Έξι εκατ. ευρώ για αγώνες Παραλίας και «ψίχουλα» στην Super League 2 ο Αυγενάκης!

Σκορπά 6 εκατομμύρια ευρώ για αγώνες Παραλίας στην περιφέρειά του ο Λευτέρης Αυγενάκης και αφήνει την Super League 2 με «ψίχουλα.

Διαβάστε από την ιστοσελίδα “Neakriti.gr” για τις ενέργειες του υφυπουργού Αθλητισμού και τα χρήματα που έχουν σπαταληθεί για τη διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων Παραλίας, με το ποσό μέχρι στιγμής να έχει ξεπεράσει τα 6 εκατ. ευρώ.

– Την ώρα λοιπόν που μια διοργάνωση με αμφισβητούμενα οφέλη και ουσία, “καταπίνει” κάμποσα εκατομμύρια ευρώ, όταν μία ολόκληρη κατηγορία επαγγελματικών ποδοσφαιρικών σωματείων βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας
– Την ώρα που άνθρωποι υποφέρουν στο Αρκαλοχώρι για παράδειγμα ως σεισμοπαθείς ή τα ερασιτεχνικά σωματεία που δεν επιδοτούνται έστω με το πενιχρό ετήσιο ποσό των 1.600 ευρώ που δικαιούνται

6 εκατομμύρια ευρώ για αγώνες Παραλίας !!!

Ποιος και πως τα διαχειρίζεται;

Όμως Λεφτά δεν υπάρχουν για την SL2 και ερασιτεχνικά σωματεία

Την ώρα που μια ολόκληρη κατηγορία επαγγελματικού ποδοσφαίρου, η Super League 2, βρίσκεται “στον αέρα” λόγω υποχρηματοδότησης, την ώρα που το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο βιώνει τα πάνδεινα, λόγω Μητρώου και οικονομικής ανέχειας και στην ΕΠΣ Λασιθίου δεν γίνεται καν τοπικό πρωτάθλημα, η διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων Παραλίας ανεβάζει τον λογαριασμό του κόστους της… στα ύψη, με την γενναιόδωρη χρηματοδότηση του υφυπουργείου Αθλητισμού να δίνει τον τόνο σε μία φιέστα που φαίνεται να την έχει “πάρει προσωπικά” ο υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης. Με τα μεγαλεπήβολα (όσο και αμφιβόλου χρησιμότητας μετά το πέρας της φιέστας) έργα στον Καρτερό, με την “προσεκτική” στελέχωση της Γενικής Συνέλευσης της Οργανωτικής Επιτροπής, με “φίλια” στον υφυπουργό πρόσωπα και την ακόμη πιο προσεκτική επιλογή των προσώπων που στελεχώνουν την επταμελή διοίκηση (Διοικητικό Συμβούλιο) και με την αφειδή χρηματοδότηση αυτής για να προχωρήσει στην διοργάνωση.

Ο λογαριασμός έχει φτάσει ήδη τα 6 εκατ. ευρώ και… συνεχίζουμε. Και βρισκόμαστε μισό χρόνο μακριά από την ημερομηνία έναρξης, στη συνέχεια μπορεί να περιμένει κανείς ότι θα πέσουν… πολλά ακόμη χρήματα.

Η γενναιοδωρία του υφυπουργού Αθλητισμού

Το “μεγάλο” κονδύλι για τη διοργάνωση, παραμένει αυτό που διατέθηκε για τα έργα στον Καρτερό και τις υποδομές που θεωρούνται απαραίτητες για την διοργάνωση. Το κόστος των κατασκευών ανέρχεται περίπου στα 4.250.000 ευρώ και το οποίο ελέγχεται. Ουδόλως ευκαταφρόνητο, σε μια εποχή ισχνών αγελάδων και “μαζέματος” των δημόσιων οικονομικών όπως είναι η σημερινή.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτά. Μέσα στο 2022 χορηγήθηκαν στην επταμελή διοικούσα της Οργανωτικής Επιτροπής των Γ’ Μεσογειακών Αγώνων Παραλίας τα κάτωθι ποσά:

Με απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού με ημερομηνία 1 Δεκεμβρίου του 2022 χορηγείται επιχορήγηση ύψους 1.554.000 ευρώ για την έκδοση χρηματικού εντάλματος στο όνομα του δικαιούχου

Με απόφαση του ιδίου με ημερομηνία 20/12/2022, αποφασίζεται η χορήγηση έκτακτης επιχορήγησης ύψους 200.000 επίσης στον ίδιο φορέα

Είδαμε ότι η δημιουργία των εγκαταστάσεων και υποδομών για λογαριασμό της διοργάνωσης έχει κοστίσει ήδη 4.25 εκ. ευρώ. Αν κάνουμε τη σούμα: 1.554.000 συν 200.000 συν 4.250.000 προκύπτει ένα ποσό λίγο πάνω από τα 6 εκ. ευρώ (6,024 εκ. για να είμαστε ακριβείς) που είναι η δαπάνη μέχρι σήμερα.

Η οργανωτική επιτροπή λειτουργεί από την αρχή του 2022 και αυτά είναι τα μέχρι στιγμής ποσά που έχουν εγκριθεί για την λειτουργία της.

Λεφτά (δεν) υπάρχουν;

Την ώρα λοιπόν που μια διοργάνωση με αμφισβητούμενα οφέλη και ουσία, “καταπίνει” κάμποσα εκατομμύρια, μία ολόκληρη κατηγορία επαγγελματικών ποδοσφαιρικών σωματείων, βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.

Στους αγώνες παραλίας (έτσι λέγονται κυριολεκτικά) που έγιναν στην Πάτρα το 2019, επί υφυπουργίας και πάλι Λευτέρη Αυγενάκη, συμμετείχαν μόνο 651 Αθλητές και οι εγκαταστάσεις λίγο καιρό μετά την χρήση τους εκεί, έγιναν « φύλλο και φτερό» . Κατά συνέπεια είναι στη πραγματικότητα , μικρής εμβέλειας αγώνες, με λίγους αθλητές, οποσδήποτε βέβαια θετική η ύπαρξη τους, όμως το «φούσκωμα» υπερ του δέοντος που επιχειρεί ο Λ. Αυγενάκης προκαλεί εντύπωση, την ώρα που άλλα πολυπληθέστερα αθλήματα στο τόπο μας είναι ένα βήμα πριν το «λουκέτο» και ενώ αφορούν χιλιάδες νέους ανθρώπους. Εκτός και αν θέλει έτσι να «φουσκώσει» το γενικό κονδύλι , την ώρα που άνθρωποι υποφέρουν στο Αρκαλοχώρι για παράδειγμα ως σεισμοπαθείς ή τα ερασιτεχνικά σωματεία που δεν επιδοτούνται έστω με το πενιχρό ετήσιο ποσό των 1.6000 ευρώ που δικαιούνται.

Ο υφυπουργός πανηγύριζε, στο πλαίσιο της φιλόδοξης “συνολικής αναδιάρθρωσης” των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων, για την δημιουργία της Super League 2, ωστόσο πρόσφατα “άδειασε” μεγαλοπρεπώς τις ομάδες της κατηγορίας, καθώς η χρηματοδότηση των 8.5 εκατ. ευρώ που προβλέπει η ΚΥΑ με την οποία προκηρύχθηκε το πρωτάθλημα, μετατράπηκε εν μία νυκτί στο πενιχρό και απολύτως ανεπαρκές 1.7 εκ. ευρώ! Προκαλώντας την έντονη αντίδραση των σωματείων της κατηγορίας, τα οποία προχώρησαν σε έντονες διαμαρτυρίες και όταν οι πρώτες αντιδράσεις του υφυπουργού έδειξαν ότι δεν υπάρχει πρόθεση αποκατάστασης της αδικίας, προχώρησαν σε αναστολή της αγωνιστικής δραστηριότητας της κατηγορίας. Κίνηση στην οποία το υφυπουργείο Αθλητισμού “απάντησε” με ακόμη πιο ανυποχώρητη στάση και αδιαλλαξία!

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις