«Βάζουμε τις βάσεις για να επιστρέψει ο Πιερικός στην SL2»

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο προπονητής του Πιερικού, Λεωνίδας Μπίλης, και μίλησε για την προσπάθεια της ομάδας της Κατερίνης για επιστροφή στις επαγγελματικές κατηγορίες αλλά και το φιλικό του Σαββάτου με τον ΠΑΟΚ Β’.

Για τη νέα προσπάθεια στον Πιερικό: «Ιστορικά η θέση μας είναι για υψηλότερα, ο Πιερικός είναι στην 13η θέση όλων των εποχών για την Α Εθνική. Φέτος αλλάξαμε ρότα, το ρόστερ αποτελείται από νεαρά παιδιά και οι περισσότεροι είναι γηγενείς. Θα προσπαθήσουμε να βάλουμε τις βάσεις για να επιστρέψουμε στην Β Εθνική και να παραμείνει εκεί. Εμένα μου αρέσει να δουλεύω με νέους ποδοσφαιριστές, αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα πάρουν ευκαιρίες και οι μεγαλύτεροι. Το ποδόσφαιρο πηγαίνει σε μικρότερες ηλικίες γιατί χρειάζεται τρέξιμο και καλή φυσική κατάσταση. Έχουμε παίκτες κάτω των 24 ετών που έχουν εμπειρία από την Γ Εθνική, οι περισσότεροι είναι Έλληνες από την περιοχή της Κατερίνης, έχουμε και δύο ξένους, έναν Καμερουνέζο και έναν Σουηδό».

Για το φιλικό με τον ΠΑΟΚ Β’: «Είναι ένα ανοιχτό φιλικό για τον κόσμο, το Σάββατο στις 15.30 στο γήπεδο της Καρίτσας, γιατί στο δικό μας γήπεδο γίνεται επανασπορά. Επιλέξαμε αυτό το γήπεδο για να μπορούν να παίξουν ποδόσφαιρο και επαγγελματίες που έχει ο ΠΑΟΚ Β’. Όλα τα παιδιά που παίζουν στη δεύτερη ομάδα του ΠΑΟΚ έχουν περάσει από μια δύσκολη διαδικασία αξιολόγησης και δεν θα ήταν σωστό να ξεχωρίσω κάποιον. Τα επόμενα χρόνια θα απασχολήσουν κάποιοι ποδοσφαιριστές την πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ. Ολες οι ομάδες τα επόμενα χρόνια θα αναγκαστούν να βασιστούν στις ακαδημίες τους».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις