Σπουδαία νίκη για Αγία Παρασκευή, 3-1 την ΑΕ 2002

Πολύ σημαντική νίκη στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή στην κατηγορία, πέτυχε η Αγ. Παρασκευή, επικρατώντας στην έδρα της επί της Α.Ε. 2002 με σκορ 3-1.

Με διακυμάνσεις στην απόδοση των δυο ομάδων το Α’ ημίχρονο της αναμέτρησης, καθώς οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με κάθετο δοκάρι (3′) σε σουτ του Στ. Μαλακασιώτη και προηγήθηκαν (9′) μετά από παράλληλη σέντρα του Μαρμαρινού και πλασέ με το «μυτάκι» του Κοπάνα. Άμεση η αντίδραση για την Ένωση που ισοφάρισε στο 11′, μετά από ασίστ του Λάμπρου από τον χώρο του κέντρου και πλασέ πάνω από τον τερματοφύλακα του Στουμποβίκου.
Από εκεί και περά πολύ αγχωμένοι οι γηπεδούχοι και πολύ δραστήριοι κι απειλητικοί οι φιλοξενούμενοι, ιδιαίτερα με στημένες φάσεις από τα δεξιά, αλλά και με δυο σπουδαίες χαμένες ευκαιρίες. Στο 27′ όταν ο Τζουβάρας έγινε κάτοχος της μπάλας, μετά από λάθος της άμυνας, ξεμαρκαρίστηκε αλλά σούταρε άουτ από εξαιρετική θέση και στις καθυστερήσεις του α’ ημιχρόνου όταν ο τερματοφύλακας Μαλλιαρός έχασε αρχικά την μπάλα σε μια εύκολη φάση, αλλά με δεύτερη προσπάθεια εξουδετέρωσε πλάσε του Βέργου.
Στο 43′ είχε προηγηθεί πλασέ σε τετ α τετ του Μαλακασιώτη για τους γηπεδούχους, που εξουδετέρωσε εκπληκτικά ο Σταθόπουλος.

Μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου, η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε ολοκληρωτικά. Οι γηπεδούχοι βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο πιο αποφασισμένοι να πάρουν το τρίποντο και το έδειξαν από την αρχή. Πήραν το προβάδισμα στο σκορ (49′), μετά από ατομική ενέργεια του Φραγκογιάννη από αριστερά και πάσα στο πρώτο δοκάρι όπου ο Μαρμαρινός πλάσαρε εύστοχα.
Το 3-1 έγινε με πέναλτι που καταλογίστηκε σε ανατροπή πάνω στον διακριθέντα Φραγκογιάννη, όταν από «υπερβολικό ζήλο» ο τερματοφύλακας Σταθόπουλος ανέτρεψε καθαρά τον νεαρό ακραίο επιθετικό των γηπεδούχων, σε μια φάση που δεν ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνη. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Στ. Μαλακασιώτης που ήταν εύστοχος.
Οι γηπεδούχοι συνέχισαν το επιθετικό τους κρεσέντο κι έχασαν πολύ σημαντικές ευκαιρίες να σκοράρουν, με πιο εντυπωσιακή την κεφαλιά ψαράκι του Κοπάνα (76′) που απέκρουσε χαμηλά, κοντά στο δεξί του δοκάρι ο Σταθόπουλος και το τετ α τετ του νεαρού Γιάτσου, που δεν είχε την απαιτούμενη αυτοπεποίθηση στην συγκεκριμένη φάση και πλάσαρε διαγώνια αλλά αδύναμα, δίνοντας την ευκαιρία στον Σταθόπουλο να αποκρούσει και πάλι.
Πολύ μεγάλη χαμένη ευκαιρία για την ΑΕ 2002, που θα μπορούσε να δημιουργήσει χτυποκάρδια- έστω και για λίγο, έχοντας δοκάρι ακριβώς στο 90′, όταν ο Μαλλιαρός έχασε την μπάλα, έγινε πλάσε από τον Στουμποβίκο αλλά στην πορεία της μπάλας που πήγαινε προς τα δίχτυα βρέθηκε ο Παντελόγλου που έδιωξε με προβολή στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι.

ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
Μαλλιαρός, Παντελόγλου, Σιγάλας, Μαγγασιανός (46′ Λούμπαρδος), Βαντεγούιχε, Αγραφιώτης, Παπακώστας, Φραγκογιάννης (80′ Γιάτσος), Μαρμαρινός (71′ Παναγιώτου), Μαλακασιώτης, Κοπάνας.
ΑΕ 2002: Σταθόπουλος, Σφέτσος (61′ Δήμου), Στόικος, Βέργος, Σταθόπουλος, Λάμπρου (75′ λ.τ. Μεϊντής), Στουμποβίκος, Βούλγαρης, Πολυχρόνου, Τζοβάρας, Παρίσης.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις