Τσιντσίνης: “Η Νίκη Βόλου επενδύει στην Ακαδημία της, με απουσίες στα Τρίκαλα”

????????????????????????????????????

Δηλώσεις, στην εκπομπή “Clasico” του “Βόλος 986”, πραγματοποίησε το μέλος της Δ.Ε. μπάσκετ της Νίκης Βόλου, Μιχάλης Τσιντσίνης.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για τον τραυματισμό Σούλη και την επίσκεψη της ομάδας στο σπίτι του, καθώς και για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του τμήματος, την ερχόμενη Κυριακή:

“Αντιπροσωπεία της ανδρικής ομάδας, με επικεφαλής τον κ. Τουτουντζόγλου, επισκέφθηκαν το σπίτι του Χρήστου Σούλη. Ο μικρός είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση. Νομίζω ότι οι απόψεις κάποιων “περίεργων” που μας κρίνουν, επειδή βάζουμε έφηβους να παίξουν στη Β’ Εθνική, είναι ανυπόστατες. Όσοι ήταν στο γήπεδο την Κυριακή, θα παρατήρησε ότι στο τρίτο δεκάλεπτο η ομάδα μας αγωνίστηκε με τρεις εφήβους, έναν παίκτη 21 ετών κι έναν 22 ετών πήγε πολύ καλά και, μάλιστα, μείωσε και στο σκορ.

Επειδή κριθήκαμε και για το γεγονός ότι υπάρχουν δύο παιχνίδια, την ίδια μέρα, εφηβικό κι ανδρικό, εμείς, από την αρχή, ήμασταν ξεκάθαροι κι είπαμε ότι θα κατεβάσουμε και ανδρικό τμήμα, και Κ-21, και εφηβικό. Έτσι, λοιπόν, την Κυριακή θα παίξουμε τελικό Εφήβων στα Τρίκαλα και, λίγες ώρες μετά, η ανδρική μας ομάδα, στο ίδιο γήπεδο, θα παίξει με τους Ικάρους Τρικάλων. Στο εφηβικό, παίζουμε κόντρα στον Κεραυνό Λάρισας, μία ομάδα που, κάθε χρόνο, παίρνει τα πρωταθλήματα Θεσσαλίας, σε παιδικό κι εφηβικό επίπεδο. Είναι απώλεια ο Σούλης, ο οποίος, στον ημιτελικό, έβαλε 24 πόντους για την ομάδα μας. Δεν είναι αυτοσκοπός να πάμε στο Πανελλήνιο. Μόνο που φαίνεται η καλή μας δουλειά και παιδιά του εφηβικού συμμετέχουν στην ανδρική ομάδα, μας φτάνει.

Αν κερδίσουμε, πάμε στα μπαράζ που παίζουν οι ομάδες της Βορείου Ελλάδας. Κι αν περάσουμε πάμε στα τελικά του Πανελληνίου πρωταθλήματος, στις έξι καλύτερες ομάδες της Ελλάδας. Η Νίκη Βόλου, θυμίζω, ότι είχε, για μία δεκαετία, μόνιμη παρουσία, κάθε χρόνο, σε πανελλήνια πρωταθλήματα, σε επίπεδο Παίδων κι Εφήβων.

Η σημαντική διαφορά Νίκης και Ολυμπιακού Βόλου, σε σχέση με άλλες ομάδες, είναι πως δεν είμαστε “επιχειρήσεις”. Δεν ανοίξαμε μία Ακαδημία, επειδή δεν μπορούμε να διοριστούμε στο Δημόσιο, ως γυμναστές, κι αυτή είναι η δουλειά μας. Από την άλλη, η Νίκη Βόλου, συνειδητά και στοχευμένα, επενδύει ό,τι οικονομικό απόθεμα έχει στην Ακαδημία της, σε ταξίδια, σε φιλικούς αγώνες σε Θεσσαλονίκη, σε Αθήνα, σε Πάτρα. Ποτέ δεν παίρνουμε λεφτά από την Ακαδημία να τα επενδύσουμε στην πρώτη ομάδα, να πάρουμε έναν παίκτη, φερ’ ειπείν. Γίνεται παράλληλη δουλειά, χωρίς ο ένας να μπλέκεται στα πόδια του άλλου”.

Για τις απουσίες της ανδρικής ομάδας, ενόψει Ικάρων Τρικάλων:

“Ο Βερτζάγιας έκανε, χθες, την πρώτη του προσπάθεια να πατήσει παρκέ. Έτρεξε λίγο μόνος του κι έκανε κάποιες ασκήσεις. Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι δε θα επιστρέψει φέτος κι ούτε υπάρχει λόγος να “ρισκάρει” να επιστρέψει, σε αυτό το χρονικό σημείο και να υποστεί μία υποτροπή στον τραυματισμένο του αστράγαλο. Να θυμίσω πως ο Βερτζάγιας έχει πάθει τρία διαστρέμματα, στο ίδιο πόδι, φέτος. Το τελευταίο ήταν και το βαρύτερο, με ολική ρήξη συνδέσμων. Ο Σαριμπαλίδης νοσεί από κορωνοϊό, δεν προπονήθηκε, επίσης. Αν προπονηθεί σήμερα και αύριο, εφόσον βγει αρνητικός, θα είναι στην αποστολή για την Κυριακή. Ο Μπουσκολίτης είναι στρατευμένος, αν έχει άδεια το Σαββατοκύριακο, ενδεχομένως να ακολουθήσει κι εκείνος την ομάδα, την Κυριακή κι αν χρειαστεί, να αγωνιστεί. Αλλά, γενικά, φαίνεται πως θα πάμε με απουσίες, ξανά, στο προσεχές παιχνίδι”.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις