα το μπάτζετ της οποίας είναι αντίστοιχο με αυτό του συνόλου των ομάδων της Super League, αποδείχθηκε ανέλπιστα χαμηλό εμπόδιο για τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι έφτασαν σε δύο εμφατικές νίκες εκτός κι εντός έδρας, για να σφραγίσουν την πρόκριση τους στον πρώτο ευρωπαϊκό τελικό της ιστορίας τους, όπου θα βρεθούν αντιμέτωποι με την Φιορεντίνα.

Μία μέρα νωρίτερα ο μπασκετικός Ολυμπιακός, έσπασε την έδρα της Μπαρτσελόνα στο πέμπτο ματς και με σκορ 59-63, σε ένα ματς που έπεφταν κορμιά, πήρε το εισιτήριο στο Final 4 της Euroleague.

Τα κατορθώματα όμως, των ερυθρολεύκων δεν σταματούν σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ ανδρών. Ο Ολυμπιακός φέτος έχει κάνει αξιοθαύμαστες πορείες στην Ευρώπη, κάποιες εκ των οποίων συνεχίζονται…

Οι πιτσιρικάδες του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου κατέκτησαν τον πρώτο ποδοσφαιρικό ευρωπαϊκό τίτλο για την Ελλάδα και επικρατώντας 3-0 της Μίλαν, πανηγύρισαν το Youth Champions League.

Στο πόλο οι γυναίκες γνώρισαν την ήττα στον τελικό του Champions League από την Σαμπαντέλ με 16-10, κατακτώντας τη δεύτερη θέση.

Στο πόλο, η ομάδα ανδρών, βρίσκεται στο final-4 του Champions League και το διάστημα 5-7 Ιουνίου, στη Μάλτα θα διεκδικήσει το βαρύτιμο τρόπαιο κόντρα στις Φερεντσβάρος, Προ Ρέκο και Νόβι Μπέογκραντ.

Τέλος, η ομάδα χάντμπολ των ανδρών, βρίσκεται στον τελικό του EHF European Cup, έχοντας αποκλείσει με 39-32 την Φερεντσβάρος. Εκεί θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Ισλανδική Βάλουρ.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις