Ο Μακεδονικός το ντέρμπι παραμονής – Η βαθμολογία στην “ουρά”

Στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης, ο Μακεδονικός ήταν κυρίαρχος και έχασε την πρώτη του καλή στιγμή στο 10′ όταν ο Σιμόνι εκτέλεσε από καλή θέση όμως ο Αθανασόπουλος  έδιωξε δύσκολα με το ένα χέρι σε κόρνερ.

Η επιμονή των «πρασίνων» απέδωσε καρπούς και στο 28′ ο Τσουκάνης έβγαλε ωραία σέντρα από τα δεξιά με τον Σιμόνι να πιάνει κεφαλιά καρφώνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Αθανασόπουλου για το 1-0. Η τελευταία αξιόλογη φάση για το πρώτο ημίχρονο ανήκε στο σύνολο του Σάκη Θεοδοσιάδη καθώς στο 32′ ο Ζαφειράκης έπιασε καλό σουτ με τη μπάλα να φεύγει για λίγο άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι δύο ομάδες είχαν από μία καλή φάση, αρχικά στο 68′ οι φιλοξενούμενοι έχασαν ευκαιρία με τον Μανιά να σουτάρει άουτ από καλή θέση ενώ αντίστοιχα οι γηπεδούχοι στο 79′ απείλησαν με τον Τσουκάνη από τ’ αριστερά να βγάζει σέντρα, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε και ο Μπρατσιάνι εκτέλεσε άστοχα από πλεονεκτική θέση.

Στις καθυστερήσεις ο Μακεδονικός άγγιξε ένα δεύτερο γκολ όταν στο 90+4′ ο Μιλισάβλιεβιτς σούταρε από μοναδική θέση όμως ο Αθανασόπουλος έσωσε την εστία του.

Έπειτα από αυτό το αποτέλεσμα, πρώτο τρίποντο για την ομάδα της Ευκαρπίας μετά από οκτώ παιχνίδια και κοντά δύο μήνες (σ.σ τελευταία νίκη στις 7 Απριλίου επί του Αλμωπού Αριδαίας με 1-0 χάρις στο γκολ-πέναλτι του Τσουκάνη στο 90+4′), ο Μακεδονικός ανέβηκε στην 11η θέση με 29 βαθμούς, έναν πάνω από τη Βέροια που αυτή τη στιγμή υποβιβάζεται,  όσους έχει και ο Απόλλωνας Πόντου ενώ αντίστοιχα ο Διαγόρας καταλαμβάνει την 9η με 30 πόντους.

Την επόμενη, -29η- αγωνιστική, ο Μακεδονικός θα φιλοξενηθεί από τον Ηρακλή στη Λάρισα (11/6) ενώ ο Διαγόρας θα υποδεχθεί τη Βέροια στη Ρόδο, δύο ομολογουμένως πολύ καθοριστικά παιχνίδια για την υπόθεση παραμονή στη δεύτερη τη τάξει εθνική κατηγορία.

Οι συνθέσεις:

Μακεδονικός (Θεοδοσιάδης): Γουναρίδης, Χασάνογλου, Σαραγιώτης, Λισγάρας, Τσουκάνης (Κραγιόπουλος 90+3′), Παναγιωτούδης, Γκέντσογλου, Ζαφειράκης (Μπρατσιάνι 75′), Γαρύφαλλος (Μιλισάβλιεβιτς 75′), Ουνγιαλίδης, Σιμόνι (Σιατραβάνης 90+3′)..

Διαγόρας Ρόδου (Διγκόζης): Αθανασόπουλος, Τάτσης, Γιανναράκης, Γκρόζντανιτς, Μαγκάκης (Λούκιτς 46′), Καραμάνης, Τσιαντούλας (Μπούμπας 83′), Αντεσίνα (Βουργουντζής 51′), Σταμένκοβιτς (Παραστατίδης 17′), Μανιάς, Αρίας.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις