Β’ Εθνική / 3ος όμιλος: Τεράστια ΝΙΚΗ (αποτελέσματα – βαθμολογία – επόμενη)

Υπερασπίστηκαν τις έδρες τους Νίκη Βόλου και Ναύαρχος Βότσης

Σε δύο τρομερά θετικά αποτελέσματα έφτασαν το απόγευμα του Σαββάτου οι Νίκη Βόλου και Ναύαρχος Βότσης, οι οποίοι υποδέχθηκαν και κέρδισαν τους Έσπερο Λαμίας και Ολυμπιακό Βόλου σε δύο μεγάλα ματς.

Η μεν Νίκη με την ίσως κορυφαία της φετινή εμφάνιση κόντρα στις καλύτερες ομάδες του 3ου ομίλου της λίγκας κατόρθωσε να λυγίσει με 85-81 τον μέχρι πρότινος κάτοχο του καλύτερου ρεκόρ του πρωταθλήματος Έσπερο Λαμίας! Μάλιστα, ακόμα και αν ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς, η ομάδα του Βόλου συνεχίζει να πιέζει και για την πρώτη τετράδα της κατάταξης μετά και την εξασφάλιση της πρώτης εξάδας και της αποφυγής των Playouts και μαθηματικά -με τους φιλοξενούμενους από την άλλη μεριά να πέφτουν από την κορυφή λίγο πριν το δεύτερο ρεπό τους για τον δεύτερο γύρο της σεζόν.

Από την άλλη μεριά, ο Βότσης μετά το προ μηνών διπλό του με έναν πόντο στη Μαγνησία λύγισε τον Ολυμπιακό Βόλου με 75-60 και στην έδρα του χάρις σε ένα ξέσπασμα στο δεύτερο μέρος και σπάζοντας ένα μεγάλο σερί ηττών έκανε ένα μεγάλο άλμα για την παραμονή του φτάνοντας πια ξεφεύγοντας από την τελευταία τριάδα και σκαρφαλώνοντας στην 7η θέση.

Τεράστια νίκη για Τρίκαλα! Το 2/2 κατάφερε να κάνει η ομάδα των Τρικάλων κόντρα στη Λευκάδα, η οποία χάρις σε μια επική εμφάνιση κόντρα στο ίσως πιο φορμαρισμένο σύνολο του 3ου ομίλου της λίγκας κέρδισε τη Δόξα με 84-70 για την 18η στροφή!

Έτσι, έχοντας και δύο ματς λιγότερα από τον αποψινό της αντίπαλο η ομάδα της Θεσσαλίας πλησίασε στον ένα μόλις βαθμό την απόστασή της από την λευκαδίτικη αρμάδα (25 βαθμοί έναντι 26) και μετά από μερικές άσχημες ήττες δείχνει πως βρίσκει την απαραίτητη ψυχολογία στο κατάλληλο σημείο της σεζόν -με το σημερινό αποτέλεσμα αλλά και εμφάνιση, έχοντας δηλαδή στα χέρια της για σχεδόν όλη τη διάρκεια του αγώνα την ηγεμονία στον πίνακα του σκορ, να αποδεικνύουν φυσικά του λόγου του αληθές φέρνοντας την ίδια στιγμή και μια διπλή νίκη στο σύνολο της Θεσσαλίας.

Όσον αφορά τώρα το πρόγραμμα μέχρι και το φινάλε της σεζόν, τα μεν Τρίκαλα θα κληθούν να ξεπεράσουν κατά σειρά τους Βίκο Ιωαννίνων (εκτός έδρας), Ολυμπιακό Βόλου (εντός έδρας), Πρωτέα Γρεβενών (εκτός έδρας) και Ναύαρχο Βότση (εντός έδρας), ενώ η Δόξα Λευκάδας μετά το ρεπό στην 19η στροφή θα κοντράρει τους Νίκη Βόλου (εκτός έδρας), Εσπερο Λαμίας (εντός έδρας) αλλά και Φίλιππο Βέροιας (εκτός έδρας) σε ένα εμφανώς πιο δύσκολο πρόγραμμα.

Διπλό και στην Καρδίτσα για τον Βίκο! Την 4η νίκη του στη σειρά και τη διατήρηση της πρώτης θέσης του βαθμολογικού πίνακα του 3ου ομίλου της Β Εθνικής κατάφερε να πετύχει κατά την 18η αγωνιστική της λίγκας ο Βίκος, με την ομάδα των Ιωαννίνων να περνάει και από την Καρδίτσα και την έδρα της τοπικής Αναγέννησης επικρατώντας τελικά με 94-46.

Έτσι, ο Βίκος ανέρχεται πια στους 28 βαθμούς με την 13η νίκη του φέτος σε 15 απόπειρες και μετά τη ξεκούραση που έπεται στις Εθνικές Κατηγορίες έχει ένα “όλα τα λεφτά” ντέρμπι κορυφής και τετράδας κόντρα στα Τρίκαλα στην έδρα του για την ρεβάνς της οριακής ήττας του προ μηνών στη θεσσαλική πόλη.

Η Αναγέννηση Καρδίτσας μπορεί να έχασε το τραίνο της αποφυγής των Playouts μετρώντας πια έξι ήττες σε ισάριθμα ματς εντός του νέου έτους, αλλά έχοντας τρία κομβικά μαρς για τη σωτηρία της φέτος κόντρα σε Ολυμπιακό Βόλου (εκτός έδρας), Πρωτέα Γρεβενών (εντός έδρας) και Ναύαρχο Βότση (εκτός έδρας) όλα είναι στο χέρι της ακόμα.

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής:

Σάββατο 18/2

Τρίκαλα Basket – Δόξα Λευκάδας 84-70
Νίκη Βόλου – Έσπερος Λαμίας 85-81
Αναγέννηση Καρδίτσας – Βίκος Ιωαννίνων 46-94
Ναύαρχος Βότσης – Ολυμπιακός Βόλου 75-60

Ρεπό: Πρωτέας Γρεβενών, Φίλιππος Βέροιας

Αναλυτικά η βαθμολογία:

1. Βίκος Ιωαννίνων 28, 13-2 +362
2. Έσπερος Λαμίας 27, 12-3 +221
3. Δόξα Λευκάδας 26, 11-4 +211
4. Φίλιππος Βέροιας 25, 10-5 +59
_______________________________
5. Τρίκαλα 25, 11-3 +166
6. Νίκη Βόλου 23, 9-5 -8
_______________________________
7. Ναύαρχος Βότσης 19, 3-12 -268
8. Αναγέννηση Καρδίτσας 18, 3-12 -261
9. Πρωτέας Γρεβενών 17, 2-13 -167
10. Ολυμπιακός Βόλου 15, 0-15 -307

* οι πρώτες 4 ομάδες του βαθμολογικού πίνακα θα μπουν στα Playoffs
** οι θέσεις 7-10 θα παίξουν στα Playouts
*** ο ΑΓΣΙ αποχώρησε από το πρωτάθλημα

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής (4/3):

Φίλιππος Βέροιας – Νίκη Βόλου
Βίκος Ιωαννίνων – Τρίκαλα
Ολυμπιακός Βόλου – Αναγέννηση Καρδίτσας
Πρωτέας Γρεβενών – Ναύαρχος Βότσης

Ρεπό: Έσπερος Λαμίας, Δόξα Λευκάδας

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις