Από τον Ολυμπιακό Βόλου …Σπαρτιάτης για το “Spartan Race” (pics)

Η μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία «300» παρουσίαζε με αξιομνημόνευτο τρόπο τους Σπαρτιάτες και ακόμα περισσότερο το έκανε το βιβλίο «The Spartans», το οποίο παρουσίαζε και αυτό τη ζωή των Σπαρτιατών παρέχοντας ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες για τη ζωή τους.

Το 2010 ο Joe De Sena αποφάσισε να κάνει έναν αγώνα, τον Spartan, που στόχο είχε να σηκώσει πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους από τον καναπέ και να ασχοληθούν με τον αθλητισμό.

Και την πρώτη βδομάδα του Νοεμβρίου χιλιάδες αθλητές όλων των ηλικιών και των επιπέδων αναμένεται και φέτος να κατηφορίσουν στην πρωτεύουσα της Λακωνίας για να πάρουν μέρος και να δοκιμάσουν τα όριά τους.

Η Σπάρτη θα υποδεχθεί το «Spartan Race», τον μεγαλύτερο αγώνα με εμπόδια στον κόσμο και ένας Λαρισαίος γνώριμος ποδοσφαιριστής ήδη ετοιμάζεται να συμμετέχει για δεύτερη φορά με μεγαλύτερες αξιώσεις από την πρώτη και με αρκετές εμπειρίες που αποκόμισε.

Ο λόγος για τον πρώην ποδοσφαιριστή της ΑΕΛ, του Απόλλωνα Λάρισας και του Ηρακλή Λάρισας και του Ολυμπιακού Βόλου, Χρήστο Αγρόδημο, ο οποίος αφού σταμάτησε το ποδόσφαιρο δημιούργησε έναν χώρο ειδικό για να γυμνάζεται που έχει ακόμη και στίβο μάχης.

«Είμαι τρελαμένος με τη γυμναστική» μας λέει ο Χρήστος Αγρόδημος και προσθέτει ότι: «Νομίζω πως αυτό πλέον θα κυριαρχήσει στη ζωή μας. Δεν ξέρω αν είμαστε πολλοί ή λίγοι, αλλά αυτήν τη στιγμή ο τρόπος γύμνασής μας έχει γίνει για όλους καθημερινή συνήθεια. Θέλουμε να δοκιμάζουμε τις αντοχές μας».

*Έρχεσαι με φόρα από το Λιτόχωρο…

«Ναι, πήρα την πρώτη θέση στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων στο Olympus Marathon 2023 με 27.22. Δεύτερος αναδείχθηκε ο Παρρής Νίκας-Ρωμανός και τρίτος ο Κακουλίδης Νίκος. Ήταν ένας δύσκολος αγώνας και πραγματικά είναι εντυπωσιακό να περνάς στην ομορφότερη περιπατητική διαδρομή μέσα στο φαράγγι του Ενιπέα».

*Από το ποδόσφαιρο… υπεραθλητής…

«Ναι, υπήρξε απογοήτευση από το ποδόσφαιρο και τώρα βρήκα την Ιθάκη μου. Μην ξεχνάμε ότι έπαιξα στη μεγάλη κατηγορία με τον Απόλλωνα Σμύρνης και πολλές συμμετοχές στη Super League 2».

*Όνειρο ζωής το Spartan…

«Το Spartan δεν είναι ένας αγώνας, αλλά οι 200 και πλέον αγώνες που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο σε περισσότερες από 30 χώρες. Το «Spartan Race» είναι ίσως ο πιο απαιτητικός αγώνας στον κόσμο, γιατί σε βάζει να γεμίζεις λάσπη, να τρέχεις, να σκαρφαλώνεις και γενικώς να μη νιώθεις ότι υπάρχει μια στιγμή χαλάρωσης!

Θα πηδήσεις πάνω από φωτιές, θα συρθείς κάτω από αγκαθωτό σύρμα, θα σύρεις λάστιχα, θα ανέβεις σε σκοινιά, θα κουβαλήσεις πολύ βαριές πέτρες».

*Αυτά είναι μέσα στις διαδρομές…

« Υπάρχουν διάφορες διαδρομές, υπάρχει το Spartan Sprint που είναι αγώνας 5 χιλιομέτρων και 20 εμπόδια, ενώ το Spartan Super είναι 13 χιλιόμετρα και έχει 25 εμπόδια».

Ο 28χρονος που σταμάτησε πέρυσι το ποδόσφαιρο με τελευταίο σταθμό τον Οικονόμο Τσαριτσάνης έχοντας παίξει 61 παιχνίδια σε εθνικές κατηγορίες, 2 γκολ) δείχνει ότι αυτήν τη στιγμή βρήκε μια άλλη αθλητική διέξοδο, στην οποία θέλει να αποδείξει την αξία του. Στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο είχε φθάσει να κοστολογείται μέχρι 20.000 ευρώ!

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις