Ελευθερόπουλος: «Την μεγάλη ομάδα την κάνει ο κόσμος και η ιστορία της»

Ως ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της Σούπερ Λιγκ 2, χαρακτήρισε το ματς της Νεάπολης ανάμεσα στη Νίκη και στον Ηρακλή, ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος. Ο προπονητής της βολιώτικης ομάδας τόνισε πως θα ήταν ακόμη καλύτερο αν γινόταν στο Πανθεσσαλικό ενώ αναφέρθηκε στην επιλογή Ολαϊσόλα που αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη για τους φίλους της Νίκης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημήτρη Ελευθερόπουλου όπως αποδόθηκαν από το goalpost.gr:

«Κατά τη γνώμη μου έγινε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της κατηγορίας, αν όχι το καλύτερο, κρατάω μία επιφύλαξη γιατί είναι κάποια παιχνίδια τηλεοπτικά που δεν έχω δει. Ο Ηρακλής έχει ένα από τα πιο ποιοτικά ρόστερ, μεσοεπιθετικά. Με τον Πατράλη στο “8”, τον Άλεξιτς, τον Τόμας, τον Γιουμπιντάνα και τον Τότσκα, συνθέτουν μία πεντάδα που θα μπορούσε να σταθεί άνετα και στη Σούπερ Λιγκ. Αντίστοιχα κι εμείς. Αυτό είπα στους ποδοσφαιριστές πριν ξεκινήσει το ματς: Eίναι ένα από τα παιχνίδια που θέλει να ζήσει ο κάθε ποδοσφαιριστής. Μεγάλη ομάδα η Νίκη Βολου, μεγάλη ομάδα ο Ηρακλής, καλή ομάδα ο Ηρακλής, πολύ καλή ομάδα και η Νίκη Βόλου, κάντε αυτά που έχουμε δουλέψει το τελευταίο διάστημα και μπείτε να το απολαύσετε.

Χάσαμε αρκετές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, όπως έχασε και ο Ηρακλής. Ανοιχτό παιχνίδι, παίχθηκε ποδόσφαιρο με πολύ καθαρό χρόνο που είναι ένα ζήτημα για την κατηγορία και είναι μία από τις μεγαλύτερες πληγές της κατηγορίας, ο καθαρός χρόνος παιχνιδιού. Έχουν υπάρξει παιχνίδια που έχουμε παίξει 13-14 λεπτά σε κάθε ημίχρονο. Στο σημερινό ματς με τον Ηρακλή ήταν σαφώς μεγαλύτερος. Αν μπορούσαμε να παίξουμε το συγκεκριμένο παιχνίδι στο Πανθεσσαλικό, θεωρώ θα ήταν ακόμη καλύτερο και πιο γρήγορο.

Είμαι ικανοποιημένος γιατί βρισκόμαστε σε φάση εξέλιξης αυτών που κάνουμε. Οι ποδοσφαιριστές δουλεύουν πολύ σκληρά και προσπαθούν. Είμαι ικανοποιημένος από τον τρόπο που προσεγγίζουν την κάθε προπόνηση κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα να τους ανταμείβει το ποδόσφαιρο κάθε Κυριακή».

Για την επιλογή του Ολαϊσόλα: «Η πραγματικότητα είναι ότι ήμουν με τον Βασίλη (σ.σ. Βενέτη) την Παρασκευή και συζητούσαμε και του είχα εκμυστηρευτεί πως το τελευταίο διάστημα ο Ολαϊσόλα είναι πάρα πολύ καλός στις προπονήσεις και είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος. Ο μόνος μου ενδοιασμός ήταν αν θα έμπαινε στο συγκεκριμένο παιχνίδι αλλιώς ήταν στα πλάνα μου να πάρει την ευκαιρία του. Διαβάζοντας το παιχνίδι και τον αντίπαλο, θεώρησα ότι μπορεί να μας δώσει τα στοιχεία που τελικά μας τα έδωσε ο ποδοσφαιριστής. Είναι μικρός σε ηλικία, έχει χαρίσματα, έχει και μειονεκτήματα λόγω της ηλικίας του αλλά πιστεύω πως μπορεί να μας βοηθήσει στο μέλλον».

Για την επιστροφή του Αναστασίου: «Κι αυτό είναι ένα ευχάριστο γεγονός. Ο Αντώνης είναι ένας ποδοσφαιριστής που τον χρειαζόμαστε στο οπλοστάσιό μας, όπως και τα υπόλοιπα παιδιά. Μας δίνει περισσότερες επιλογές. Και ο Σάββας Τοπαλίδης, παρότι δεν έπαιξε στην πλευρά του, ήταν καλός. Και ο Στέλιος Δημητρίου είναι καλός όποτε παίζει. Γενικά είμαι ικανοποιημένος από τους ποδοσφαιριστές και θεωρώ ότι ο Αντώνης θα μας δώσει πολλές λύσεις».

Για την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φίλαθλοι: «Είναι εντυπωσιακός ο κόσμος. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί τις πρώτες αγωνιστικές που είχα έρθει, υπήρχε μία αίσθηση ότι η ομάδα δεν μπορεί να διεκδικήσει κάτι καλό για τις υψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Υπήρχε μία αδιαφορία από μερίδα φιλάθλων. Αυτό έχει αλλάξει τις τελευταίες 2-3 εβδομάδες. Όποτε βγαίνω στον δρόμο και κυκλοφορώ, νιώθω παλμό και στο γήπεδο ο κόσμος πάντα είναι δίπλα μας, είτε παίζουμε με τον Απόλλωνα Λάρισας, είτε με τον Ηρακλή, είτε με τον ΠΑΟΚ κι αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα γιατί μία ομάδα την κάνει μεγάλη ο κόσμος της, η ιστορία της κι αυτά δείχνουν το μέγεθος της ομάδας μας».

Για την αμυντική προσέγγιση του δευτέρου ημιχρόνου: «Εκ των πραγμάτων όταν προηγείσαι σ’ ένα ντέρμπι και δεδομένου τις ευκαιρίες που έκανε ο Ηρακλής στο πρώτο ημίχρονο, είναι τόσο σημαντικό το τρίποντο για την κάθε ομάδα που εκ των πραγμάτων θα “χαμηλώσεις”. Θελήσαμε να μικρύνουμε τις αποστάσεις των γραμμών και έχουμε τη δυνατότητα με τους παίκτες που έχουμε να φύγουμε με προϋποθέσεις σε μία αντεπίθεση»

Για τον Μιράντα: «Για μένα ο Μιράντα είναι ξεκάθαρα ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής της κατηγορίας. Ποιοτικά ο Μιράντα, αν βελτιώσει κάποια πολύ λίγα πράγματα,  μπορεί να πάει σε μεγαλύτερη κατηγορία. Ευχής έργον είναι να πάει μαζί μας στη μεγαλύτερη κατηγορία. Είναι μεγάλη απώλεια, αλλά από κει και πέρα το σημαντικό είναι αυτοί που παίζουν κι όχι αυτοί που δεν παίζουν. Έχουμε ένα διάστημα έξι ημερών να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση».

Για την επιστροφή του Γρομητσάρη: «Ο Χρήστος είναι ένας κομβικός παίκτης για εμάς. Μας έλειψε αρκετές εβδομάδες. Χρειάστηκε 15-20 λεπτά να προσαρμοστεί αλλά μετά ήταν ο Γρομητσάρης που γνωρίζουμε. Εξαιρετικός ήταν και ο Ανδρέου».

Για τη διαιτησία του αγώνα: «Είναι κουραστικό πλέον. Στην Αριδαία η ομάδα ζητά για συγκεκριμένους λόγους να αλλάξει ο βοηθός. Δεν έχει σχέση με τον Αλμωπό αλλά στο παιχνίδι με τον Μακεδονικό έχει πάρει δύο αποφάσεις που είναι σκάνδαλο. Η Νίκη δεν ασχολείται ποτέ με τη διαιτησία και υποχρεώνεται να το κάνει μετά από αυτόν τον ορισμό. Ούτως ή άλλως υπάρχει μία απίστευτη προκατάληψη από την πλευρά μας, η οποία μας αναστατώνει και λειτουργούν διαφορετικά οι ποδοσφαιριστές μας και φυσικά υπάρχει η ισοφάριση του Αλμωπού από παίκτη που είναι 1,5 μέτρο οφσάιντ».

Για το ενδεχόμενο κάποιας μεταγραφής: «Αν βρούμε κάτι που μπορεί να μας βοηθήσει πραγματικά και μπορεί να κάνει τη διαφορά, θα την κάνουμε τη μεταγραφική κίνηση. Δεν θα ήθελα να πάρουμε έναν παίκτη που δεν θα ήμουν 100% σίγουρος ότι μπορεί να μας βοηθήσει».

Για το αν υπολογίζεται ο Μπρούνο Μορέιρα: «Από την πρώτη στιγμή που ήρθα, προσπάθησα να είμαι δίπλα του γιατί δεν είχε εγκλιματιστεί καθόλου στην ομάδα, εντός κι εκτός γηπέδου αλλά δυστυχώς το ποδόσφαιρο σ’ αυτό το επίπεδο δεν σου δίνει πολλές ευκαιρίες. Θα πρέπει να κάνει μεγάλο αγώνα για να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη μου».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις