Α’ Ε.Π.Σ.Θ.: Ο απόηχος της 16ης αγωνιστικής στον 2ο όμιλο

Το goalpost.gr σας παρουσιάζει τα ματς που πραγματοποιήθηκαν αυτό το Σαββατοκύριακο στον 2ο όμιλο και κάνει ταμείο για την μάχη που δίνετε από τις ομάδες για την αποφυγή του υποβιβασμού, μιας και η υπόθεση πρωτιά έχει κλειδώσει εδώ και καιρό. 16 στα 16 για τον Γ.Σ.Α

Σάββατο 5/3

Αχιλλέας Αχ. – Πρωτεσίλαος 1-5

Επίδειξη δύναμης από μεριάς Πρωτεσιλάου στην μοναδική αναμέτρηση που πραγματοποιήθηκε Σάββατο για τον συγκεκριμένο όμιλο. Η διαφορά ανάμεσα στους δύο αποδεικνύεται και από το τελικό σκορ. Με την ήττα αυτή, η ομάδα από το Αχίλλειο παρέμεινε στην 11η θέση με 8 βαθμούς και πλέον καταλαβαίνουν και εκείνοι πως τα πράγματα έχουν πραγματικά δυσκολέψει για την μάχη της παραμονής. Την ερχόμενη αγωνιστική ο Αχιλλέας ταξιδεύει στην Αγχίαλο για να τεθεί αντιμέτωπος με την ομώνυμη ομάδα σε ένα ματς τελικό, μιας και τις όποιες ελπίδες του θα τις παίξει εκεί. Στην αντίπερα όχθη, ο Πρωτεσίλαος με την νίκη του αυτή, εδραιώθηκε για τα καλά στην 3η θέση μιας και έφτασε τους 29 βαθμούς και την ερχόμενη αγωνιστική, υποδέχεται τον Απόλλων στον Πτελεό και καλείται να υπερασπιστεί την βαθμολογική του θέση αλλά και να αποδείξει πως μόνο τυχαία δεν είναι ή δικιά του φετινή πορεία.

Κυριακή 6/3

Αίας – Σκόπελος 2-1

Μία ακόμη νίκη για τον Αίαντα στην προσπάθεια του να τερματίσει όσο πιο ψηλά γίνεται. Η ομάδα της Σούρπης βρίσκεται με 27 βαθμούς στην 4η θέση, μετά και την νέα επιτυχία κόντρα στην Σκόπελο και την ερχόμενη αγωνιστική υποδέχεται τον Διαγόρα σε ένα πολύ ενδιαφέρον ματς. Από την άλλη δεν μπόρεσε να πάρει τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας η Σκόπελος και παρέμεινε στους 17 βαθμούς και μπορεί την ερχόμενη αγωνιστική με θετικό αποτέλεσμα κόντρα σε ένα πολύ δύσκολο εντός έδρας ματς με τον Γ.Σ. Αλμυρού να έχει μεγάλες ελπίδες για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Απόλλων Καναλίων – Δήμητρα 1-0

Σπουδαία νίκη από πολλές απόψεις για τον Απόλλων και αυτό γιατί μπορεί να βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα με 27 βαθμούς αλλά πλέον απέχει 10 βαθμούς από τις θέσεις που οδηγούν στον υποβιβασμό και πλέον μπορεί από εδώ και πέρα να διαχειριστεί τελείως διαφορετικά τα εναπομείναντα παιχνίδια. Την ερχόμενη αγωνιστική τα Κανάλια ταξιδεύουν στον Πτελεό σε ένα ματς που παίζεται η 3αδα αν αναλογιστεί κανείς πως παίζει ο 3ος με τον 4ο . όσον αφορά την Δήμητρα που μπορεί να παρέμεινε στο +1 από τις θέσεις του υποβιβασμού, πρέπει να δείξει την ανάλογη σοβαρότητα του τελευταίου διαστήματος εντός έδρας και να πάρει το τρίποντο την ερχόμενη αγωνιστική κόντρα στις Μικροθήβες.

Μυρμιδόνες – Μικροθήβες 1-1

Το ντέρμπι των ουραγών δεν είχε νικητή τελικά και κάπως έτσι η ομάδα τον Μυρμιδόνων πλέον με 12 βαθμούς είναι πολύ δύσκολο να παλέψει την υπόθεση σωτηρία, ενώ οι Μικροθήβες με 17 βαθμούς έχει ακόμη μαθηματικές ελπίδες και μάλιστα με αγωνιστική σοβαρότητα μπορεί να τα καταφέρει. Την ερχόμενη αγωνιστική η ομάδα των Μυρμιδόνων ταξιδεύει στην έδρα του Άθλου, ενώ οι Μικροθήβες παίζουν το ντέρμπι με την Δήμητρα στην Ευξεινούπολη.

Γ.Σ Αλμυρός – Άθλος 6-1

Συνεχίζει να διευρύνει το νικηφόρο σερί στο φετινό πρωτάθλημα ο Γ.Σ.Α. που αυτή την φορά έκαμψε την αντίσταση του Άθλου φτάνοντας έτσι τους 48 βαθμούς και κάνοντας το 16 στα 16 και την ερχόμενη αγωνιστική καλείται να παρουσιάσει το καλό του πρόσωπο και σε μια δύσκολη έξοδο όπως είναι αυτή κόντρα στην Σκόπελο. Από την άλλη πλευρά, θετική ήταν η εικόνα της πολύ νεανική ομάδας του Άθλου που στα πρώτα 20’ της αναμέτρησης, έβαλαν δύσκολα στην ομάδα του Λ. Καλογήρου και μάλιστα είναι και μία από τις 4 ομάδες που κατάφεραν να σημειώσουν κάποιο τέρμα απέναντι στην καλύτερη άμυνα και επίθεση του τοπικού.

Διαγόρας – Αγχίαλος 2-0

Μέσα σε πέντε λεπτά τελείωσε την Αγχίαλο ο Διαγόρας φτάνοντας τους 39 βαθμούς και πλέον κλείδωσε την 2η θέση για την εφετινή σεζόν. Την ερχόμενη αγωνιστική η ομάδα του Στεφανοβικείου θα τεθεί αντιμέτωπη στην Σούρπη με τον Αίαντα σε ένα εξαιρετικά σπουδαίο ματς. Όσον αφορά τώρα την ομάδα της Αγχιάλου που πάλεψε αλλά κάπου το έχασε, παρέμεινε στους 20 βαθμούς στο +3 δηλαδή από τις θέσεις του υποβιβασμού και την ερχόμενη αγωνιστική καλείται να κάμψει την αντίσταση του Αχιλλέα σε εντός έδρας αναμέτρηση.

Ρεπορτάζ: Βαλάντης Τάμπας

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις