Νίκη – Ολυμπιακός: Η… “σκακιέρα” του Κυριακάτικου ντέρμπι

Nίκη και Ολυμπιακός Βόλου αφήνουν πίσω τους τις ήττες τους από Πρωτέα και Σ.Κ. Ιωαννίνων, αντίστοιχα, και προετοιμάζονται για το μεγάλο μεταξύ τους ντέρμπι, την ερχόμενη αγωνιστική, στο Κλειστό Γυμναστήριο της Νέας Ιωνίας.

Στη δύσκολη έδρα του Πρωτέα, στα Γρεβενά, η Νίκη αντιμετώπισε μία ομάδα που είχε ισχυρότατο βαθμολογικό κίνητρο, καθώς ο Πρωτέας έπαιζε… “τη ζωή του” στη Β’ Εθνική, και, ύστερα από έναν αγώνα-ντέρμπι με τα… όλα του, ηττήθηκε “στα σημεία” με 78-76. Η υπόθεση παραμονή για τους κυανόλευκους δεν έχει τελειώσει και μαθηματικά, με το σύνολο των Μαύρου και Κοσμάτου να θέλουν πάση-θυσία τη νίκη, αφενός για να ευχαριστήσουν τον κόσμο τους, κερδίζοντας τον αιώνιο αντίπαλό τους, αφετέρου για να “κλειδώσουν” τη συμμετοχή τους στη Β’ Εθνική, και την ερχόμενη σεζόν.

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός είχε τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα του στο πρωτάθλημα. Κι αν η προηγούμενη στο Σχηματάρι ήταν εντός προγράμματος, αυτή κόντρα στον ουραγό Σ.Κ.Ι., στο ΕΑΚ, ήταν… “σοκ” για εκείνον. Οι φιλοξενούμενοι, ψυχωμένα, αλλά συγκεντρωμένα, αιφνιδίασαν τους ερυθρόλευκους, προηγούμενοι, από την αρχή, με διψήφια διαφορά στο σκορ. Ο Ολυμπιακός, στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού, έφτασε κοντά στο να “κλέψει” το ροζ φύλλο, μειώνοντας στους τέσσερις πόντους τη διαφορά, στο 36′, αλλά η ομάδα των Ιωαννίνων έκανε σωστή διαχείριση, κέρδισε κι έβαλε ξανά σε… “σκέψεις” παραμονής την ομάδα του Γιώργου Βλιώρα, εκεί που έδειχνε πως, με καλή ψυχολογία κι αγωνιστικό φορμάρισμα, θα “καθαρίσει” εύκολα, τελικώς, την αποφυγή του υποβιβασμού του.

Η προετοιμασία των δύο ομάδων για το ντέρμπι ξεκινά, με το μυαλό τους… “μολυσμένο” από το φόβο μίας νέας αποτυχίας που δύναται να φέρει “συννεφα” στην αγωνιστική προσπάθειά τους, συνολικά στη χρονιά. Κι αυτό ίσως να φέρει ευεργετικά αποτελέσματα για τους αμετανόητα μπασκετικούς, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν μία πολύ δυνατή παρτίδα… “σκάκι”, ανάμεσα στους Μαύρο-Κοσμάτο και Βλιώρα, καθώς, σε τέτοια παιχνίδια, τα πάντα ξεκινούν από την τακτική προσήλωση των ομάδων, ειδικά όταν υπάρχει μία κάποια παραπάνω πίεση για το αποτέλεσμα. Για τον κόσμο της και την… ανακούφισή της η Νίκη, για τη “ζωή” του ο Ολυμπιακός. Ίδωμεν…

 

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις