Ξύδης: “Θέλουμε τον κόσμο του Ολυμπιακού δίπλα μας με τα Σουφλάρια”

Δηλώσεις, στην εκπομπή “Clasico” του ραδιοφώνου “Βόλος 986”, πραγματοποίησε ο προπονητής της γυναικειας ομάδας βόλεϊ του Ολυμπιακού Βόλου, Περικλής Ξύδης, στο πλαίσιο του προημιτελικού της ομάδας του, το Σάββατο, με αντίπαλο τα Σουφλάρια, στο γήπεδο “Βάκης Παρασκευόπουλος” (9/4, 20:30).

Αναλυτικά:

Για το προσεχές παιχνίδι:

“Το Σάββατο, στις 8:30, μπαίνουμε στη μάχη του Final-8. Πρόκειται για έναν αγώνα μπαράζ, μετά την πρωτιά μας στο πρωτάθλημα, θα παίξουμε με τον δεύτερο του δευτέρου ομίλου, τα Σουφλάρια Λάρισας. Θέλουμε τη στήριξη όλου του κόσμου, όλος ο Ολυμπιακός να είναι εκεί, είναι πολύ σημαντικό για εμάς να έχουμε τον κόσμο μας δίπλα μας.

Αν κερδίσουμε, θα συμμετάσχουμε στο Final-4, στη Β’ Εθνική θα ανέβει ένας. Φυσικά, ο αριθμός των ομάδων που θα προβιβαστούν, εξαρτάται κι από ποια ομάδα θα ανέβει από τη Β’ Εθνική και ποια ομάδα θα πέσει από την Α2. Έχουμε ήδη κάνει πρόταση το Final-4 να διεξαχθεί στον Βόλο, αλλά, όπως καταλαβαίνετε, περιμένουμε να δούμε αν θα μπούμε σε αυτό. Είναι δύσκολο να είσαι οικοδεσπότης ενός τουρνουά και να μη συμμετέχεις σε αυτό. Πιστεύω, όμως, πως θα τα πάμε καλά”.

Για τη λειτουργία του Ολυμπιακού στο βόλεϊ:

“Στον Ολυμπιακό, όταν ήρθα το καλοκαίρι, βρήκα τη στήριξη του Ερασιτέχνη, του κ. Μουρτζίνου, του κ. Τσεκούρα και του κ. Ζαχίνη. Συνάντησα μία οικογένεια. Πρωταρχικός μας στόχος ήταν οι Ακαδημίες, η οργάνωση της ομάδας, όσον αφορά τη δομή της. Κάναμε τις Ακαδημίες μας, σε Βόλο και Αγχίαλο, εξοπλιστήκαμε με το κατάλληλο υλικό, μπάλες, γήπεδα και ώρες προπόνησης. Όλα αυτά έδωσαν μία ποιότητα σε όλα τα τμήματα, ακόμα και στο αγωνιστικό. Η πρώτη ομάδα ενισχύθηκε με λίγες ποιοτικές παίκτριες, στις θέσεις που χρειαζόμασταν. Έτσι, εκπληρώσαμε και τον δεύτερό μας στόχο, το πρωτάθλημα και περιμένουμε να δούμε, αν θα πάρουμε και την κατηγορία. Μεγάλη Τρίτη θα παίξουμε και στο κύπελλο. Πάντα παίζουμε για τη νίκη.

Φυσικά, θέλουμε, μέσω των Ακαδημιών, να στελεχώσουμε και την γυναικεία ομάδα. Αυτήν τη στιγμή, είναι ανέφικτο, διότι η λειτουργία των Ακαδημιών μας έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου τρεις μήνες. Δουλεύουμε σκληρά και πιστεύω ότι θα γίνει, εντός του επόμενου χρόνου. Το τμήμα είναι “αυτόνομο”, όσον αφορά τις πληρωμές του, μέσω της Ακαδημίας, αλλά φυσικά βοηθάει και ο Ερασιτέχνης, όταν χρειάζεται”.

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις