Βοσνιάδης: «Όταν συμβαίνουν τέτοια λάθη, είμαστε άξιοι της μοίρας μας»

Στο λάθος του Τσιμπούκα, στη φάση του φάουλ που μετέτρεψε σε γκολ η Βέροια, καθώς και στην αμυντική συμπεριφορά της ομάδας του, κατά τη φάση του γκολ, στάθηκε ο Αλέκος Βοσνιάδης, στις δηλώσεις του, αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης με τη Βέροια, τονίζοντας πως οι ποδοσφαιριστές του έκαναν εύκολη τη δουλειά του αντιπάλου, σε ένα παιχνίδι που είχαν καταφέρει να τον “μπλοκάρουν”.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για την ήττα της Νίκης, παρά την καλή της εμφάνιση:

“Αυτό είναι κάτι που το έχουμε πάθει σε αρκετά παιχνίδια. Εκεί που ελέγχουμε πλήρως το παιχνίδι, να έχουμε την αντίθετη κατάληξη. “Μπλοκάραμε” τη Βέροια και δεν έκανε το παιχνίδι της, δεν βρήκε λύσεις στο επιθετικό κομμάτι, μπροστά στην άμυνά μας, πιέσαμε ψηλά και δεν μπόρεσαν να βρουν συνδυασμούς. Ήταν ένα “κλειστό” παιχνίδι, με τρεις φάσεις κι από τις δύο ομάδες, στο πρώτο ημίχρονο

Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο και δεχόμαστε ένα γκολ πολύ νωρίς από δικό μας τραγικό λάθος, σε φάση που έχουμε την κατοχή. Σε στατική φάση, την οποία έχουμε δείξει 100 φορές, δεχόμαστε το τέρμα. Όταν συμβαίνουν τέτοια πράγματα, είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Παλέψαμε, στη συνέχεια, να “κρατηθούμε” στο παιχνίδι, η Βέροια κοίταξε να “ροκανίσει” τον χρόνο με όποιον τρόπο μπορούσε, είτε κρατώντας την μπάλα, είτε με κάποιες διακοπές, που είναι μέσα στο παιχνίδι. Πιέσαμε στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού, έκανε μία καλή απόκρουση ο Βελλίδης, κερδίσαμε τρία κόρνερ στο τελευταίο πεντάλεπτο, τα οποία δεν μπορέσαμε να εκμεταλλευτούμε και φύγαμε, χωρίς να πάρουμε κάτι από εδώ.

Κουραστήκαμε, τη φετινή χρονιά, να λέμε ότι είμαστε μία καλή ομάδα, η οποία, όμως, στην ουσία, είναι καλή, αλλά δεν παίρνει τους βαθμούς. Αδικούμαστε, γενικά, από τη βαθμολογική μας θέση, αλλά όταν δεν παίρνεις τα αποτελέσματα και δίνεις και πράγματα εύκολα στον αντίπαλο, είναι φυσιολογικό να μην είσαι στη βαθμολογική θέση που μπορείς”.

Για την αδυναμία της ομάδας του να κερδίσει εκτός έδρας:

“Είναι πολύ κοντά οι ομάδες, σε δυναμικότητα, βλέπετε ότι τα περισσότερα παιχνίδια κρίνονται στο γκολ, δεν “ανοίγουν” τα αποτελέσματα. Όταν δίνεις γκολ στον αντίπαλο, με ένα τόσο “φθηνό” λάθος, είναι λογικό να μην πάρεις τίποτα. Αν ήμασταν μέσα στο παιχνίδι, όσο περνούσε ο χρόνος, χωρίς να έχουμε δεχτεί το γκολ, πιστεύω ότι ήταν σίγουρο ότι θα αγχωθεί περισσότερο η Βέροια κι εμείς θα είχαμε περισσότερους χώρους μπροστά. Κάναμε τη δουλειά του αντιπάλου εύκολη, από μία αβλεψία δική μας. Τα αποτελέσματα έρχονται, όταν είσαι σοβαρός, όταν δεν κάνεις τέτοιου είδους λάθη κι όταν εκμεταλλεύεσαι τις ευκαιρίες που σου δίνονται στην επίθεση. Είναι κάτι που παλεύουμε από την αρχή, δημιουργούμε ευκαιρίες κι έρχεται μια τέτοια φάση, σαν τη σημερινή, που σου στερεί τους βαθμούς. Είναι κάτι που πρέπει να το βρούμε μέσα στην ομάδα, πρέπει να βρούμε τρόπους να μην το ξαναπάθουμε.

Θέλουμε να έχουμε το “πλασάρισμα” που βάλαμε ως στόχο το καλοκαίρι, είμαστε κοντά σε αυτό, αλλά νομίζω πως αδικούμε και πολύ τον εαυτό μας. “Κλείσαμε” έναν τέτοιο αντίπαλο, με μία σπουδαία, σταθερή πορεία και χάσαμε. Συγχαρητήρια στη Βέροια, τα συνεχόμενα θετικά αποτελέσματά της, τής δίνουν μία ηρεμία, αυτήν την ηρεμία προσπαθήσαμε να χαλάσουμε σήμερα, αλλά δεν τα καταφέραμε. Καλή συνέχεια στον αντίπαλο”.

Τέλος, έκανε το δικό του σχόλιο για τις ομάδες που βρίσκονται στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας, αναφέροντας:

“Όποιοι βρίσκονται σε αυτές τις θέσεις, είναι δίκαια εκεί. Πήραν τα αποτελέσματα, δεν έκαναν λάθη. Βάσει της εικόνας, ο καθένας παίρνει αυτό που του αξίζει. Κατόρθωσαν κάποιες ομάδες να είναι ψηλά, με όποια απόδοση και να είχαν, έπαιρναν αποτελέσματα και δίκαια βρίσκονται εκεί που βρίσκονται. Άλλες ομάδες που έχουν καλές αποδόσεις και δεν παίρνουν αποτελέσματα, πρέπει να το διορθώσουν. Εμείς είμαστε στο γκρουπ της εξάδας, θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε κι άλλο τη θέση μας και να είμαστε σίγουρα μέσα σε αυτήν”.

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις