Πρώτος σε συμμετοχές ο Άλχο, 36 παίκτες αγωνίστηκαν φέτος με τον Βόλο

Σε μια απαιτητική χρονιά, όπου η ομάδα αγωνίστηκε στα πλέι οφ και κατάφερε να μπει στην ελίτ της Σούπερ Λιγκ, 36 παίκτες αγωνίστηκαν φέτος με τον Βόλο στη μεγάλη κατηγορία. Ο μοναδικός που δεν έπαιξε στο διάστημα που παρέμεινε στην ομάδα, από το καλοκαίρι μέχρι τον Δεκέμβριο, ήταν ο Μπόγκνταν Σταμένκοβιτς. Επίσης, δεν αγωνίστηκε ο Σίμος Παπαδόπουλος, λόγω του σοβαρού τραυματισμού που είχε στην αρχή της χρονιάς.

Ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες συμμετοχές στο πρωτάθλημα με τη φανέλα του Βόλου ήταν ο Νικολά Άλχο. Ο Φινλανδός εν ενεργεία διεθνής ακραίος αμυντικός αγωνίστηκε σε 34 παιχνίδια (κανονική διάρκεια και πλέι οφ). Έχασε δύο αγώνες, λόγω τιμωρίας. Βοήθησε σημαντικά την ομάδα να πετύχει τους στόχους της, ενώ σημείωσε και ένα γκολ στο παιχνίδι με τον Άρη για τα πλέι οφ.
Τον Άλχο ακολούθησε σε συμμετοχές ο Αντόνιο Λούνα, ο οποίος αγωνίστηκε σε 33 ματς, σημειώνοντας και δύο τέρματα. Ο Μίλος Ντέλετιτς ήταν από τους στυλοβάτες της ομάδας τη χρονιά που ολοκληρώθηκε, με τον Σέρβο επιθετικό να παίζει σε 32 παιχνίδια, ενώ πέτυχε και έξι γκολ, ισοφαρίζοντας το δικό του ρεκόρ τερμάτων σε μία χρονιά (είχε πετύχει έξι γκολ με τη Λαμία το 2021 σε 26 παιχνίδια).
Οι Κλέιμαν και Εσκοβάλ πραγματοποίησαν 29 συμμετοχές με την ομάδα και σίγουρα ο αριθμός θα ήταν μεγαλύτερος, αν δεν έλυναν τη συνεργασία τους μεσούσης των πλέι οφ, μετά το περιστατικό που έλαβε χώρα με τον Κλέιμαν τον περασμένο μήνα.
Ο Χρήστος Σιέλης κατέγραψε 28 συμμετοχές, με τον Κύπριο 23χρονο κεντρικό αμυντικό να κάνει μια πολύ καλή χρονιά, ενώ ο μεγάλος άτυχος ήταν ο Τάσος Τσοκάνης. Ο αρχηγός του Βόλου ξεκίνησε εντυπωσιακά στο πρωτάθλημα, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις μέχρι τις 11 Νοεμβρίου που τραυματίστηκε στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Πανθεσσαλικό. Δεν είχε χάσει παιχνίδι μέχρι τότε, ενώ είχε σημειώσει και τέσσερα γκολ. Ο τραυματισμός του τον κράτησε τρεις μήνες εκτός δράσης, ωστόσο, επέστρεψε και βοήθησε την ομάδα, παίζοντας συνολικά σε 27 παιχνίδια πρωταθλήματος. Είναι αυτή τη στιγμή ο παλαιότερος παίκτης της ομάδας, παίζοντας και τις τέσσερις χρονιές με τον Βόλο στη Σούπερ Λιγκ, ξεπερνώντας τις 100 συμμετοχές στο πρωτάθλημα (103).
Όσον αφορά τους σκόρερ, πέρα από τον Ντέλετιτς που πέτυχε έξι γκολ, τον ίδιο αριθμό τερμάτων σημείωσε και ο Όγκνιεν Οζέγκοβιτς σε 25 παιχνίδια, με τον Σέρβο επιθετικό να αποτελεί και επίσημα παρελθόν από τον Βόλο.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις