Κατάθεση ψυχής από τις Νεάνιδες του Ολυμπιακού Β. στη νίκη επί του Ανδρογέα

Ύστερα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι ο Ολυμπιακός Βόλου νίκησε με 46-43 τον Ανδρογέα για την 2η αγωνιστική της τελικής φάσης του 37ου Πανελληνίου πρωταθλήματος Νεανίδων που διεξάγεται στο Ηράκλειο της Κρήτης.
Ήταν ένα ματς για γερά νεύρα, το οποίο κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο, με τα κορίτσια του Ολυμπιακού να πανηγυρίζουν στο τέλος τη νίκη, πρώτη στο τουρνουά, ύστερα από την κακή εμφάνιση και την ήττα της πρεμιέρας από τον Παναθηναϊκό.

Ο Ολυμπιακός έκανε πολύ καλό ξεκίνημα στο παιχνίδι και εκμεταλλευόμενος τα λάθη του Ανδρογέα προηγήθηκε στην πρώτη περίοδο με 15-7. Οι “ερυθρόλευκες” κατάφεραν και στο δεύτερο δεκάλεπτο να ελέγξουν το παιχνίδι και να συντηρήσουν τη διαφορά των οκτώ πόντων (27-19), ενώ βρέθηκαν να προηγούνται και με 12 πόντους.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι “ερυθρόλευκες” διατήρησαν το προβάδισμα, προηγήθηκαν ακόμη και με 15 πόντους διαφορά και έδειχναν καλύτερο πρόσωπο από τον αντίπαλό τους μέσα στο παρκέ. Παρότι είχαν “φορτωθεί” με φάουλ τόσο η Κατερίνα Πολύζου, όσο και η Χριστίνα Νταϊάκη. Η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 40-27.

Στην τέταρτη περίοδο ο Ανδρογέας μπήκε πολύ δυνατά και κάνοντας ένα σερί 9-0 μείωσε στους τέσσερις πόντους (40-36) με τον Ολυμπιακό να βγάζει αντίδραση και με τρεις πόντους από τις Νταϊάκη (μία βολή) και Κοτοπούλη (δίποντο) πήγε τη διαφορά στο +7 (43-36). Το παιχνίδι έγινε “θρίλερ” στα τελευταία λεπτά, λάθη έγιναν και από τις δύο ομάδες, με τον Ολυμπιακό να δέχεται πίεση από τον Ανδρογέα, ο οποίος μείωσε το σκορ σε 46-43 με εύστοχη βολή της Γιαπιτζόγλου 42’’ πριν το φινάλε.

Η Καζάκη του Ανδρογέα αστόχησε σε σουτ τριών πόντων 10’’ πριν τη λήξη, ο Ολυμπιακός κράτησε τη μπάλα με συνεχόμενα φάουλ από πλευράς Ανδρογέα, με την Πολύζου να πηγαίνει στις βολές 2’’ πριν το τέλος του αγώνα, με το σκορ να είναι στο 46-43. Η σέντερ του Ολυμπιακού αστόχησε και στις δύο βολές, η Χαλεπάκη πήρε το ριμπάουντ δίχως ο Ανδρογέας να μπορέσει να κάνει το τελευταίο σουτ, με την κόρνα της γραμματείας να βρίσκει τον Ολυμπιακό νικητή και τα κορίτσια να πανηγυρίζουν μια πολύ σπουδαία νίκη με 46-43.

Επόμενος αντίπαλος για τον Ολυμπιακό ο ισχυρός Κρόνος Αγίου Δημητρίου, ο οποίος νωρίτερα το απόγευμα νίκησε τον Παναθηναϊκό με 51-42 και είναι από τις ομάδες που θα διεκδικήσει ένα από τα μετάλλια. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί την Παρασκευή στις 6 το απόγευμα στα “Δύο Αοράκια”.
Για τον Ολυμπιακό από 13 πόντους πέτυχαν οι Πολύζου, Νταϊάκη και Κοτοπούλη. Από τον Ανδρογέα η Γιαπιτζόγλου με 16 πόντους ήταν η κορυφαία παίκτρια και η πρώτη σκόρερ της ομάδας.
Διαιτητές: Τζίμης, Καψιώχας, Ιωάννου
Δεκάλεπτα: 15-7, 27-19, 40-27, 46-43
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Παπαθανασίου-Δέρβος): Ράπτη 5, Πολύζου 13, Λογοδότη, Καραστάθη, Κοτοπούλη 13, Οικονομίδου 2, Νταϊάκη 13 (2).
ΑΝΔΡΟΓΕΑΣ (Σηφομιχελάκης): Καζάκη 4, Γαλανάκη 4, Γιαπιτζόγλου 16, Τζανετή 11(2), Χαλεπάκη 2, Μηλιάρα 6, Τσαγκαράκη, Βαρδαβά.

Η βαθμολογία του Α’ ομίλου
Κρόνος Αγ. Δημητρίου 4
Παναθηναϊκός 3
Ολυμπιακός Β. 3
Ανδρογέας 2

Ελένη Παπαθανασίου: Αξίζαμε τη νίκη και την πήραμε
Μετά το τέλος του παιχνιδιού η προπονήτρια του Ολυμπιακού, Ελένη Παπαθανασίου, δήλωσε τα εξής:
«Ήταν ένα παιχνίδι έντονων συναισθημάτων, ένα πολύ δυνατό παιχνίδι που κρίθηκε στα τελευταία λεπτά. Νομίζω ότι η ομάδα μας ήταν καλύτερη, άξιζε τη νίκη και μετά την κακή εμφάνιση στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό τα κορίτσια πείσμωσαν και πήραν αυτό που τους άξιζε.
Συνεχίζουμε στο τουρνουά, προσπαθούμε να κάνουμε καλές εμφανίσεις, να δείξουμε ό,τι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο και τα παιδιά να αποκτήσουν μεγαλύτερες εμπειρίες. Είναι μία εξαιρετική διοργάνωση και είναι μεγάλη μας τιμή που βρισκόμαστε σε αυτήν.

Από την πλευρά της η σέντερ του Ολυμπιακού, Κατερίνα Πολύζου, τόνισε για τη νίκη της ομάδας της: «Ηταν πραγματικά όλος ο αγώνας παρά πολύ έντονος, όλα τα κορίτσια πάλεψαν πολύ σκληρά για τη νίκη και δεν τα παρατήσαμε, παλεύοντας μέχρι το τελευταίο λεπτό, γι’ αυτό και ήρθε η νίκη. Δείξαμε ό,τι είμαστε άξιες για συμμετέχουμε στην τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος και καταφέραμε να κερδίσουμε τον Ανδρογέα. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες”.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις