Μεσκίδα: «Δίνει κίνητρο και πάθος ο Μπράτσος»

Ο μεσοεπιθετικός του Βόλου, Νικολάς Μεσκίδα μιλάει στο Gazzetta για το εξαιρετικό ξεκίνημα της ομάδας, για τη συλλογική δουλειά που γίνεται αποτελώντας το κλειδί για τον στόχο των play off και πλέκει το εγκώμιο του κόουτς Κώστα Μπράτσου.

Έχοντας παίξει επί σειρά ετών στα γήπεδα του MLS με τους Βανκούβερ Γουάιτκαπς και τους Κολοράντο Ράπιντς, ο Νικολάς Μεσκίδα το φετινό καλοκαίρι αποφάσισε να αφήσει τις ΗΠΑ και να έρθει στην Ελλάδα και στον Βόλο. Δεν ήταν η πρώτη φορά που έπαιρνε την απόφαση να έρθει στην Ευρώπη. Το είχε κάνει στο παρελθόν όταν είχε φύγει από την πατρίδα του την Ουρουγουάη για να συνεχίσει την καριέρα του στη Νορβηγία, αλλά δεν του βγήκε. Τώρα στον Βόλο κάνει ένα νέο ξεκίνημα στην καριέρα του και δηλώνει ενθουσιασμένος. Τόσο από την εξαιρετική αρχή της ομάδας στο πρωτάθλημα, όσο και από το πως νιώθει ο ίδιος.

Ο 30χρονος Ουρουγουανός μεσοεπιθετικός μίλησε στο Gazzetta για την απόφασή του να πάρει μεταγραφή στον Βόλο και για το εντυπωσιακό πρόσωπο που δείχνει η ομάδα στις πρώτες αγωνιστικές, με τον Μεσκίδα να υπογραμμίζει την πολύ καλή ομαδική δουλειά που γίνεται. Ο ίδιος είναι αποφασισμένος να πετύχει μαζί με τους συμπαίκτες του τον στόχο της εισόδου στην εξάδα και στα play off, συνεχίζοντας με την ίδια συγκέντρωση, ενώ αποθεώνει τη δουλειά του κόουτς Κώστα Μπράτσου για το κίνητρο και το πάθος που μεταδίδει στο σύνολο.

-Νικολάς είσαι μερικούς μήνες στην Ελλάδα. Πως αισθάνεσαι στην πόλη τoυ Βόλου και πως πήρες την απόφαση να φύγεις από το MLS που έπαιζες χρόνια για να έρθεις στο ελληνικό πρωτάθλημα;

«Ήμουν στο MLS για αρκετά χρόνια. Πέρασα ένα μεγάλο μέρος της καριέρας μου εκεί και εξελίχθηκα γιατί μιλάμε για ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Πολλοί παίκτες είτε από τη Λατινική Αμερική είτε από την Ευρώπη θέλουν να πάνε εκεί. Εγώ πίστευα πως είχε έρθει η στιγμή να ψάξω για μια νέα εμπειρία σε ένα νέο πρωτάθλημα. Είχα όρεξη να δοκιμάσω κάτι άλλο. Εμφανίστηκε η προοπτική του Βόλου, οι άνθρωποι του συλλόγου μου εξήγησαν τον τρόπο παιχνιδιού και τη φιλοσοφία της ομάδας και μου άρεσε. Δεν το σκέφτηκα πολύ για να πάρω την απόφαση. Το συζήτησα και με την οικογένειά μου και ήρθα. Είναι μια ομάδα που εξελίσσεται και έχει στόχους. Στην αρχή ήταν δύσκολα μετά από εννιά χρόνια στο MLS, αλλά εδώ βρήκα ένα καλό γκρουπ, ένα οικογενειακό κλίμα. Οι συμπαίκτες μου με υποδέχθηκαν καλά και με βοήθησαν να εγκλιματιστώ όμορφα, κάνοντας το όλο και πιο εύκολο μέρα με τη μέρα».

-Προχθές πετύχατε μια μεγάλη ανατροπή απέναντι στον Παναιτωλικό και μάλιστα εκτός έδρας. Το πιστεύατε μετά το 2-0; Ποιο ήταν το κλειδί για να γυρίσετε το παιχνίδι;

«Ξέραμε ότι θα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Δεν υπάρχει κανένα εύκολο ματς. Και ο Παναιτωλικός διαθέτει μια καλή ομάδα. Ήταν πολύ σκληρό που βρεθήκαμε με 2-0 πίσω στο σκορ αλλά πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να πάρουμε κάτι. Δείξαμε χαρακτήρα τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο. Και αποδείξαμε ότι μαζί μπορούμε να πετυχαίνουμε πράγματα. Το πιο σημαντικό είναι να είμαστε ενωμένοι. Δεν εξαρτιόμαστε από έναν παίκτη. Ο Βόλος είναι ένα ενωμένο γκρουπ και αυτό το έχουμε αποδείξει».

Ο Μεσκίδα μετά το γκολ με τον Παναιτωλικό

-Έχετε ξεκινήσει πολύ εντυπωσιακά τη σεζόν και με ωραίο ποδόσφαιρο. Ο Βόλος αγωνίζεται με επιθετική ταυτότητα και σε όλους αρέσει η μπάλα που παίζει, κοιτώντας στα μάτια ακόμα και τους μεγάλους αντιπάλους, έτσι δεν είναι;

-Ο στόχος είναι φέτος η συμμετοχή στα play off. Είναι το επόμενο βήμα που θέλει να κάνει η ομάδα. Τις προηγούμενες σεζόν δεν το κατάφερνε. Μπορεί φέτος να το πετύχει και από τι θα εξαρτηθεί;

«Μακάρι να τα καταφέρουμε. Αυτός είναι ο στόχος. Να φτάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται και μακάρι η ομάδα να μπει στην εξάδα. Η σεζόν έχει ακόμα πολύ δρόμο. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να το πετύχουμε και να δουλεύουμε κάθε βδομάδα, βλέποντας κάθε παιχνίδι ως τελικό. Το κλειδί είναι να μην χάσουμε τη συγκέντρωσή μας, να μην αποπροσανατολιστούμε και να μην χαλαρώσουμε. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι 100% σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Το κλειδί για να το πετύχουμε είναι η ομαδικότητα που έχουμε και να παίζουμε έχοντας στο μυαλό μας πάντα το επόμενο παιχνίδι. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε μακριά».

-Σημαντικό μέρος αυτής της προσπάθειας παίζει και ο Κώστας Μπράτσος, του οποίου η δουλειά βγαίνει στο γήπεδο. Πες μου για τη φιλοσοφία του…

«Η αλήθεια είναι ότι μου αρέσει πολύ. Είναι κλειδί η φιλοσοφία του. Η ομάδα παίζει με ταπεινότητα και ο ίδιος παίρνει το 100% από τον καθένα μας για να πετύχει το αποτέλεσμα. Η δουλειά του στις προπονήσεις φαίνεται στο γήπεδο. Διαθέτει μεγάλη δίψα και δίνει κίνητρο και πάθος στην ομάδα. Το μεταδίδει σε μένα και σε όλους τους συμπαίκτες μου. Είναι πολύ σημαντικό σε μια ομάδα, ο προπονητής να διατηρεί αυτή την αγάπη και το πάθος για το ποδόσφαιρο».

Ο Μεσκίδα με τον Μπαριέντος

-Προσωπικά εσένα πόσο σε βοήθησε ο Μπαριέντος για να εγκλιματιστείς στην ομάδα; Το ρωτάω γιατί είναι και αυτός Ουρουγουανός, όπως εσύ.

«Σίγουρα με έχει βοηθήσει πολύ. Έχουμε την ίδια κουλτούρα και πριν έρθω στον Βόλο είχα μιλήσει μαζί του. Ήταν ο πρώτος που με βοήθησε εξηγώντας μου πράγματα για την ομάδα και το ελληνικό πρωτάθλημα. Ξέρει καλά τον σύλλογο και τη χώρα. Με βοήθησε να εγκλιματιστώ και σίγουρα ήταν πιο εύκολο για μένα να έρθω έχοντας συμπαίκτη έναν συμπατριώτη μου».

-Κλείνοντας, πες μου πως σου φαίνεται το ελληνικό πρωτάθλημα γενικότερα; Τι ξεχωρίζεις μέχρι στιγμής;

«Είναι πολύ καλό. Με εξέπληξε γιατί είναι ανταγωνιστικό. Για παράδειγμα εμείς αποδείξαμε ότι μπορούμε να κοιτάξουμε στα μάτια μεγάλες ομάδες και να νικήσουμε τον Άρη και την ΑΕΚ. Την ίδια στιγμή όμως ηττηθήκαμε από τον ΟΦΗ. Κάθε ομάδα μπορεί να χάσει βαθμούς από τον οποιονδήποτε. Μου αρέσει το πρωτάθλημα. Είναι μια λίγκα στην οποία πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος απόλυτα για να παραμείνεις μέσα στους στόχους σου».

gazzetta.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις