Γνωριμία με τα αθλήματα για μικρούς μαθητές (photos)

Στην καρδιά της πόλης του Βόλου, λειτουργεί το Πολυδύναμο Αθλητικό Κέντρο της Χιλιαδούς, όπου γυμνάζονται καθημερινά χιλιάδες Βολιώτες, ενώ οι καθηγητές φυσικής αγωγής του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ εκπονούν διάφορα προγράμματα. Ένα από τα πιο σημαντικά είναι αυτό για τα Δημοτικά Σχολεία του Βόλου, «γνωριμία με τα αθλήματα», όπου οι κ.κ. Παναγιώτης Παπαρίζος, Κώστας Καμένος, Πέτρος Μπίρης, Κώστας Ζαχαρίου, Γεωργία Κατσούρα, υποδέχονται εκατοντάδες παιδιά και τα μυούν στον αθλητισμό.
Ο καθηγητής φυσικής αγωγής κ. Παναγιώτης Παπαρίζος δήλωσε…

…χαρακτηριστικά στο goalpost.gr: «Προσπαθούμε να γνωρίσουμε στα παιδιά τα αθλήματα με τη μορφή παιχνιδιού και να τα κάνουμε ν’ αγαπήσουν τον αθλητισμό. Μέχρι τώρα έχουν περάσει από το Αθλητικό Κέντρο Χιλιαδούς 15 Δημοτικά σχολεία και περιμένουμε άλλα τόσα μέχρι το τέλος της χρονιάς. Πάνω από 1000 παιδιά θα γνωρίσουν τα προγράμματά μας και θα χαρούν τον αθλητισμό. Μέσα στο Κέντρο του Βόλου υπάρχει ένα πολυδύναμο αθλητικό κέντρο που εξυπηρετεί τους πολίτες κάθε ηλικίας από το πρωί μέχρι το βράδυ.
Το πρόγραμμα «Γνωριμία με τα αθλήματα» για τα δημοτικά σχολεία διαρκεί όλη τη χρονιά και περιλαμβάνει την ποδηλασία, το ποδόσφαιρο, το cross fit, το τένις, τη λειτουργική γυμναστική, την αναρρίχηση, την πάλη, το τζούντο, τη σκοποβολή, το τραμπολίνο, το καράτε, την υδατοσφαίριση και το πινγκ πονγκ.
Συμμετέχουν όλοι οι γυμναστές του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ σε συνεργασία με τους γυμναστές και τους δασκάλους Δημοτικών Σχολείων και με αθλητικούς συλλόγους της πόλης μας, με την αμέριστη στήριξη του προέδρου του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ κ. Γιώργου Βλιώρα. Είναι ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε τα προηγούμενα χρόνια και συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία»
Εξάλλου, ο καθηγητής φυσικής αγωγής Κώστας Καμμένος τόνισε στο goalpost.gr: «Γνωρίζουμε στα παιδιά το άθλημα του cross fit που τα τελευταία χρόνια γνωρίζει μεγάλη άνθηση. Επιχειρούμε τη βελτίωση των παραμέτρων της φυσικής κατάστασης με λειτουργικές κινήσεις και χρησιμοποιώντας το σωματικό βάρος των μικρών αθλητών. Έτσι, ελέγχουν καλύτερα το σώμα τους τα παιδιά και μπορούν ευκολότερα να αντεπεξέλθουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες.
Επίσης, καλλιεργούμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια και τμήματα ενηλίκων ανεξαρτήτου ηλικίας (από 20-65 ετών) με μορφές κυκλικής προπόνησης, με ασκήσεις σε σταθμούς και επιβαρύνσεις ανάλογα με το χρόνο και το επίπεδο των αθλητών. Μετέχουν σ’ αυτά τα τμήματα πάνω από 100 Βολιώτισσες και βολιώτες κάθε ηλικίας.
Φυσικά υπάρχουν και τμήματα άθλησης για γυναίκες, ενώ στα γυμναστήρια του Αθλητικού Κέντρου Χιλιαδούς και του «Βάκης Παρασκευόπουλος» γυμνάζονται δεκάδες αθλητές και αθλήτριες.
Το Αθλητικό Κέντρο Χιλιαδούς αποτελεί πόλο έλξης για τους Βολιώτες κάθε ηλικίας» καταλήγει ο κ. Κώστας Καμμένος.

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις