Βοσνιάδης: «Πρωτάθλημα με ομάδες που μπορούν να είναι επαγγελματικές – Παιχνίδια της Νίκης με 15 χιλιάδες κόσμο»

Στο ραδιόφωνο της ΕΡΑ Σπορ φιλοξενήθηκε ο Αλέκος Βοσνιάδης, στέλνοντας το μήνυμα στους αρμόδιους να σκύψουν πάνω από τη Β’ Εθνική ώστε να επανακτήσει τη χαμένη της αίγλη. Ο προπονητής της Νίκης Βόλου επισήμανε πως θα πρέπει το πρωτάθλημα να επανέλθει στον έναν όμιλο και σ’ αυτό να συμμετέχουν μόνο ομάδες που μπορούν να είναι επαγγελματικές.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αλέκος Βοσνιάδης όπως αποδόθηκαν από το goalpost.gr:

«Έχουμε φτάσει να έχουμε ένα πρωτάθλημα με 34 ομάδες και να ανεβαίνει ένας. Κάποια στιγμή πρέπει να πάρουμε αποφάσεις. Η δικιά μου άποψη είναι να πάει σε έναν όμιλο η δεύτερη κατηγορία, με ομάδες που πραγματικά θα έχουν τη δυνατότητα να παίζουν επαγγελματικά. Και το κυριότερο να αυξηθεί ο ανταγωνισμός, γιατί με μία θέση θεωρώ ότι κανείς δεν μπαίνει σε διαδικασία να πάρει ομάδα, να την αναπτύξει, να την φτάσει εκεί που θέλει.

Μετά το 2018-19 έχει χαθεί και η δεύτερη θέση που υπήρχε αν θυμάμαι καλά. Απαξιώθηκε το πρωτάθλημα, μια το κάνουμε 12, μια το φτάνουμε στις 34. Αυτή τη στιγμή είναι Ιούλιος και δεν ξέρουμε ποιοι θα συμμετέχουν στο επόμενο πρωτάθλημα. Δεν ξέρουμε τι μορφή θα έχει. Απλά λένε ότι θα είναι σε δύο ομίλους. Ποιες ομάδες θα κατέβουν, ποιες δεν θα μπορούν να ξεκινήσουν το πρωτάθλημα, περιμένουν ομάδες από την Γ’ κατηγορία με αποφάσεις δικαστικές να πάρουν κενές θέσεις. Υπήρξαν μπαράζ που δεν βρέθηκε άκρη και δεν είναι σίγουρο ακόμη ποιοι ανεβαίνουν»

«Πρωτάθλημα με ομάδες που μπορούν να είναι επαγγελματικές»

«Σε ένα βράδυ μπορούν όλα να τελειώσουν. Να γίνει ένα πρωτάθλημα με ομάδες που μπορούν να είναι επαγγελματικές. Απαξιώσαμε το πρωτάθλημα και κάποια στιγμή το κάνουμε και κριτική. Κάποια στιγμή βγαίνουν οι από πάνω και μιλούν για πρωτάθλημα που έχει πολλούς στημένους αγώνες και άλλα διάφορα. Μα όταν το απαξιώνεις χωρίς να σε ενδιαφέρει τι θα γίνει… Τους ενδιαφέρει μόνο για την Super League 1, να το κάνουν κλειστό, να μην πέφτει σχεδόν κανείς».

«Παιχνίδι της Νίκης Βόλου με 14-15.000 κόσμο»

«Θέλω να πάω και λίγο πιο πίσω. Το 2012-13 που πήραμε το πρωτάθλημα με τον Απόλλωνα Σμύρνης, ανέβηκαν εκείνη τη χρονιά τέσσερις ομάδες. Ένα πρωτάθλημα που τα γήπεδα ήταν γεμάτα. Την επόμενη χρονιά που ήμουν στη Νίκη Βόλου και πάλι είχαμε τη χαρά να ανέβουμε κατηγορία θυμάμαι παιχνίδια της ομάδας μου με 14.000 – 15.000 κόσμο, το πρωτάθλημα το μετέδιδε ο ΟΤΕ, ένα πρωτάθλημα με πολύ υψηλά στάνταρτ. Μεγάλο ενδιαφέρον, υπήρξαν μπαράζ με εξαιρετικές ομάδες. Μέχρι το 2017-18 που βγήκε ο ΟΦΗ με τον Άρη. Από εκεί και μετά ποιος σκέφτηκε να εξαφανίσει τη Β’ Εθνική; Τι αποφάσεις πήραν δεν μπορώ να καταλάβω…»

«Ποδοσφαιριστές αυτοκτονούν»

«Εδώ που φτάσαμε κάτι πρέπει ν’ αλλάξει. Οι άνθρωποι που παίρνουν τις αποφάσεις να κάνουν το καλύτερο δυνατό. Οι διαπιστώσεις των προβλημάτων πολλές φορές, μπορεί να οδηγήσουν σε συμπεράσματα που θα δώσουν και τη λύση. Είναι ξεκάθαρο πως όταν έχεις απαξιώσει τα πάντα, ανθρώπους να αυτοκτονούν, Έλληνες ποδοσφαιριστές με τον μισθό των 600-700 ευρώ να περιμένουν σειρά στα δικαστήρια για να τα διεκδικήσουν και να λύσουν τις διαφορές τους με τις ομάδες… έχουν απαξιωθεί τα πάντα. Κατά τα άλλα είμαστε σε επαγγελματικό ποδόσφαιρο εγκλωβισμένοι. Είναι μια κατάσταση που τα τελευταία χρόνια πηγαίνει όλο και πιο κάτω. Τεράστιες οι προσπάθειες έχουν γίνει στη δική μας λίγκα για να τα βάλουν όλα αυτά σε τάξη, αλλά είναι τόσα πολλά τα προβλήματα που δεν ξεπερνιούνται. Γενικά για την κατάσταση της SL2 και γενικότερα  όλου του ποδοσφαίρου πρέπει οι άνθρωποι που παίρνουν τις αποφάσεις να πουν ως εδώ και να την ανατρέψουμε γρήγορα».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις