Γήπεδα “χαλιά” από την Περιφέρεια για Σούρπη, Ευξεινούπολη και Πλάτανο (pics)

Ολοκληρώθηκαν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, οι εργασίες αντικατάστασης χλοοοτάπητα και κατασκευής αρδευτικού δικτύου στα Δημοτικά Γήπεδα Σούρπης, Ευξεινούπολης και Πλατάνου, συνολικού προϋπολογισμού  215.567,60  ευρώ.

 Ειδικότερα για τα παραπάνω γήπεδα οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν ήταν:

Σούρπη : Αντικατάσταση χλοοτάπητα και νέο δίκτυο άρδευσης.
Ευξεινούπολη : Αντικατάσταση χλοοτάπητα, νέο δίκτυο άρδευσης  και κατασκευή αποστραγγιστικού δικτύου απορροής και παροχέτευσης ομβρίων υδάτων.

Πλάτανος: Κατασκευή δικτύου άρδευσης

Αποστραγγιστικό δίκτυο: Στο δημοτικό γήπεδο Ευξεινούπολης  κατασκευή υπεδάφιου αποστραγγιστικού δικτύου.

Αρδευτικό δίκτυο: Και στα τρία  γήπεδα κατασκευάστηκε εκ νέου το πρωτεύων και δευτερεύων σύστημα άρδευσης με σωλήνες από πολυαιθυλένιο υψηλής πυκνότητας (HDPE) διατομής Φ90 Φ75 και Φ50.

Αντικατάσταση  χλοοτάπητα: Εκτός από την εγκατάσταση του νέου αυτόματου συστήματος άρδευσης, στα γήπεδα Ευξεινουπόλεως και Σούρπης προβλεπόταν η αναμόρφωση της επιφάνειας του αγωνιστικού χώρου των γηπέδων, με αντικατάσταση του υποβαθμισμένου υφιστάμενου φυσικού χλοοτάπητα συνολικού εμβαδού (για τα δύο γήπεδα) 15.750 τ.μ.

Παράλληλα στο γήπεδο της Σούρπης, συνεχίζονται οι εργασίες κατασκευής κερκίδων.

Σύμφωνα με δηλώσεις της Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη «Η Περιφέρεια Θεσσαλίας  πάντα αρωγός σε αθλητικά έργα, βοηθά έμπρακτα Δήμους, αθλητικούς Συλλόγους και φορείς, ενισχύοντας την προσπάθεια που κάνουνε για δημιουργία κατάλληλων αθλητικών χώρων. Εκτός από την κατασκευή νέων αθλητικών έργων, προχωρούμε στην ανακατασκευή και τη συντήρηση των ήδη υπαρχόντων, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στη νεολαία μας να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, σε συνθήκες σύγχρονες και ασφαλείς».

Δείτε εικόνες:

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις