Α. Μεταφτσής: Τριάντα χρόνια αναμνήσεων από το Ανεπίσημο

Γράφει

ο ΑΛΕΚΟΣ ΜΕΤΑΦΤΣΗΣ

Πέρασαν 30 χρόνια , το 1986 , όταν μια παρέα , ανήσυχων και δημιουργικών παιδιών από τη Νέα Ιωνία , μου ζήτησε να βοηθήσω να αρχίσουμε ένα πρωτάθλημα μπάσκετ για ερασιτέχνες αθλητές αλλά και απλούς ανθρώπους , ενωμένους σε παρέες γιατί οι παρέες γράφουν Ιστορία. . Και γράψαμε ιστορία !!!!
Ξεκινήσαμε από την Πλατεία ΛΑΜΠΡΑΚΗ με τη στήριξη από αθλητές όλων των αθλημάτων και με βαρέλια με πάγο για να βάζουμε τα νερά και τα αναψυκτικά , να τα κρατάμε κρύα .Τότε θεμελιώθηκε και το κλειστό γυμναστήριο όπου ο αείμνηστος Ανδρέας Βαλαχής…

…σε πείσμα όλων και με τη βοήθεια λίγων , αλλά οραματιστών , έριξε τα θεμέλια και το εγκαινιάσαμε το 1993 .

Συνεχίσαμε στην Πλατεία ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ και μεγαλώναμε συνεχώς και όταν άλλο ένα όνειρο στη Νέα Ιωνία έγινε πραγματικότητα, το Πολιτιστικό Άλσος και τα δυο ανοικτά γήπεδα που διαμορφώθηκαν, μεταφερθήκαμε εκεί .

Δεκάδες χιλιάδες φίλαθλου κόσμου, χιλιάδες αθλητές και αθλήτριες, διαιτητές, κριτές, απλός κόσμος συνέβαλλαν ώστε να αποτελεί το καλοκαιρινό γεγονός. Τα βαρέλια με τον πάγο έγιναν ψυγεία, αφού πολλές ήταν οι επιχειρήσεις που συνέδραμαν στην προσπάθεια αυτή.

Ολες οι διοικήσεις του Αθλητικού Οργανισμού, που ιδρύθηκε το 1990, καταλάβαιναν αμέσως την αναγκαιότητα της συνέχειας και ενδυνάμωσης του Ανεπίσημου, αλλά έβλεπαν κιόλας ότι μέσα απ΄αυτό φτιάχναμε όχι μόνο αθλητές άλλα και νέους φιλάθλους, νέους διαιτητές, κριτές, παράγοντες. Δεκάδες μεταγραφές και συμφωνίες με προπονητές κλείστηκαν στο πάρκο.

Πολλές μεγάλες προσωπικότητες του αθλήματος τίμησαν και τιμήθηκαν στο Ανεπίσημο Τουρνουά: Αλεξάνδρου Ζαχαρίας, Ορέστης Αγγελίδης, Κώστας Δήμου, Αννυ Κωνσταντινίδου, Κώστας Ρήγας, Ανδρέας Τσαγκαμίλης, οι ομάδες της Νίκης του 1972 και του 1984 που ανέβηκαν στην Α1 Εθνική κατηγορία, η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού Βόλου για τις μεγάλες της επιτυχίες, η ομάδα του Πολυκλαδικού που κατέκτησε το πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα και πολλοί άλλοι .

Δεκάδες διαιτητές αναδείχθηκαν συνεχίζοντας την σταδιοδρομία τους , μετά το τελος της αγωνιστικής τους διαδρομής , ενώ αποτέλεσε εκκολαπτήριο για τις επιτυχίες του τοπικού Συνδέσμου Διαιτητών μπάσκετ .

Κάνοντας αυτή την αναδρομή , στο παρελθόν, μέχρι σήμερα, δεν θα μπορούσα να μην αναφέρω όλα αυτά τα παιδιά που μεγάλωσαν με το Ανεπίσημο και μερικά έχουν πάρει και σύνταξη αλλά είχαν μεγάλη συνεισφορά στην ανάπτυξη του .
Ελένη Καλογεροπούλου , Βέργης Μαυρογιάννης , Κώστας Κορομηλάς , Χρήστος Μαστραφτσής , Σταύρος Βαφειάδης , Γιώργος Μπεχλιβάνης , Γιώργος Μπρισίμης , Βασίλης Μαυρομιχάλης , Ρένα Κουτή , Δημήτρης Οικονόμου , Λευτέρης Κυρλίδης , Φώνης Μαυρομιχάλης , Γιώργος Βεργής, Μπάμπης Μαντουδης και πολλοί άλλοι που ζητώ συγγνώμη αν μου διέφυγαν. Πέρασαν 30 χρόνια βλέπετε!!!!!!
Όλοι οι αθλητικογράφοι, που αρχικά μέσω των εφημερίδων μόνο, στη συνέχεια από ράδια και τηλεόραση και πιο μετά και μέσω ίντερνετ, επικοινωνούσαν στον κόσμο αυτό που γίνονταν και έβαλαν το λιθαράκι τους για να κρατήσει το όνειρο 30 ΧΡΟΝΙΑ .

Τελευταία άφησα τη φίλη μου τη ΦΩΦΗ που κρατούσε τα τελευταία χρόνια τον παλμό του τουρνουά και είμαι σίγουρος ότι από κει ψηλά θα μας εμπνέει με την ενέργεια της και την άδολη φίλαθλη καρδιά της .

Κλείνοντας και για να το έχουν κάποιοι , υπόψιν τους , θα μεταφέρω μια πρόταση που μου την έμαθε ένας σοφός άνθρωπος , ολοκληρωτικά δοσμένος στο μπάσκετ , ο Ορέστης ο Αγγελίδης
“τα καλά του Γιάννη θέλουμε , τον Γιάννη δεν τον θέλουμε “!!!!!

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις