Ανέλαβε και επίσημα την Εθνική ο Πογέτ

O κ. Γουστάβο Πογέτ είναι και επίσημα ο νέος προπονητής της Εθνικής Ομάδας Ανδρών. Ο Ουρουγουανός προπονητής υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έως το τέλος του 2023 με πρόβλεψη ανανέωσης έως το EURO 2024.

Ο κ. Πογέτ, γεννήθηκε στο Μοντεβιδέο στις 15 Νοεμβρίου του 1967. Ως ποδοσφαιριστής αγωνιζόταν στη θέση του μεσοεπιθετικού και έπαιξε στη Γκρενόμπλ, στη Ρίβερ Πλέιτ της Ουρουγουάης, στη Σαραγόθα και στις Τσέλσι, Τότεναμ και Σουίντον. Με τη Σαραγόθα κατέκτησε το κύπελλο Ισπανίας το 1994 και το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης το 1995, και με την Τσέλσι το UEFA Super Cup to 1998, σημειώνοντας μάλιστα το νικητήριο γκολ στον τελικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Η μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα του ήταν η κατάκτηση του Copa America τo 1995 με την εθνική Ουρουγουάης, στο οποίο ο Πογέτ ψηφίστηκε καλύτερος παίκτης στη θέση του.

Η προπονητική του καριέρα ξεκίνησε από τη θέση του assistant στις Σουίντον, Λιντς, Τότεναμ και ως πρώτος προπονητής στη Μπράιτον και τη Σάντερλαντ. Αμέσως μετά, τη σεζόν 2015-16, ανέλαβε την ΑΕΚ και έγινε έτσι περισσότερο γνωστός στη χώρα μας. Έχει εργαστεί ακόμη στη Μπέτις, τη Σανγκάη, τη Μπορντό και την Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις