Θρίαμβος για τα ελληνικά κουπιά στο Ευρωπαϊκό: Δείτε τις συγκλονιστικές κούρσες και τις απονομές μεταλλίων

Σπουδαία ήταν η τελευταία μέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κωπηλασίας για τα ελληνικά κουπιά. Η ελληνική ομάδα κατέκτησε τέσσερα μετάλλια σε μια εξαιρετική συγκομιδή με ένα χρυσό και τρία ασημένια.

Κορυφαίος στην Ευρώπη αναδείχθηκε ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου, με καταγωγή από τον Πτελεό Μαγνησίας, στο σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών, ενώ δεύτεροι τερμάτισαν η Ζωή Φίτσιου στο σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών, η Ευαγγελία Αναστασιάδου στο σκιφ και ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο, Στέφανος Ντούσκος στο μονό σκιφ.

Θρίαμβος του Παπακωνσταντίνου

Αναλυτικά, στον τελικό του σκιφ ελαφρών βαρών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας του Μονάχου ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου τερμάτισε πρώτος με χρόνο 07:21.84 και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Ιταλός Γκαμπριέλ Στρούζινα με 07:24.21 και το χάλκινο ο Ελβετός Άντρι Στρούζινα με 07:31.23.

Ο 23χρονος σκιφίστας για να στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης βρέθηκε στην πρώτη τριάδα από την εκκίνηση, με τον Ιταλό Γκαμπριέλ Σοάρες να βρίσκεται στην πρώτη θέση και τους Παπακωνσταντίνου, Στρούζινα ν’ ακολουθούν. Στα 1.000 μέτρα της κούρσας, όμως ο Έλληνας κωπηλάτης πήρε κεφάλι και κρατώντας τον ρυθμό του δεν απειλήθηκε μέχρι τη γραμμή του φίνις.

Εξαιρετική Φίτσιου

Η Ζωή Φίτσιου τερμάτισε δεύτερη στον τελικό του σκιφ ελαφρών βαρών και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο. Η Ελληνίδα σκιφίστρια πέρασε τη γραμμή του φίνις σε χρόνο 08:09.21. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ρουμάνα Ιονέλα Κόζμιουκ με 08:04.41, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κρέμασε στο στήθος η Ολλανδή Μαρτίνε Φελτχάις με 08:10.20.

Αν και ήταν 4η στα πρώτα μέτρα της κούρσας, η Ζωή Φίτσιου με ντεμαράζ στο τέλος κατάφερε ν’ αφήσει στην 3η θέση την Ολλανδή Φελτχάις, την ώρα που η Ρουμάνα Κόζμιουκ είχε φύγει ξεκάθαρα μπροστά στην πρώτη θέση.




Θαυμάσια Αναστασιάδου

Το τρίτο μετάλλιο για τα ελληνικά κουπιά κατέκτησε η Ευαγγελία Αναστασιάδου. Η Ελληνίδα σκιφίστρια τερμάτισε στην 2η θέση στον τελικό του σκιφ, με χρόνο 08:08.20 και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο. Η Αναστασιάδου ήταν 4η στα πρώτα 500 μέτρα, ανέβασε τον ρυθμό της, πέρασε στη 2η θέση και έδινε «μάχη» με τη «χάλκινη» Ολυμπιονίκη του Τόκιο, Μαγκνταλένα Λόμπνιχ (Αυστρία), η οποία ήταν 3η στο μεγαλύτερο μέρος της κούρσας.



Όμως, η Αναστασιάδου άντεξε και μάλιστα μεγάλωσε τη διαφορά της από τη Λόμπνιχ στα τελευταία μέτρα, με την Αυστριακή να είναι απαρηγόρητη, αφού είδε τη Γερμανίδα Αλεξάντρα Φέστερ, με ντεμαράζ, να της «κλέβει» το χάλκινο μετάλλιο (08:09.86) λίγο πριν τη γραμμή του φίνις. Η Ευαγγελία ανεβαίνει ξανά στο βάθρο μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων, αφού στις 30 Ιουλίου αναδείχθηκε Παγκόσμια πρωταθλήτρια στη κατηγορία Κ23 στο Βαρέζε.




Συγκλονιστικός Ντούσκος

Το καρέ των μεταλλίων ολοκληρώθηκε με τον Στέφανο Ντούσκο, ο οποίος κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο μετά από έναν συγκλονιστικό τελικό στο μονό σκιφ. Από την αρχή της κούρσα ο Ντούσκος και ο Ζίντλερ ξεχώρισαν με τον Γερμανό να παίρνει κεφάλι. Προς το τέλος της κούρσας όμως εμφανίστηκε ο Τβέλαρ, ο οποίος τους προσπέρασε και τους δύο στο φινάλε φτάνοντας στη νίκη




200 μέτρα πριν από το τέλος ο Ντούσκος έπεσε τρίτος αλλά με τρομερή αντεπίθεση στα τελευταία μέτρα, πέρασε δεύτερος προσπερνώντας τον Ζίντλερ, ενώ έχασε το χρυσό για ελάχιστα μέτρα. Είναι χαρακτηριστικό πως η διαφορά τους ήταν μόλις 0,29 του δευτερολέπτου!




Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις