Άνετη ΝΙΚΗ με Παναθηναϊκό Β’ και τώρα ΑΕΛ

Η Νίκη χωρίς να δυσκολευτεί και κυριαρχώντας πλήρως στον αγωνιστικό χώρο του Ζηρίνειου Δημοτικού Σταδίου Κηφισιάς, επιβλήθηκε 2-0 του Παναθηναϊκού Β’ και περιμένει την ΑΕΛ για τα υπόλοιπα 40 λεπτά που εκκρεμούν από την άδικη διακοπή.

Το συγκρότημα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου συνέχισε σε ρυθμούς …Πανσερραϊκού και πριν πάει στα αποδυτήρια είχε “καθαρίσει” το ματς κόντρα στους πράσινους με δύο τέρματα, στο τρίλεπτο 40-42′. Αρχικά ο Παναγιωτίδης στο 40′ με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ και στη συνέχεια ο Γαβριηλίδης με πλασέ από το σημείο του πέναλτι “κλείδωσε” το τρίποντο. Δημιουργός και πρωταγωνιστής των δύο φάσεων ο Τάσος Κρητικός που στο πρώτο τέρμα είχε δοκάρι και στο δεύτερο σέρβιρε στον συμπαίκτη του.

Κυρίαρχη από το πρώτο λεπτό

Με τη Νίκη να πιέζει ακόμη και μέσα στην περιοχή των πρασίνων άρχισε το παιχνίδι στο Ζηρίνειο, δείχνοντας τις προθέσεις των κυανόλευκων με το “καλησπέρα”. Στο 6′ οι Βολιώτες ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Κρητικού, όμως ο κ. Καδδάς δεν φάνηκε να συγκινείται. Ο Παναγιωτίδης απείλησε με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ στο 9′ όμως ο Νταμπίζας έδιωξε στη γραμμή.

Η Νίκη βρισκόταν συνεχώς στο προσκήνιο με τους παίκτες του Σωτήρη Αντωνίου να προσπαθούν να βρουν λύσεις απέναντι στο ασφυκτικό πρέσινγκ των αντιπάλων τους. Στο 15′ ο Τζιώρας με κεφαλιά έστειλε την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μαργκόνο, όπως επίσης, άουτ πέρασε και το δυνατό σουτ του Κυριακίδη, έξι λεπτά αργότερα. Το μακρινό σουτ του Αθανασόπουλου στο 23′ δεν ανησύχησε τον Μπάγιτς, σε μία από τις λιγοστές φάσεις στα καρέ του.

Στο 25’ η Νίκη κινήθηκε γρήγορα στην αντεπίθεση. Τελικός αποδέκτης της μπάλας ήταν ο Γαβριηλίδης, ο οποίος σούταρε άουτ. Ο Τζιώρας στο 32’ προσπάθησε να “κρεμάσει” τον Μαργκόνο όμως ο πράσινος πορτιέρε πετάχθηκε και απέκρουσε.
Στο 36’ η Νίκη απείλησε και πάλι όταν σε εκτέλεση κόρνερ, οι αμυνόμενοι απέκρουσαν προσωρινά, με τον Κρητικό να πιάνει απευθείας βολέ, που πέρασε ελάχιστα άουτ.

Καθάρισε σε τρία λεπτά

Ότι δεν κατάφεραν στα πρώτα 40 λεπτά οι παίκτες της Νίκης το πέτυχαν σ’ ένα τρίλεπτο. Στο 40’ ο Κρητικός πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, συνέκλινε προς τον άξονα από τα αριστερά, το σουτ από το πέναλτι απόκρουσε ο Μαργκόνο με την μπάλα να καταλήγει στο αριστερό δοκάρι. Στην επαναφορά ο Παναγιωτίδης δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στην εστία για το 0-1.

Οι γηπεδούχοι πριν προλάβουν να αντιδράσουν δέχθηκαν και δεύτερο τέρμα. Στο 42′ ο Ανδρέου με μακρινή μεταβίβαση βρήκε τον Κρητικό στο αριστερό άκρο της επίθεσης, αυτός σέρβιρε στον Γαβριηλίδη που από θέση βολής έγραψε με πλασέ το 0-2. Ένα λεπτό πριν τα 45′ ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά στη μείωση του σκορ, όμως ο Νταμπίζας από πλεονεκτική θέση δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μπάγιτς

Με την ίδια διάθεση στην επανάληψη

Με την ίδια διάθεση και ενέργεια μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο οι παίκτες του Δημήτρη Ελευθερόπουλου. Στο 49′ ο Κρητικός δεν μπόρεσε να σκοράρει όταν το πλασέ στην κίνηση που επιχείρησε πέρασε άουτ. Στο 51′ ήταν η σειρά του Τσουκαλά να προσπαθήσει για το 0-3, όμως το γυριστό σουτ έβγαλε δύσκολα ο Μαργκόνο.

Με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το γκολ κύλισε το υπόλοιπο διάστημα του αγώνα, με τη Νίκη να είναι αυτή που έχασε ευκαιρίες να διευρύνει τον δείκτη του σκορ. Στη μεγαλύτερη ευκαιρία ο Μαργκόνο είπε “όχι” στην εκτέλεση φάουλ του Κυριακίδη, πραγματοποιώντας εκτίναξη στο “παραθυράκι” της εστίας του.

H ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Β – ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 0-2
Σκόρερ: 40′ σουτ Παναγιωτίδης, 43′ σουτ Γαβριηλίδης
Δοκάρι: 40′ Κρητικός

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Β (Σωτήρης Αντωνίου): Μαργκόνο, Αθανασακόπουλος (87′ Σερπέζης), Μαντσίνι (70′ Βολάκης), Νταμπίζας, Κυριόπουλος (53′ Βουτσάς), Προδρομίτης, Σαρδέλης (87′ Αλμπάνης), Ρόμπι, Τερεζίου, Λάμψιας, Καραμπάς (87′ Καρβούνης).

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Μπάγιτς, Αναστασίου, Κάσσος, Ανδρέου, Γρομητσάρης, Παναγιωτίδης, Γαβριηλίδης (79′ Μέτσε), Τσουκαλάς (59′ Ολαϊσόλα), Κυριακίδης, Κρητικός (70′ Κριμιτζάς), Τζιώρας.

Διαιτητής: Καδδάς (Αχαΐας)
Βοηθοί: Οικονόμου, Κακαφώνης (Αχαΐας)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις