Σπουδαίο «διπλό» ο Σαρακηνός, 3-1 τον Θησέα

Σε μια αναμέτρηση που τα είχε όλα, εκτός από κόκκινες κάρτες, ο Σαρακηνός κατάφερε να πάρει το πολυπόθητο για εκείνο τρίποντο, και να παραμείνει συγκάτοικος στην κορυφή του 1ου’ ομίλου της Α’ ΕΠΣΘ, καθώς επικράτησε στο ΕΑΚ του γηπεδούχου Θησέα με σκορ 3-1. Χρυσή αλλαγή για τους «ροσονέρι» ο 14χρονος Φουρκιώτης…

…που πέρασε ως αλλαγή στο 60′ και σκόραρε δυο φορές με το κεφάλι.
Το ξεκίνημα της αναμέτρηση βρήκε τους γηπεδούχους ιδιαίτερα ορεξάτους και δραστήριους. Ξεκίνησαν με την πρώτη μεγάλη χαμένη ευκαιρία μόλις στο 2′, όταν έγινε σέντρα του Ακριβούση από δεξιά κι ο Κόρμπας έκανε κεφαλιά που πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Η δεύτερη μεγάλη φάση της αναμέτρησης ήταν και πάλι για τους γηπεδούχους στο 12′, όταν ο Γκουγκούδης από αριστερά, πάσαρε στον Ισά μέσα στην περιοχή, αυτός πρόλαβε την έξοδο του Βλαχόπουλου, αλλά το πλασέ του κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων του Βλαχόπουλου.
Μετά το 15′ ο Σαρακηνός που έδειχνε μουδιασμένος, ίσως κι από το γεγονός ότι ήταν το πρώτο φετινό παιχνίδι που έδινε η ομάδα πρωινή ώρα, προσπάθησε να αντιδράσει κι έβγαλε αρκετή ενέργεια για το δεκάλεπτο ως το 25′, χωρίς ωστόσο να κάνει την μεγάλη φάση. Στη συνέχεια και πάλι ο Θησέας ισορρόπησε, με επακόλουθο οι δυο ομάδες να οδηγηθούν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ.
Στο β’ μέρος η εξέλιξη του αγώνα ήταν τέτοια από πλευράς έντασης, θεάματος και γκολ, που αποζημίωσε απόλυτα όσους βρέθηκαν στο ΕΑΚ το ηλιόλουστο κυριακάτικο πρωινό.
Δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα που έκανε ο Θησέας και συγκεκριμένα στο 13ο δευτερόλεπτο του β’ ημιχρόνου, ο Τσεκούρας εκμεταλλεύτηκε λάθος πάσα, κέρδισε την μπάλα κι έκανε μια εξαιρετική κούρσα από δεξιά, κάνοντας με διαγώνιο πλασέ το 0-1, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.
Στο 57′ τεράστια χαμένη ευκαιρία για τον Σαρακηνό, όταν σε κόντρα επίθεση ο Τσεκούρας βρέθηκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα Μπουργάνη, που έκανε καταπληκτική διπλή απόκρουση, αρχικά στο πλάσε του Τσεκούρα και στη συνέχεια στο σουτ του Σουάρες που ακολούθησε την φάση. Η «πολιορκία» έληξε με σωστή υπόδειξη οφ-σάιντ στον Τσεκούρα.
Στο 60′ ήρθε η ισοφάριση για τον Θησέα με ένα περιπετειώδη τρόπο. Ο Γκουγκούδης από αριστερά κι εκτός της μεγάλης περιοχής εξαπέλυσε πολύ δυνατό σουτ που αποκρούστηκε αρχικά από το δεξί κάθετο δοκάρι του Βλαχόπουλου, στη συνέχεια η μπάλα χτύπησε στην πλάτη του πεσμένου τερματοφύλακα και κινήθηκε παράλληλα με την γραμμή τέρματος, χωρίς κανείς να μπορεί να είναι σίγουρος αν πέρασε ή όχι εντός της εστίας. Ωστόσο, η απορία δεν κράτησε πολύ καθώς ο Κορέτας που ακολουθούσε την φάση μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα του Σαρακηνού ισοφαρίζοντας σε 1-1 και μεταφέροντας τους έξαλλους πανηγυρισμούς, στον πάγκο της δικής του ομάδας.
Στο 62΄ η ένταση του αγωνιστικού χώρου, που όμως παρέμεινε σε αθλητικά πλαίσια καθ’ όλη της διάρκεια της αναμέτρησης, μεταφέρθηκε στην κερκίδα, όπου υπήρξαν αντεγκλήσεις και μικροεπεισόδια μεταξύ των παρευρισκομένων.
Στο 70′ έγινε η αλλαγή για τον Σαρακηνό που σημάδεψε την αναμέτρηση. Ο απερχόμενος σκόρερ Τσεκούρας έδωσε την θέση του στον 14χρονο Φουρκιώτη και ταυτόχρονα την «προφητεία» ότι θα σκοράρει! Ακριβώς το ίδιο του είχε πει δευτερόλεπτα νωρίτερα κι ο προπονητής του Κώστας Παπαστεργίου με έμφαση κι ο μικρός τους επιβεβαίωσε και μάλιστα δις.
Στο 80΄ έγινε το 1-2 με σέντρα του Ρουκά και πάλι από τα δεξιά, με τον Φουρκιώτη να σκοράρει με το κεφάλι.
Ακολούθησε ακόμη μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους, με σουτ στο δοκάρι του Τζόναθαν Βαΐτση (86′) μέσα από την μεγάλη περιοχή, αλλά ο πολύπειρος επιθετικός δεν κατάφερε να «τελειώσει» το παιχνίδι.
Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 92′, όταν οι φιλοξενούμενοι παίζοντας με τον χρόνο έφεραν την μπάλα στο χώρο του δεξιού κόρνερ, ακολούθησε αλλαγή πλευράς προς τ’ αριστερά, όπου βρισκόταν αμαρκάριστος ο Βαΐτσης, ο οποίος έκανε μια καλοζυγισμένη σέντρα προς τον Φουρκιώτη κι αυτός ευστόχησε για δεύτερη φορά με το κεφάλι, σφραγίζοντας τη νίκη της ομάδας του.
ΘΗΣΕΑΣ: Μπουργάνης, Ακριβούσης, Κουρτέλης, Γαρυφάλλου (66′ Μούτος), Σούδης (81′ Μπαρδούκου), Καραλόπουλος, Ισά, Γιαννούλας, Κόρμπας, Λιάρος (58′ Κατσιώτης), Γκουγκούδης.
ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ: Βλαχόπουλος, Ρουκάς, Ιωάννου, Καλαμάτας, Ράπτης, Ντουκώλι, Τσεκούρας (70′ Φουρκιώτης), Τανάγιας (66′ Μαλεσάγκος), Σουάρες (81′ Παπάζογλου), Καρακώστας, Βαΐτσης.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις