Μαρτσούκος: «Δικλείδες ασφαλείας στο πρωτάθλημα της SL2»

Όλα δείχνουν πως ένα μεγάλο σκάνδαλο για κύκλωμα στοιχηματισμού στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι έτοιμο να ξεσπάσει, αφού η υπόθεση που ερευνάται από τον Άρειο Πάγο, μετά από έρευνες ετών, έχει φτάσει στο τελικό στάδιο. Μάλιστα, φέρονται να εμπλέκονται ομάδες και πρόσωπα όχι μόνο από την Super League 2, αλλά και από την Super League 1 μέχρι και την Γ’ Εθνική.

«Έχει ολοκληρωθεί η δικογραφία και διερευνάται το μέγεθος της στοιχηματικής απάτης με ταυτοποιήσεις των κατασχεμένων κινητών και υπολογιστών, με τις νόμιμες υποκλοπές που έχουν γίνει. Αφορά στην Super League 1 και στην Super League 2, ακόμη και στην Γ’ Εθνική», ανέφερε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 ο Κυριάκος Θωμαΐδης.

Ο πρόεδρος της Super League 2, Πέτρος Μαρτσούκος, μίλησε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 και προανήγγειλε αυτοκάθαρση από τη λίγκα, σε περίπτωση που υπάρχουν καταδικαστικά πορίσματα. «Δεν μας έχουν έρθει ακόμη επίσημα στοιχεία, μαθαίνουμε από τα ΜΜΕ για την ώρα. Περιμένουμε τι θα βγάλει η έρευνα, τα πορίσματα που θα προκύψουν και πιστεύω πως έχουμε γρήγορα αντανακλαστικά, ώστε να πάρουμε τις καλύτερες αποφάσεις για την λίγκα, για να προχωρήσει μπροστά με καθαρότητα. Μέχρι προχθές λέγανε μόνο για την Super League 2, αλλά από ό,τι φαίνεται υπάρχει πρόβλημα σε όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πιστεύουμε πως δεν θα αφορά σε παράγοντες ομάδων, αλλά για άτομα έξω από το γήπεδο», τόνισε.

«Εμείς σαν λίγκα δεν μπορούμε να πάρουμε αποφάσεις προτού μας δώσει η ΕΠΟ το πόρισμα. Όμως από εκεί και πέρα, θέλουμε να κάνουμε την αυτοκάθαρσή μας. Το πρωτάθλημα έχει προγραμματιστεί να αρχίσει στις 24 Σεπτεμβρίου, γι’ αυτό θέλουμε να κινηθούν όλες οι διαδικασίες γρήγορα, ώστε πριν ακόμη γίνει η κλήρωση να ξέρουμε ποιες ομάδες θα μπορούν να αγωνιστούν στο νέο πρωτάθλημα. Αν η δικαιοσύνη δεν μπορεί να κινηθεί σε γρήγορους ρυθμούς, θα πρέπει να βάλουμε στο πρωτάθλημά μας δικλείδες ασφαλείας ώστε να αποβληθούν από την λίγκα και όσους βαθμούς έχουν κόψει να επιστραφούν στις ομάδες που τους έχασαν. Μέλημά μου θα είναι αυτό, για να υπάρχει ισονομία στο πρωτάθλημα και θα το προτείνω στον συνεταιρισμό», πρόσθεσε.

«Δεν θέλουμε να υπάρχει καμία αδιάφορη ομάδα στην εξέλιξη του πρωταθλήματος, γι’ αυτό προσφέρουμε και οικονομικά κίνητρα. Θέλουμε τα μπόνους, τα χρήματα από το στοίχημα και την τηλεόραση, να μοιράζονται κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να τα παίρνουν μόνο οι υγιείς ομάδες και όχι να τα παίρνουν ομάδες που έχουν ‘φάκελο’. Αυτές θα είναι οι δικές μου προτάσεις, ελπίζω ο συνεταιρισμός να τα ψηφίσει αυτά για το καλό των ομάδων και του πρωταθλήματός μας», κατέληξε.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις