ΗΡΑΚΛΗΣ Β.: Δεν τα κατάφερε στην πρεμιέρα, ήττα με 3-1 από Διαγόρα Σεβ.

Δεν κατάφερε ο Ηρακλής να κάνει το θετικό ξεκίνημα που επιθυμούσε, καθώς ηττήθηκε στην πρώτη αγωνιστική του μίνι πρωταθλήματος των πρωταθλητών ενώσεων με σκορ 3-1 από το Διαγόρα Σεβαστής (Πιερίας), σε ένα αγώνα με «τρελό» ξεκίνημα, που διεξήχθη στο γήπεδο του Βατανιακού…

Ένα καταστροφικό πεντάλεπτο στην έναρξη της αναμέτρησης, η υπεροχή των γηπεδούχων στα στημένα που ενισχύθηκε από την πολύ εχθρική διαιτησία του κ. Αθ. Σέζου που έδινε σφυρίγματα εις βάρος τη βολιώτικης ομάδας με μεγάλη ευκολία, είναι οι κύριοι παράγοντες που έκριναν τη νίκη υπέρ του Διαγόρα Σεβαστής.
Από την άλλη, στα υπέρ του Ηρακλή είναι ελπιδοφόρα εικόνα της ομάδας, διότι παρόλο που όλα πήγαν στραβά (γρήγορα γκολ- τραυματισμός- αποβολή) μετά το 30′ έδειξε να βρίσκει τον εαυτό της και ήταν μέσα στο αποτέλεσμα ως το 84′, όταν έγινε το 3-1.
Η ομάδα του Γιάννη Φασουράκη βρέθηκε από νωρίς με την πλάτη στον τοίχο, καθώς πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, δέχτηκε γκολ!
Στο 40”, αμέσως μετά τη σέντρα, έγινε λάθος πάσα, έκλεψαν οι γηπεδούχοι και ο Μπενίσκος έκανε σουτ από πλάγια. Αρχικά απέκρουσε ο Πολυμέρου, όμως η μπάλα πήγε και πάλι στον Μπενίσκο, που αυτή τη φορά ευστόχησε με το κεφάλι κάνοντας το 1-0.
Στο 4′ έγινε το 2-0. Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Αποστολίδη με ανάποδο πόδι από αριστερά, πρώτη απόκρουση από παίκτες του Ηρακλή, η μπάλα και πάλι στον ίδιο παίκτη που σούταρε εκ νέου, δεύτερη κόντρα κι αλλαγή πορείας της μπάλας που κατέληξε στα δίχτυα με αυτογκόλ.
Στο 6′ μείωσε ο Ηρακλής σε 2-1. Ο Ασλάνογλου έκανε τη σέντρα στο πρώτο δοκάρι, όπου πετάχτηκε ο Τσελεπής με προβολή κι έκανε το γκολ, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.
Στο 23΄ο Χρυσόπουλος κέρδισε πέναλτι, μετά από διεκδίκηση μέσα στη περιοχή του Ηρακλή, που έφερε έντονες διαμαρτυρίες. Την εκτέλεση ανέλαβε Αποστολίδης που αυτή τη φορά δε θα καταφέρει να παραβιάσει την εστία του Πολυμέρου, ο οποίος απέκρουσε σε κόρνερ.
Από το 30′ και μετά ανέβασε τη απόδοσή του ο Ηρακλής, καθώς οι παίκτες του άρχισαν να βρίσκουν τα πατήματά τους. Ωστόσο, ήρθε ο τραυματισμός του Τσελεπή περίπου στο 35′ (βαθύ σχίσιμο στη μύτη, όταν αντίπαλος έκανε προβολή με το πόδι σηκωμένο και τον χτύπησε στο κεφάλι) που δημιούργησε εκ νέου προβλήματα, καθώς είχε πολύ αιμορραγία και κάθε προσπάθεια να την σταματήσουν δεν απέδωσε. Στο ημίχρονο αντικαταστάθηκε γι αυτό το λόγο.
Στο β’ μέρος ο Ηρακλής μπήκε ακόμη καλύτερα, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι ό αντίπαλος είχε πολλούς παίκτες έμπειρους μεν, αλλά σε μεγαλύτερη ηλικία, με αποτέλεσμα να μην έχουν πλέον τα τρεξίματα.
Ωστόσο, οι «κυανόλευκη» έμειναν και πάλι με δέκα παίκτες, αυτή τη φορά γιατί ο Ντούρο είδε δεύτερη κίτρινη- κόκκινη κάρτα (67′), σε μια φάση όπου ουσιαστικά δεν υπήρχε ούτε καν φάουλ!
Ακόμη κι έτσι ο Ηρακλής είχε την υπεροχή, κάνοντας όμως μικροευκαιρίες με τους Μόσιο, Τσουκάλη και Νούσια. Στο 78′ στην καλύτερη ευκαιρία των φιλοξενούμενων, με σουτ του Γκάγκα που πέρασε ελάχιστα άουτ και δεν ήρθε η ισοφάριση.
Το τελικό 3-1 διαμορφώθηκε στο 84′, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Αποστολίδη και κεφαλιά του Μπενίσκου στο πρώτο δοκάρι, ο οποίος με δυο δικά του τέρματα άνοιξε κι έκλεισε το σκορ.
ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΣΕΒΑΣΤΗΣ (Διονύσης Τοκατλίδης): Σακελλαρίδης, Σαμανίδης, Λαγδάρης (6΄ λ.τ. Παπαδόπουλος), Κολαξίδης, Αποστολίδης, Τσιώμης, Σαββίδης (51΄ Ταρασιάδης), Καλουσίδης, Μπενίσκος, Ποτουρίδης (82΄Μαυρίδης), Χρυσόπουλος
ΗΡΑΚΛΗΣ ΒΟΛΟΥ (Γιάννης Φασουράκης): Πολυμέρου, Ντούρο, Κοντοβάς, Σουλιώτης, Μοράλες, Ζαρίφης, Ασλάνογλου, Γκάγκας, Τσελεπής (46′ λ.τ. Νούσιας), Τσουκάλης (78′ Θάνος), Μόσιος (78′ Φέζο).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις