«Υπάρχουν δύο ομάδες χωρίς εγγυητική και συνεχίζουν κανονικά στο πρωτάθλημα»

Ο Γιώργος Μπαντής υποστήριξε ότι δύο ομάδες συνεχίζουν να μετέχουν στο πρωτάθλημα χωρίς εγγυητική επιστολή.

Στην ΕΡΑ Σπορ μίλησε την Πέμπτη (20/04) ο Γιώργος Μπαντής με αφορμή ανάρτησή του σχετικά με απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε πρώην ποδοσφαιριστής του Άρη. Ο πρόεδρος του ΠΣΑΠΠ αναφέρθηκε στη Super League 2, χαρακτηρίζοντάς τη καθυστερημένο πρωτάθλημα εντός και εκτός εισαγωγικών, ενώ υποστήριξε πως δύο ομάδες συνεχίζουν να μετέχουν χωρίς εγγυητική επιστολή. Αναλυτικά:

«Οι ποδοσφαιριστές στη Super League 2 για ακόμα μία φορά όχι μόνο Πάσχα δεν θα κάνουν. Δεν έκαναν Χριστούγεννα, δεν θα κάνουν ούτε καλοκαίρι. Πρόκειται για το πιο καθυστερημένο, εντός και εκτός εισαγωγικών, πρωτάθλημα σε όλο τον πλανήτη. Χιλιοταλαιπωρημένο από όλες τις απόψεις το οποίο θα τελειώσει 18 Ιουνίου. Οι ομάδες που θ’ ανέβουν, θα πρέπει να ξεκινήσουν προετοιμασία 20-22 Ιουνίου.

Οι ποδοσφαιριστές στην κατηγορία αντιμετωπίζουν προβλήματα βιοπορισμού. Φέτος συμμετείχαν ομάδες που δεν είχαν τα εχέγγυα να συμμετέχουν. Υπάρχουν δύο ομάδες που δεν έχουν καν εγγυητική επιστολή και συμμετέχουν κανονικά. Και δεν μιλάω για τον Απόλλωνα Λάρισας και τον Ηρόδοτο. Το θεωρώ παράλογο. Πέρυσι αποχώρησαν οκτώ και φέτος έχουν αποχωρήσει δύο.

Το βασικό είναι ότι δεν πληρώνονται οι μισθοί και μετά ο ποδοσφαιριστής τρέχει να προλάβει ένα κομμάτι των δεδουλευμένων του μέσω της εγγυητικής. Είναι πολύ μικρή για να καλύψει το σύνολο των οφειλών. Ευτυχώς υπάρχει το FIFA Fund, το εγγυητικό ταμείο και παίρνουν οι ποδοσφαιριστές τα χρήματά τους. Εκεί είμαστε αρνητικοί πρωταγωνιστές. Έχουμε 500 αιτήσεις από τον σύνδεσμο και η δεύτερη χώρα έχει 100. Είναι κατάντια. Κατά βάση οι αιτήσεις είναι από τη Super League 2».

Αν τον καλύπτει η διαδικασία που ακολουθείται σε ΠΕΕΟΔ, Διαιτητικό με τις καθυστερήσεις στις αιτήσεις επιβολής και ενεργοποίησης ποινών:

«Όχι 100%. Αυτή την περίοδο είμαστε σε περίοδο διαβουλεύσεων ώστε όλα αυτά να βελτιωθούν. Δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει επιβολή και ενεργοποίηση. Αναγνωρίζονται τα οφειλόμενα και οι ποδοσφαιριστές ταλαιπωρούνται. Πρέπει να υπάρχει ένα στάδιο. Έτσι κερδίζουν χρόνο οι κακοπληρωτές. Πρέπει ν’ αποχωρήσουν από το ποδόσφαιρο. Δεν είναι υγιής ανταγωνισμός. Γιατί να διεκδικεί την έξοδο στην Ευρώπη ή την άνοδο στη Super League μια ομάδα που δεν πληρώνει ή που χρωστά σε Δημόσιο και ποδοσφαιριστές; Δεν υπάρχει θέληση, λύσεις υπάρχουν».

flnews.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις