Ίδρωσε αλλά πέρασε η Λαμία | Τα highlights (video)

Με γκολ των Μανούσου (34΄) και Μαρτίνεθ (38΄) η ομάδα της Φθιώτιδας επικράτησε δύσκολα 2-1 της μαχητικής Athens Kallithea FC στο Ελ Πάσο κι εξασφάλισε το εισιτήριο της πρόκρισης για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου.

Οι δύο ομάδες είχαν ανοιχτούς λογαριασμούς έπειτα από την ισοπαλία (1-1) στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για την φάση των «16» του Κυπέλλου.

 

Οι γηπεδούχοι απείλησαν πρώτοι με γκολ στο 11΄, όταν μετά από σέντρα του Κυνηγόπουλου και κεφαλιά του Ντεμέτριους η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι.

Δύο γκολ σε τέσσερα λεπτά!
Η Λαμία άρχισε να ανεβάζει…στροφές μετά το 30΄και μέσα σε διάστημα τεσσάρων λεπτών (34΄- 38΄) πέτυχε δύο γκολ.

Στο 34΄ ο Μανούσος με πανέμορφο γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή βρήκε στόχο κι έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα της Φθιώτιδας (0-1).

Στο 38΄ο Τσιλούλης έβγαλε τον Μαρτίνεθ σε θέση βολής μέσα στην περιοχή και ο Ισπανός μεσοεπιθετικός τελείωσε τη φάση (0-2).

«Ζωντανή» η Athens Kallithea
Η αθηναϊκή ομάδα παρά το σοκ των δύο γκολ δεν παρέδωσε τα…όπλα. Στο 41΄ο Νίλι με σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Σαράνοφ, μείωσε το σκορ (1-2) και διατήρησε «ζωντανούς» τους γηπεδούχους στο κυνήγι της πρόκρισης.

Σημαντική ευκαιρία έχασαν οι γηπεδούχοι για δεύτερο γκολ στο 52΄. Ο Νίλι από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή προσπάθησε να πασάρει στον Λουκίνα αντί να εκτελέσει και κόπηκε από τους αμυντικούς της Λαμίας.

Προϊόντος του χρόνου η Athens Kallithea άρχισε να πιέζει τη Λαμία και να διεκδικεί πιο έντονα το δεύτερο γκολ.

Στο 72΄μετά από φάουλ του Ντεμέτριους ο Καινούργιος με κεφαλιά βρήκε στόχο ωστόσο το γκολ σωστά ακυρώθηκε αφού ο σκόρερ ήταν σε θέση οφσάιντ.

Τρία λεπτά αργότερα (75΄) ο Τσιλούλης αστόχησε στο τετ α τετ με τον Πάντο κι έστειλε την μπάλα λίγο έξω από το δοκάρι των γηπεδούχων, χάνοντας τεράστια ευκαιρία να τελειώσει πρόωρα το ματς και την υπόθεση της πρόκρισης.

Η Λαμία πήρε το εισιτήριο της πρόκρισης για τους «8» του Κυπέλλου και θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Άγιος Νικόλαος – Απόλλων Παραλιμνίου.

Ο διαιτητής Δημήτρης Καραντώνης (Ημαθίας) έδειξε κίτρινη κάρτα στους Μαρτίνεθ, Τσιλούλη, Λασκαράκης, Μανούσο, Κυνηγόπουλο.

ATHENS KALLITHEA FC (Γιώργος Σίμος): Πάντος, Βασιλούδης, Κολτσίδας, Βλάχος, Καινούργιος (79΄Ρέντζας), Μπουλούλης (80΄Δούμτσης), Σαντάνα (58΄Λασκαράκης), Νίλι, Ντεμέτριους, Κυνηγόπουλος, Λουκίνας (80΄Τσιντώνης).

ΛΑΜΙΑ (Σάββας Παντελίδης): Σαράνοφ, Σαραμαντάς (58΄Γκοράνοφ), Τζανετόπουλος, Κορνέζος, Τζανδάρης (58΄Ντε Βινσέντι), Νούνιες (68΄Σλίβκα), Σιμόν, Μαρτίνεθ (58΄Μπεχαράνο), Τσιλούλης, Ρόμανιτς (79΄Γιακουμάκης), Μανούσος.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις