Εσωτερικό Πρωτάθλημα Μικτών ομάδων, διοργανώνει η Ακαδημία Αγ. Παρασκευής

Μοιράσου το άρθρο
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Η Σχολή ποδοσφαίρου Αγ. Παρασκευής πρωτοπορεί για μια ακόμη μία φορά στο πλαίσιο καλύτερης αξιολόγησης και προσφοράς στα παιδιά – νεαρούς αθλητές που ανήκουν στους κόλπους της, προετοιμάζει για τα προσεχή δυο Σάββατα (4-11/6/2016), εσωτερικά τουρνουά με μικτή σύνθεση ομάδων, όλων των ηλικιακών βαθμίδων…

Μάλιστα είναι αξιοσημείωτο, ότι οι ομάδες που θα συμμετέχουν σ΄ αυτό το εσωτερικό τουρνουά έχουν ονομαστεί με ονόματα παλαιών ποδοσφαιρικών, άσσων του Ν. Μαγνησίας, που τίμησαν και δόξασαν το ποδόσφαιρο στο Πανελλήνιο!
Ενδεικτικά αναφέρουμε τα ονόματα των Συνετόπουλου, Μποτίνου, Μουστακλή, Κοκκινάκη, Τζίνη, Μανιατάκη…
Αυτή η κίνηση, πέρα από την απόδοση τιμής στα πρόσωπα, έχει κι εκπαιδευτικό χαρακτήρα, καθώς θα παρουσιάσει στα παιδιά το ιστορικό καθενός από αυτούς τους ένδοξους ποδοσφαιριστές τους παρελθόντος.
Όπως κάθε άλλη εκδήλωση, έτσι κι αυτή είναι ανοιχτή για το κοινό, γονείς, φίλους και συγγενείς των νεαρών αθλητών- μαθητών.
Τη διοργάνωση θα παρακολουθήσει το Τεχνικό Επιτελείο της Σχολής και ο Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, κ. Απόστολος Καθηνιώτης που πλαισιώνει αυτό, οποίος έκανε και την ακόλουθη δήλωση:
“Η Σχολή ποδοσφαίρου Αγ. Παρασκευής Βόλου, στο πλαίσιο των αθλητικών δραστηριοτήτων της, θα διοργανώσει εσωτερικό τουρνουά ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων της ακαδημίας, με μικτή σύνθεση ομάδων όλων των ηλικιακών βαθμίδων.
Οι αγωνιστικοί χώροι θα ορισθούν ανάλογα με τις συνθέσεις των ομάδων και η ημερομηνία τέλεσης των αγώνων έχει προγραμματιστεί για τα Σάββατα 4 και 11/6/2016.
Οι αγώνες θα αποτελέσουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για γονείς και φίλαθλους, προκειμένου να θαυμάσουν τα νέα ταλέντα, μέσα σε ένα εορταστικό κλίμα, έπειτα από μια αξιόλογη πορεία όλων των ομάδων μας, στα πρωταθλήματα Ακαδημιών.
Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με τη βράβευση όλων των παιδιών για τη συμμετοχή τους, ενώ ξεχωριστά βραβεία προβλέπονται για τους καλύτερους παίχτες του τουρνουά, που θα προκύψουν κατόπιν ψηφοφορίας.
Στην κρίσιμη αυτή περίοδο της ανάπτυξης μέσα από ένα εντελώς νέο προγραμματισμό η Σχολή Ποδοσφαίρου Αγ. Παρασκευής Βόλου, ισχυροποίησε τις βάσεις προόδου κι εξέλιξης των μικρών ποδοσφαιριστών, προς όφελος τους, δημιουργώντας ισχυρά θεμέλια με τα κατάλληλα μέσα προετοιμασίας, για καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον.
Η προσπάθεια στρέφεται περισσότερο στο να καλύψει τα κενά εισαγωγικών και βασικών σταδίων εισόδου στον αθλητισμό, που δεν διδάσκονται στο βαθμό που πρέπει μέσω του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής στα δημοτικά σχολεία, συμπληρώνοντας την κινητική δραστηριότητα των αθλουμένων με τα απλούστερα μέσα προετοιμασίας και εκμάθησης ποδοσφαίρου, προς αποφυγή της πρόωρης εξειδίκευσης στα πρώτα χρόνια.
Σκοπός της Ακαδημίας μας είναι μέσα από διαδικασίες Ανίχνευσης Αξιολόγησης και Αξιοποίησης των προσόντων, όλων ανεξαίρετων των παιδιών και μέσα από προπονητικές μεθόδους κατάλληλες, για την αναπτυξιακή αυτή περίοδο, να προσφέρει τα κατάλληλα εφόδια στα παιδιά, ώστε να εκπληρώσουν τα μελλοντικά τους σχέδια επιτυγχάνοντας τους στόχους που έχουν θέσει.
Κανείς δεν έχει ραντεβού με την επιτυχία ή είναι “καταδικασμένος” πρωταθλητής, όσα προσόντα κι αν έχει, αν δεν προπονηθεί σκληρά δημιουργώντας τις βάσεις για ένα αθλητικό μέλλον.
Βάσεις, ώστε να αποφύγει να πληρώσει το βαρύ τίμημα της ΠΡΩΙΜΗΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ- χρόνια σωματικά προβλήματα- στασιμότητα- τραυματισμούς – ψυχικά τραύματα, που θα τον ταλαιπωρούν όταν βιώνοντας πολλές επιτυχίες σε νεαρή ηλικία, δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει σε αποτυχίες αργότερα και πολλά αλλά…
Ο ρόλος των γονέων είναι καταλυτικός σ’ αυτή την μεγάλη προσπάθεια που κάνει το παιδί. Υπενθυμίζουμε απλά, ότι όλα τα παιδιά δεν αναπτύσσονται με τον ίδιο ρυθμό. Πολλά νεαρά αστέρια του αθλητισμού, μπορεί απλά να έχουν ωριμάσει νωρίτερα από τον μέσο όρο.
Από την άλλη, προπονητής που δεν κατανοεί ότι η άνιση κατανομή παιδιών με πρόωρη και καθυστερημένη ανάπτυξη δημιουργεί δυσκολίες, επιλέγει παιδιά για λάθος λόγους!
Υπομονή λοιπόν γιατί κάποια παιδιά μπαίνουν στην εφηβεία πιο νωρίς ή πιο αργά από το συνηθισμένο. Ενθάρρυνση και υποστήριξη από τους γονείς και τους προπονητές, μέχρι να μπουν στην εφηβεία, ώστε να μην μειωθεί η αυτοεκτίμησή τους εξ αιτίας των χαμηλών επιδόσεων. Μόνο έτσι μπορούν να κρατήσουν ζωντανό το ενδιαφέρον τους και να συνεχίσουν την προσπάθεια τους στον Αθλητισμό…”