Ξεκίνησε την… κωλοτούμπα η ΕΠΟ!

Μοιράσου το άρθρο
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Μπορεί το προηγούμενο διάστημα οι άνθρωποι της Ελληνικής Ομοσπονδίας να δήλωναν πως δεν πρόκειται να έκαναν… βήμα πίσω, ωστόσο, ξεκίνησε η… κωλοτούμπα.

Συγκεκριμένα, η ΕΠΟ, μετά την ολοκλήρωση του έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου, το μεσημέρι της Τρίτης (12/4) έβγαλε ανακοίνωση, με την οποία αναφέρει πως δεσμεύεται για την πλήρη ανασκόπηση του κανονιστικού πλαισίου μέσα στο οποίο λειτουργεί η FIFA και η UEFA και συγκεκριμένα για τον κώδικα δεοντολογίας της αρμόδιας Επιτροπής που θα μπορεί να εξετάσει προηγούμενες υποθέσεις, όπως για παράδειγμα το Koriopolis, την «εγκληματική οργάνωση» και την κάρτα υγείας.

AdTech Ad

Παράλληλα, όπως σας έχουμε ενημερώσει, κατά την επίσκεψη της Ομοσπονδίας και των εκπροσώπων της FIFA στο γραφείο του Σταύρου Κοντονή, θα του ζητήσουν την άμεση επανέναρξη του Κυπέλλου Ελλάδας και την έναρξη διαλόγου, μ’ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την επόμενη… μέρα.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Συνεδρίασε σήμερα, Τρίτη 12 Απριλίου 2016, η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για να συζητήσει τα θέματα που έχουν προκύψει στο ελληνικό ποδόσφαιρο μετά την απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού να ματαιώσει τη διοργάνωση του Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων.

Στη συνεδρίαση έγινε αναλυτική συζήτηση για το σύνολο των θεμάτων, τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί μετά από τις επαφές που προηγήθηκαν μεταξύ της πολιτείας και των διεθνών ποδοσφαιρικών οργανισμών και ελήφθη η παρακάτω απόφαση:

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεσμεύεται πλήρως, στο πλαίσιο της διεθνούς ποδοσφαιρικής οικογένειας, από το περιεχόμενο της επιστολής που η FIFA απέστειλε στον υφυπουργό αθλητισμού στις 05.04.2016 και με την οποία θέτει απολύτως περιοριστικά το πλαίσιο των εξελίξεων στο ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως η παγκόσμια ομοσπονδία έχει αποφασίσει.

Στο πλαίσιο αυτό η ΕΠΟ είναι έτοιμη να προχωρήσει, σε συνεργασία με τη FIFA και την UEFA, για να γίνει μια πλήρης ανασκόπηση του κανονιστικού πλαισίου μέσα στο οποίο λειτουργεί, σε σχέση με τον τρόπο που η FIFA ενεργεί σε ανάλογες περιπτώσεις και να εφαρμόσει τις όποιες εισηγήσεις λάβει από τους διεθνείς ποδοσφαιρικούς οργανισμούς.

Ταυτόχρονα, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ καλεί τον Υπουργό, δεχόμενος τις επιταγές της FIFA και της UEFA όπως τούτες περιέχονται μέσα στην επιστολή που οι δύο διεθνείς ποδοσφαιρικοί οργανισμοί έχουν αποστείλει, να προχωρήσει:

α. Στην άμεση επανέναρξη και ολοκλήρωση της διοργάνωσης του Κυπέλλου,

β. Στην έναρξη διαλόγου με της Ευρωπαϊκή και την Παγκόσμια Ομοσπονδία καθώς και με την ΕΠΟ για την νομοθετική προστασία της Ρήτρας Ανεξαρτησίας (του αυτοδιοίκητου) της ΕΠΟ, καθώς και την προστασία των ποδοσφαιρικών θεσμών που ισχύουν διεθνώς και που θα πρέπει να διέπουν και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Οι ώρες τούτες είναι εξαιρετικά κρίσιμες για το Ελληνικό ποδόσφαιρο και κρίνουμε ότι θα πρέπει να πρυτανεύσει η σωφροσύνη και η συναίνεση.

Από την πλευρά της η ΕΠΟ θα πράξει κάθε τι δυνατό αναλαμβάνοντας το μερίδιο που της αναλογεί από τις αποφάσεις της FIFA και της UEFA για να αποφύγουμε όλοι τον κίνδυνο «Grexit».

Ελπίζουμε ότι το ίδιο θα πράξει και η πολιτεία».