Ήρωας Φουρκιώτης, έστεψε νταμπλούχο τον Πύρασο (2-1) στον υπέροχο τελικό του Αλμυρού!

Σε έναν καταπληκτικό τελικό, Πύρασος και Αγία Άννα πάλεψαν, στον Αλμυρό, για το Κύπελλο της ΕΠΣΘ, χαρίζοντας ένα μοναδικό ποδοσφαιρικό θέαμα, με πολλές συγκινήσεις κι ανατροπές σκηνικού και τους Αγχιαλίτες, τελικά, με γκολ “buzzer-beater” στο 92′ από τον Φουρκιώτη, που μόλις είχε μπει στον αγωνιστικό χώρο, να κερδίζει με 2-1 και να αναδεικνύεται νταμπλούχος της ΕΠΣΘ – Είχε προηγηθεί με τον Ροτζέριο ο Πύρασος (54′), για την Αγία Άννα είχε ισοφαρίσει ο Παπαδημητρίου (62′).

Η διάταξη των δύο ομάδων

Για την τυπικά γηπεδούχο Αγία Άννα, ο Φλίγκος ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Χατζητρακόσιας στο δεξί άκρο της άμυνας, αριστερά ο Καλαμίδας και στο κεντρικό δίδυμο οι Βέργος και Χολέβας. Πετράκος και Τσιουρέλης ήταν τα αμυντικά χαφ, με τον Τζοβάρα να κινείται, μπροστά τους, σε έναν ρόλο μεταξύ επιτελικού μέσου και “κρυφού φορ”. Σέττος (αριστερά) και Κορέτα (δεξιά) ήταν τα εξτρέμ, με τον Ιάσονα Παπαδημητρίου να αγωνίζεται σε ρόλο σέντερ φορ. 4-2-3-1 που, ενίοτε, μετατρεπόταν σε 4-4-2 για τον Νίκο Αθανασιάδη, με τον Τζοβάρα να “βουτά” συχνά-πυκνά στην περιοχή του Κεφαλά και να γίνεται επιθετικός “παρτενέρ” του Παπαδημητρίου.

Για τον Πύρασο, ο Γιάννης Σιαμέτης επέλεξε τερματοφύλακας να είναι ο Κεφαλάς, δεξιά στην άμυνα ο Μπόλης, αριστερά ο Παπαδόπουλος και στο κεντρικό δίδυμο οι Ρακής και Μιχόπουλος. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής αγωνίστηκαν οι Αγιασιώτης, Οικονόμου και Ροτζέριο, με τους δύο πρώτους να έχουν κυρίως ανασταλτικά καθήκοντα και τον τελευταίο να κινείται, στον αγωνιστικό χώρο, ως “δεκάρι”. Ζάχος (δεξιά) και Αραπίτσας (αριστερά) κινούνταν στις πτέρυγες, μεσοεπιθετικά, με τον Βλάχο να είναι στην κορυφή της επίθεσης. “Καθαρό” 4-2-3-1 για τους Αγχιαλίτες, στο σχηματισμό και την ενδεκάδα που τους αρέσουν περισσότερο, φέτος.

Καταπλητικό πρώτο μέρος για τις δύο ομάδες, έλειψε το γκολ

Παρά την κρισιμότητα της αναμέτρησης, ο ρυθμός της, από την αρχή, ήταν πολύ καλός, με τις δύο ομάδες να δείχνουν ιδιαίτερη διάθεση να σκοράρουν νωρίς και να έχουν από μία πολύ καλή ευκαιρία, πριν καν ολοκληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο. Ο Πύρασος, αρχικά, ήταν αυτός που “άγγιξε” το γκολ, μόλις στο τρίτο λεπτό, με τον Βλάχο να βγαίνει σε θέση τετ-α-τετ με τον Φλίγκο, να πλασάρει, με τον έμπειρο πορτιέρε της Αγίας Άννας να διώχνει, με υπερένταση, σε κόρνερ. Πέντε λεπτά αργότερα, ήταν σειρά του Σέττου, από πλευράς Αγίας Άννας, να έχει το δικό του τετ-α-τετ με τον Κεφαλά, αλλά τον μεσοεποθετικό της τυπικά γηπεδούχου ομάδας να βιάζεται να εκτελέσει με ένα “χλιαρό” πλασέ, το οποίο κατέληξε στην αγκαλιά του Κεφαλά.

Στο 15′, η Αγία Άννα έχασε ακόμα μια σπουδαία ευκαιρία για το 1-0. Από την τρομερή σέντρα του Σέττου, από τα αριστερά, ο Παπαδημητρίου πήρε την κεφαλιά, με τον Κεφαλά να διώχνει, με υπερένταση, σε κόρνερ, το οποίο, στη συνέχεια, πέρασε ανεκμετάλλευτο. Δύο λεπτά αργότερα, ο Πύρασος είχε την απάντησή του. Η όμορφη προσωπική ενέργεια του Ζάχου και το γύρισμά του, από τα δεξιά, είχε αποδέκτη τον Βλάχο που εκτέλεσε με πλασέ, από πλεονεκτική θέση, εντός περιοχής, το οποίο πέρασε παράλληλα από την εστία του Φλίγκου.

Στη συνέχεια, ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε κάπως, με τις δύο ομάδες να δίνουν περισσότερη έμφαση στην ανασταλτική τους λειτουργία, με Αγία Άννα και Πύρασο να δυσκολεύονται, πλέον, να δημιουργήσουν τις επιθετικές προϋποθέσεις του πρώτου διαστήματος της αναμέτρησης.

Επόμενη τελική προσπάθεια στο παιχνίδι καταγράφεται στο 29′, με το “γυριστό” σουτ του Βλάχου, από το σημείο του πέναλτι, να περνά ψηλά, πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Φλίγκου. Ένα λεπτό αργότερα, ήρθε ακόμα μία μεγάλη στιγμή για την Αγία Άννα. Μία υποδειγματική, ομαδική προσπάθεια των παικτών του Αθανασιάδη, από την αριστερή πλευρά, είχε τελικό αποδέκτη τον Τζοβάρα που πλάσαρε, από θέση βολής, αλλά τον τερματοφύλακα Κεφαλά να απομακρύνει δύσκολα σε κόρνερ.

Η τελευταία, κι ίσως σημαντικότερη, στιγμή για γκολ σε αυτό το πολύ όμορφο πρώτο ημίχρονο του τελικού, άνηκε στον Πύρασο. Συγκεκριμένα, στο 42′, ύστερα από αδράνεια στην άμυνα της Αγίας Άννας, ο Παπαδόπουλος έγινε αποδέκτης της μπάλας, εντός περιοχής, και με ένα συρτό σουτ, έστειλε την μπάλα στη “ρίζα” του δεξιού κάθετου δοκαριού της εστίας του Φλίγκου.

Τα γκολ ήρθαν, η παράταση ήταν προ των πυλών, αλλά ο ήρωας Φουρκιώτης “έκλεψε” το Κύπελλο στο 92′!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε, όπως ακριβώς τελείωσε το πρώτο, με αρκετή ένταση και διάθεση από τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων και δύο καλές ευκαιρίες για γκολ, από πλευράς Αγίας Άννας. Στο 47′, η όμορφη κάθετη πάσα του Πετράκου είχε αποδέκτη τον Παπαδημητρίου, ο οποίος πλάσαρε “χλιαρά”, υπό πίεση, άουτ, ενώ, τρία λεπτά αργότερα, το τεχνικό πλασέ του Σέττου, από θέση εντός περιοχής, πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Κεφαλά.

Κι ό,τι δεν κατάφερε η Αγία Άννα, στο ξεκίνημα της επανάληψης, το έπραξε ο Πύρασος στο 54′. Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Αγιασιώτη, ο Βλάχος πήρε, στο πρώτο δοκάρι, μία πολύ όμορφη κεφαλιά, την οποία απομάκρυνε εντυπωσιακά ο Φλίγκος, η μπάλα, στη συνέχεια, δεν απομακρύνθηκε, και “σηκώθηκε” ξανά, εντός περιοχής Αγίας Άννας, με τον Ροτζέριο, με νέα κεφαλιά, μέσα από την μικρή περιοχή, να ανοίγει το σκορ για τους Αγχιαλίτες, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Ο ρυθμός, μετά το γκολ του Πυράσου, έγινε φρενήρης, η μπάλα πήγαινε συνεχόμενα “πάνω-κάτω” και, οκτώ λεπτά αργότερα, η Αγία Άννα απάντησε. Συγκεκριμένα, στο 62′, ο Σέττος, με όμορφη προσωπική ενέργεια, εντός περιοχής “άδειασε” έναν αντίπαλο και πλάσαρε, με τον Κεφαλά να απομακρύνει ασθενώς και τον επερχόμενο Ιάσονα Παπαδημητρίου, με κεφαλιά, να σπρώχνει την μπάλα σε κενή εστία, για το 1-1.

Ο ρυθμός, για μερικά λεπτά, παρέμεινε ίδιος, χωρίς, όμως, να δημιουργηθεί κάποια επιπλέον καλή προϋπόθεση για τρίτο τέρμα. Όσο περνούσε η ώρα, στην εξίσωση έμοπαινε και η κούραση των παικτών των δύο ομάδων από την υπερπροσπάθεια που πραγματοποιούσαν και, φυσιολογικά, δεν υπήρχε και η διάθεση για ρίσκα, όσο βαδίζαμε προς την συμπλήρωση των 90′.

Κι ενώ όλα έδειχναν παράταση, στο 92′ ο Πύρασος σκόραρε κι έγινε κυπελλούχος με buzzer-beater του Φουρκιώτη. Η εκτέλεση κόρνερ του Θοδωρή Παπαδόπουλου έφερε την μπάλα στη μεγάλη περιοχή της Αγίας Άννας, συνεχόμενες προσπάθειες των ποδοσφαιριστών του Πυράσου να νικήσουν τον Φλίγκο δεν καρποφόρησαν, η μπάλα έμεινε “κολλημένη” στη μικρή περιοχή, με τον Φουρκιώτη, τελικά, ο οποίος είχε μπει στο παιχνίδι, μόλις τρία λεπτά νωρίτερα, να πετυχαίνει το γκολ που έδωσε το Κύπελλο στον Πύρασο, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Η Αγία Άννα δεν κατάφερε να επιχειρήσει καν μία νέα επίθεση, με το τελευταίο σφύριγμα του Θεοχάρη να αναδεικνύει Κυπελλούχο και νταμπλούχο τον Πύρασο Νέας Αγχιάλου.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αγία Άννα (Αθανασιάδης): Φλίγκος, Χατζητρακόσιας, Καλαμίδας, Βέργος, Χολέβας, Τσιουρέλης (70′ Στεργιόπουλος), Κορέτα (77′ Τσελεπής), Πετράκος, Παπαδημητρίου, Τζοβάρας, Σέττος

Πύρασος (Σιαμέτης): Κεφαλάς, Μιχόπουλος, Παπαδόπουλος, Ρακής, Αγιασιώτης, Αραπίτσας, Βλάχος, Οικονόμου, Ζάχος (89′ Φουρκιώτης), Μπόλης (46′ Δημητριάδης), Ροτζέριο

 

Τα ρεπορτάζ του αγώνα προσφέρουν:

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις