Σε Αλεξάνδρεια, Καρδίτσα και Βεργίνα οι μικροί του Βόλου (pics)

Ένα σαββατοκύριακο γεμάτο από αγώνες και εμπειρίες για τους μικρούς του Βόλου που συμμετείχαν σε τουρνουά στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας αλλά και στην Καρδίτσα.

Το Σάββατο οι ομάδες Κ-11 και Κ-12 μετέβησαν στην Αλεξάνδρεια όπου συμμετείχαν σε τουρνουά ποδοσφαίρου με συμμετοχή 12 ομάδων. Η Κ-12 που αναδείχθηκε και πρώτη στη κατηγορία της, αγωνίστηκε με τις ομάδες της Αλεξάνδρειας, της ΑΕΛ και της Λαμίας ενώ η Κ-11 που κατέλαβε την 3η θέση αντιμετώπισε κατά σειρά τις ομάδες της Κοζάνης, της Λαμίας & της Βέροιας.

Οι μικροί του Βόλου έπαιξαν με την ψυχή τους, χάρηκαν το ποδόσφαιρο και γέμισαν με εικόνες και εμπειρίες. Όμως, η εκδρομή των μικρών του Βόλου είχε και εκπαιδευτικό χαρακτήρα και μετά το τέλος των αγώνων, όλη η αποστολή μετέβηκε στην Βεργίνα, στην αρχαία πρωτεύουσα της Μακεδονίας. Εκεί οι νεαροί ποδοσφαιριστές του Βόλου ξεναγήθηκαν στο Μουσείο της Βεργίνας και στους βασιλικούς τάφους αποκομίζοντας ταυτόχρονα σημαντικές πληροφορίες για την ιστορία της χώρας μας. Αυτός είναι και ο σκοπός των υπευθύνων της ακαδημίας, αφού εκτός από τα αθλητικά οφέλη της άθλησης που αποκομίζουν οι αθλητές από τη συμμετοχής τους, έχουν ως στόχο της ετοιμασία των αυριανών πρωταγωνιστών της κοινωνίας μας, τους νέους, με πλούσια εφόδια ζωής.

Την Κυριακή, άλλοι 60 μικροί αθλητές της ακαδημίας, και συγκεκριμένα οι ομάδες Κ-13, Κ-14, και Κ-16 μετέβησαν στην Καρδίτσα όπου έλαβαν μέρος σε άλλο τουρνουά παιδικού ποδοσφαίρου που διοργάνωσε η Αναγέννηση Καρδίτσας και έλαβαν μέρος 5 ομάδες (Αναγέννηση Καρδίτσας, Τρίκαλα, Απόλλων Λάρισας, Βέροια και Βόλος).

Οι τρεις ομάδες του Βόλου έδωσαν από τρία φιλικά παιχνίδια κερδίζοντας τις εντυπώσεις τόσο αγωνιστικά με την αθλητική απόδοση όλων των τμημάτων, αλλά και οργανωτικά αφού η ακαδημία του Βόλου λειτουργεί σε επαγγελματικά πρότυπα, πάντα σε αγαστή συνεργασία με την ΠΑΕ Βόλος. Μάλιστα, τους αγώνες παρακολούθησαν και αρκετοί γονείς των αθλητών του Βόλου οι οποίοι μόνο ευχαριστημένοι μπορεί να είναι με την αγωνιστική εικόνα των παιδιών τους αλλά και από τις εμπειρίες και τα εφόδια που αποκτούν οι νεαροί αθλητές από την συμμετοχή τους στον αθλητισμό και στην ακαδημία του Βόλου.

Τέλος, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της ΠΑΕ Βόλος, αξίζει να τονιστεί πως ο σύλλογος του Βόλου που συνεχίζει τις αθλητικές εξορμήσεις, συμμετείχε φέτος σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες και στα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ με αντίστοιχα τμήματα. Η ακαδημία μετράει ήδη 180 αθλητές ενώ συνεχώς οι λιλιπούτιοι ποδοσφαιριστές αυξάνονται αφού αρχίζει και φαίνεται η δουλειά που γίνεται και το βάρος που δίνεται στην ακαδημία.

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις