Μπέος: «Ματς-γιορτή με Παναθηναϊκό, κανένα αβαντάζ δεν χάνει ο Βόλος»

Το σαββατιάτικο παιχνίδι του Βόλου με τον Παναθηναϊκό (29/10, 19:30) θα είναι εκ των πραγμάτων ιστορικού χαρακτήρα, καθώς θα υπάρξει η μεγαλύτερη οπαδική εκδρομή σε επίπεδο πρωταθλήματος των τελευταίων πολλών ετών. Ενώ το ελληνικό ποδόσφαιρο ζει στον κόσμο της… απαγόρευσης για τις μετακινήσεις φιλάθλων, με αποτέλεσμα να βλέπουμε σε λιγοστά παιχνίδια φιλοξενούμενους οπαδούς, στο Πανθεσσαλικό Στάδιο θα δώσουν το “παρών” περισσότεροι από 10.000 φίλοι των Πρασίνων.

Ο Παναθηναϊκός ζήτησε επίσημα εισιτήρια, ο Αχιλλέας Μπέος έκανε δεκτό το αίτημά του να… ανοίξουν οι πύλες του γηπέδου και κάπως έτσι αναμένεται το Σάββατο να δούμε εικόνες πρωτόγνωρες για τα ελληνικά δεδομένα στον Βόλο. Για την απόφασή του αυτή, που η αλήθεια είναι ότι σχολιάστηκε θετικά από το σύνολο της ποδοσφαιρικής κοινότητας, και δεν θα μπορούσε φυσικά να γίνει διαφορετικά, μιλάει στο SDNA ο Δήμαρχος της πόλης και πρόεδρος της ομάδας, εξηγώντας το σκεπτικό του.

“Δεν θα έπρεπε να προκαλεί σε κανέναν εντύπωση αυτή η κίνηση. Ο λόγος που ενδεχομένως παραξενεύονται κάποιοι, είναι γιατί η νοοτροπία των θεσμών στην Ελλάδα είναι 100 χρόνια πίσω κι αυτό προσπαθούμε να το αλλάξουμε”, ήταν η πρώτη τοποθέτηση του Αχιλλέα Μπέου.

“Το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό αποτελεί ένα “στοίχημα” για τον κόσμο, τις δύο ομάδες, αλλά κι εμένα προσωπικά. Θέλουμε να μη συμβεί το παραμικρό και προσπαθούμε όλοι από την πλευρά μας να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο γι’ αυτό. Θέλουμε να γίνει ένας αγώνας-γιορτή για το ελληνικό ποδόσφαιρο, που θα ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο”, υποστήριξε ο ισχυρός άνδρας του Βόλου.

Αναφορικά με τον κόσμο που θα βρεθεί στο γήπεδο, είπε πως: “Θα βρεθούν 17-18 χιλ. κόσμου. Ο Παναθηναϊκός θα έχει μίνιμουμ 10.000 φιλάθλους του, ο Βόλος θα έχει επίσης 3.000 δικούς του φιλάθλους, ενώ θα υπάρχουν και 3.000 ουδέτεροι, που ενδεχομένως να βρίσκονται και Παναθηναϊκοί ανάμεσα σε αυτούς. Υπάρχει ένας κοινός σκοπός και στόχος, να κυλήσουν όλα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Κάνω έκκληση στον κόσμο του Παναθηναϊκού να έρθει και να απολαύσει ένα όμορφο τριήμερο στην πόλη μας. Στόχος μας είναι να μη δημιουργηθεί το παραμικρό επεισόδιο. Ο Βόλος δεν έχει αντιπαλότητα με κανέναν, δεν έχει ούτε οργανωμένους, ούτε δημιουργεί… τσαμπουκάδες ο κόσμος του”. 

Για το γεγονός ότι υπάρχουν ομάδες που δεν αφήνουν φιλοξενούμενους οπαδούς στο γήπεδό τους, ανέφερε ότι: “Αυτό είναι ένα τεράστιο λάθος, αλλά οφείλεται στις μεγάλες ομάδες που αρνούνταν να αναλάβουν την ευθύνη. Ο Παναθηναϊκός ζήτησε επίσημα εισιτήρια, άρα έχει και την ευθύνη. Όπως πρέπει να γίνεται δηλαδή”. 

«Θα χάσει το αβαντάζ του ο Βόλος όπως με… ΑΕΚ, Ολυμπιακό»

Ενώ για τον λόγο που δεν είχε δώσει εισιτήρια και στον Άρη κι αν θα έχει ανάλογη πολιτική με ΠΑΟΚ κι Ολυμπιακό: “Ο λόγος που δεν δώσαμε εισιτήρια στον Άρη είναι γιατί οι οπαδοί του προκάλεσαν καταστροφές πέρυσι στο γήπεδο και η ομάδα δεν ανέλαβε ποτέ την ευθύνη. Είμαστε στα δικαστήρια. Εγώ θέλω σωστά πράγματα. Φυσικά θα δώσουμε εισιτήρια και στον ΠΑΟΚ, αλλά και στον Ολυμπιακό, αρκεί να υπάρξει σωστή συνεργασία”. 

Στην εύλογη απορία, αν θεωρεί ότι χάνει κάποιο αβαντάζ ο Βόλος από αυτή τη συνθήκη, ο Δήμαρχος Βόλου ήταν ξεκάθαρος: “Ναι, το χάνει όπως το έχασε στη… Ριζούπολη και στο “Καραϊσκάκη”! Ποδόσφαιρο παίζουν οι ομάδες, οι παίκτες. Ο Βόλος έχει δημιουργήσει μία ομάδα που έχει στόχο να παίζει καλό ποδόσφαιρο κι όχι το αποτέλεσμα. Το τελευταίο που με ενδιαφέρει είναι το αποτέλεσμα. Είμαστε μία καινούργια ομάδα και νομίζω ότι ο Βόλος δεν θα χάσει από τον Παναθηναϊκό. Αλήθεια σας λέω όμως, δεν με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα”. 

Όσο για τη φετινή μάχη του πρωταθλήματος, σημείωσε πως: “Είναι το καλύτερο πιο συναρπαστικό των τελευταίων ετών. 2-3 ομάδες θα διεκδικήσουν τον τίτλο και θα βρίσκονται σε κοντινή απόσταση. Το ίδιο βλέπετε ότι συμβαίνει και στις τελευταίες θέσεις. Αυτό είναι ό,τι καλύτερο. Και βλέπουμε βέβαια ότι και οι διαιτησίες είναι ως επί το πλείστον καλές κι αυτό θέλουμε να συνεχιστεί. Ο Βόλος πιστεύω ότι θα είναι σίγουρα τουλάχιστον στην εξάδα”. 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις