Βοσνιάδης: «Εμπιστευτείτε την ομάδα, σας το λέει κάποιος που, όσες φορές έχει έρθει στον Βόλο, έχει πετύχει»

Στο στούντιο του ΒΟΛΟΣ 98.6 FM και στην εκπομπή CLASICO, φιλοξενήθηκε ο Αλέκος Βοσνιάδης. Ο τεχνικός της Νίκης Βόλου αναφέρθηκε στον πρώτο επίσημο αγώνα της χρονιάς κόντρα στον Ηρακλή, στη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας στην προετοιμασία και τους στόχους για την αγωνιστική σεζόν που αρχίζει προσεχώς. Ο Αλέκος Βοσνιάδης εμφανίστηκε σίγουρος πως η Νίκη θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα μέχρι το τέλος και το μόνο που χρειάζεται είναι η συσπείρωση του κόσμου γύρω από την ομάδα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Βοσνιάδη, όπως αποδόθηκε από το goalpost.gr:

Η συζήτηση ξεκίνησε με την εξής ατάκα που έδωσε και τη σχετική είδηση, περί “κλείσιμου” του ρόστερ: «Για εμάς, η μεταγραφική περίοδος τελείωσε, ήρθε και ο τελευταίος παίκτης που θέλαμε (σ.σ. Μιλούνοβιτς), έχει ήδη κάνει δύο προπονήσεις μαζί μας».

Για το αν έχει δημιουργηθεί το ρόστερ που επιθυμεί: «Μένει να το δούμε στο γήπεδο. Σίγουρα, έγιναν επιλογές που πιστεύω ότι θα μας έχουν στο γκρουπ των ομάδων που θα διεκδικήσουν την άνοδο. Και λέω να διεκδικήσουν, γιατί ξαφνικά μπήκαμε στη διαδικασία να αναφέρουμε ότι δε βλέπουμε κανέναν αντίπαλο. Δίνω μάχη καθημερινά στην ομάδα να μην υπάρχει έπαρση. Να ξέρουμε όλοι, και στην ομάδα και στον κόσμο, ότι πρέπει να δώσουμε μεγάλες μάχες παντού, εντός κι εκτός έδρας, για να πάρουμε αποτελέσματα και τον στόχο».

Για την προετοιμασία και τα φιλικά της Νίκης, μέχρι στιγμής: «Σε μία προετοιμασία, έχουμε τα πάνω και τα κάτω μας, θα δοκιμάσουμε πολλά διαφορετικά πράγματα, θα αλλάξουμε μορφές, πρόσωπα. Ξεκινάει ένα παιχνίδι και ξαφνικά γίνονται οκτώ αλλαγές στο ημίχρονο. Αν ήθελα το αποτέλεσμα, θα έβρισκα τρόπο να το πάρω. Σε αυτήν την περίοδο, θέλουμε νίκες, διότι μας κάνουν να δουλεύουμε ήρεμα, αλλά κάποια πράγματα μπορεί να μην έρθουν όπως τα θέλεις και να σε βάλουν στη διαδικασία να προβληματιστείς, να δουλέψεις και αυτό είναι ζητούμενο.

Δεν ήρθα εδώ να απολογηθώ, αυτό που γίνεται στην Ελλάδα είναι κωμικό. Σε περίοδο προετοιμασίας και φιλικών, έχουν αλλάξει δέκα προπονητές. Αν δεν αφήσεις τον προπονητή, σε περίοδο προετοιμασίας, να δουλέψει, να δει τα πράγματα που θέλει. Κάποιες ομάδες έχουν στόχο να κερδίζουν και τα φιλικά, εγώ λέω πως χρειάζομαι πράγματα στο πρωτάθλημα.

Παίζουμε σε ένα πρωτάθλημα που δεν ξέρουμε πότε θα ξεκινήσει, δε ξέρουμε πότε πρέπει να φορμάρουμε την ομάδα μας, δίνουμε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες. Σε περίοδο προετοιμασίας, δε γίνεται να παίζουν 11 ίδιοι παίκτες, ήρθαν ποδοσφαιριστές στο ρόστερ να πάρουν την ευκαιρία τους, να αποδείξουν, αν δε γίνει τώρα αυτό, πότε θα γίνει; Δεν μπορούμε να ασκήσουμε αγωνιστική κριτική σε περίοδο προετοιμασίας».

Για την πρόκριση επί του Ηρακλή: «Ήρθε ένα παιχνίδι Κυπέλλου εκτός προγράμματος, με μία ομάδα που θα πηγαίναμε σε ντέρμπι. Δεν παίξαμε με ομάδα Γ’ Εθνικής, ούτε με ομάδα ίδιας κατηγορίας από το χαμηλότερο, όμως, γκρουπ. Παίξαμε το φιλικό παιχνίδι με τη Λαμία, μία πολύ καλή ομάδα, για να δώσουμε, για πρώτη φορά, χρόνους στους ποδοσφαιριστές.

Με τον Ηρακλή, αθλητές μας που, μέχρι πρότινος, έπαιζαν 45 λεπτά, θα έπρεπε να κληθούν να αγωνιστούν για 120 λεπτά. Έπρεπε ταχύτατα να λάβουμε αποφάσεις. Θέλαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού, γνωρίζοντας πως θα έρθει και η κόπωση στην πορεία. Έγιναν κάποιες επιλογές, βάσει αντιπάλου και αγωνιστικού χώρου.

Δεν μπορούσαμε να παίξουμε παιχνίδι κατοχής σε αυτό το γήπεδο, έπρεπε να δοκιμάσουμε κάτι άλλο. Στο πρώτο ημίχρονο, αν μία ομάδα δικαιούται πράγματα και της πήγαν κάποια θέματα, όπως ήθελε, αυτή ήταν η Νίκη. Πατούσαμε καλύτερα στο γήπεδο, ο Ηρακλής έκανε ένα μόνο σουτ. Θα μπορούσαμε να είχαμε προηγηθεί σε 1-2 περιπτώσεις με τον Κάσσο. Στο δεύτερο ημίχρονο, ήρθαν τα “κάτω” μας, φυσιολογικά λόγω προετοιμασίας, και ο Ηρακλής ήταν καλύτερος. Όταν κάναμε τις δύο πρώτες αλλαγές, ισορροπήσαμε. Πήγε το παιχνίδι εκεί που πήγε, ήρθε μια πρόκριση στα πέναλτι και, στην τελική, έγινε και κάτι που δεν έχει τύχει ξανά. Πρώτη φορά η Νίκη Βόλου αποκλείει τον Ηρακλή στο Κύπελλο».

«Να γίνουμε και λίγο κυνικοί»

«Πρέπει να γίνουμε και λίγο κυνικοί, να δούμε τι μας ταιριάζει. Αυτό που ζήσαμε πέρσι, είναι διαφορετικό. Χαιρόμασταν, λέγαμε πως ήμασταν καλή ομάδα κι ήμασταν έβδομοι. Όταν λες πως έχω έναν ξεκάθαρο στόχο, πρέπει να βελτιώσεις την απόδοσή σου, αλλά και να βρίσκεις τρόπο να παίρνεις τα αποτελέσματα. Στη Θεσσαλονίκη, όπως και να πήγε το παιχνίδι, πήρες κάτι θετικό, υπήρξαν και πράγματα που μας προβλημάτισαν, κανένας δεν κρύβεται πίσω από μία πρόκριση. Το λέω και πάλι, δε θα αγχωθούμε, τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, με την απόδοσή μας. Τώρα θα τα δούμε όλα».

Στη συνέχεια, πραγματοποίησε μια αναδρομή της δεύτερης θητείας του στη Νίκη, αναφέροντας: «Πέρσι, τέτοια εποχή, στις συνεντεύξεις μας είχαμε ακόμα τον φόβο της προπέρσινης χρονιάς. Χρόνο με τον χρόνο, οι ομάδες φτιάχνονται. Πριν έναν χρόνο και κάτι, ήμασταν στην προτελευταία θέση της Γ’ Εθνικής. Πέρσι, ήξερα τι ομάδα φτιάχνω, μίλησα για εξάδα. Από την έναρξη του πρωταθλήματος, μέχρι τον Ιανουάριο, είχα μία διαλυμένη ομάδα να διαχειριστώ, λόγω των απουσιών, με 13-15 παίκτες, αλλά πάντα ήμασταν ψηλά, στην επτάδα. Μόλις μαζευτούμε, έλεγα, θα είμαστε αυτοί που πρέπει και βγήκαμε τρίτοι.

Φέτος, πάμε για κάτι καλύτερο. Ξέραμε, πέρσι, πως θα πάρουμε τον στόχο εύκολα, φέτος μετράει το καθετί. Έστω και ο μισός βαθμός, μετράει. Θα έρθουν και παιχνίδια που θα κερδίσουμε με ένα στατικό, με μισή φάση, θα παίξουμε και μεγάλη μπάλα, θα έχουμε και άσχημα αποτελέσματα. Να έχετε εμπιστοσύνη στην ομάδα, σας το λέει κάποιος που, όσες φορές έχει έρθει στον Βόλο, έχει πετύχει. Θα είμαστε στο γκρουπ των ομάδων που θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα, μέχρι το τέλος. Τώρα, αν θα το πάρει, θα δείξει, χρειάζονται πολλά. Θέλει τύχη, θέλει να σου πάνε τα πράγματα καλά και να μη σου βάζουν “τρικλοποδιές”. Πρέπει ο κόσμος να είναι δίπλα και να μη δημιουργεί προβλήματα. Είμαστε μια ομάδα που, αγωνιστικά, θα φτιαχτεί, για να τα παίξει όλα για όλα».

Για τον Λούκα Μιλούνοβιτς: «Φέραμε έναν παίκτη με πολλές παραστάσεις. Έχει ταχύτητα, του αρέσει το “ένας εναντίον ενός”, έχει επαφή με τα δίχτυα, έχει αρκετά γκολ στην καριέρα του. Όταν παίρνεις έναν παίκτη, κοιτάς χαρακτηριστικά, στατιστικά, τα πάντα. Ήταν βασικός στον Ερυθρό Αστέρα κάποτε, έχει παίξει Α’ Εθνική Ελλάδας, έχει περάσει από τον Άρη. Είναι σε εξαιρετική ηλικία, 29 ετών. Έχει παραστάσεις από το ελληνικό ποδόσφαιρο, πέρασε τέσσερα χρόνια στη χώρα μας, μιλάει ελληνικά, έχει φίλους στην ομάδα. Είδαμε πως δε θα χρειαστεί ιδιαίτερο χρόνο προσαρμογής, πέρα από τη δουλειά του τακτικά μαζί μας, που θα χρειαστεί περίπου ένα δεκαήμερο. Έχει το θράσος να μπει από την πρώτη στιγμή και κάνει πράγματα».

Για τους Μορέιρα και Ολαϊσόλα: «Ήρθαν δυο παιδιά που πιστεύω ότι θα μας δώσουν επιλογές. Και ο Μπρούνο και ο Ολαϊσόλα είναι παίκτες που, μόλις προσαρμοστούν, θα βοηθήσουν. Όταν ποδοσφαιριστές έρχονται από άλλη ήπειρο, δεν πρέπει να τους ακυρώσεις από την πρώτη τους κατάσταση. Τους βλέπουμε πως ακόμα προσπαθούν να προσαρμοστούν. Θα βάλουμε τα παιδιά μόνο όταν είμαστε σίγουροι πως μπορούν να μας δώσουν το κάτι παραπάνω. Είναι πολύ καλοί παίκτες και οι δύο. Με αυτό που θα γινόταν εκεί (σ.σ. Καυτανζόγλειο), δεν ήμασταν σίγουροι πως θα μπορούσαν να βοηθήσουν. Μπήκε μόνο ο Μπρούνο στην παράταση και μας έδωσε μια φρεσκάδα. Πιστεύω πως το ίδιο θα πάρουμε κι από τον Ολαϊσόλα. Θέλουν, απλά, λίγο χρόνο. Θα πάρουμε επιλογές από τα παιδιά αυτά».

Για το αν υπάρχει, πράγματι, επιθετική δυστοκία στη Νίκη: «Να είναι καλά όλα τα παιδιά που είναι εδώ, να μην έχουμε τα περσινά, και όλα θα πάνε καλά. Ο Ροχάνο θα είναι καλύτερα από πέρσι, ο Σιαφά χρειάζεται κι εκείνος προσαρμογή κι αρκετή δουλειά, αλλά θα βοηθήσει στο σκορ, ειδικά σε αυτό το πρωτάθλημα, και ο Μπρούνο μπορεί να σκοράρει, και ο Μιλούνοβιτς και οι μέσοι μας έχουν ευχέρεια στο γκολ. Έχει γκολ ο Τσουκαλάς, ο Γαβριηλίδης, ο Κάσσος. Πιστεύω πως θα βρούμε τον τρόπο».

«Διακρίνω πως κάποιοι θέλουν να κάνουν τους προπονητές…»

«Επειδή διακρίνω πως κάποιοι θέλουν να κάνουν τους προπονητές πολύ γρήγορα, πάνε σε ανάλυση φιλικών παιχνιδιών, πήγαν σε μεγάλη ανάλυση του ματς με τον Ηρακλή, ένα παιχνίδι ειδικών συνθηκών. Είναι έτοιμοι κάποιοι να κάνουν κριτική. Μη μας περιμένετε στη γωνία. Αυτό που θέλω, είναι να δώσουν τον χρόνο στην ομάδα, μέχρι το πρωτάθλημα, και να την αγκαλιάσουν γιατί αυτό είναι που θα δώσει και στην ομάδα την ευκαιρία να βρίσκεται κοντά στον στόχο. Αν θα τον πετύχει, δεν ξέρω, αλλά τα υλικά υπάρχουν».

«Πέντε ομάδες θα διεκδικήσουν»

«Σε αυτήν την ομάδα, το τελευταίο που ήρθα να κάνω, είναι να περάσω εξετάσεις. Τις εξετάσεις μου τις έχω δώσει. Οι ομάδες μου έχουν πάρει πρωταθλήματα, πάντα κάνουν πρωταθλητισμό. Πιστεύω πως έχουμε όλο το πακέτο, με τον κόσμο δίπλα μας, να κάνουμε καλύτερα πράγματα φέτος, να διεκδικήσει, να είναι μία από τις πέντε. Δε θα είμαστε η ομάδα που θα πάρουμε πρωτάθλημα με 30 πόντους διαφορά. Λίγες φορές παρουσιάζεται αυτό. Δεν είμαστε η ομάδα που θα πάρουμε τις ευλογίες των κέντρων αποφάσεων. Δε θα έχουμε δέκα διαιτησίες σερί υπέρ μας. Στην Ελλάδα, μέσα στο πακέτο είναι όλα. Εμένα, ως προπονητής, με ενδιαφέρει να είμαστε έτοιμοι αγωνιστικά. Πέντε ομάδες θα διεκδικήσουν, η πίτα μοιράζεται και δεν είναι τίποτα ξεκάθαρο. Εμείς, η ΑΕΛ, ο Ηρακλής, ο Πανσερραϊκός και η Αναγέννηση. Βάσει των κινήσεών τους, φαίνεται ότι θα πρωταγωνιστήσουν. Και το σημαντικότερο, έχουν συσπείρωση. Πανσερραϊκός και Αναγέννηση είναι μια πόλη, μια ομάδα. Η Λάρισα το ίδιο και με την έλευση της νέας κατάστασης, είναι τελείως άλλη η αύρα. Εδώ είμαστε και τρεις ομάδες. Έχουμε προβλήματα μέσα στην ίδια μας την πόλη. Πρέπει να συσπειρωθούμε».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις