Παράνομος στοιχηματισμός: Στο κενό η απόπειρα συγκάλυψης

Μοιράσου το άρθρο
ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ
Άρθρο του dikisports:

Η ΕΠΟ επιχειρεί να αποπροσανατολίσει ώστε να συγκαλύψει την ελληνική εκδοχή του διεθνούς κυκλώματος παράνομου στοιχηματισμού.

Ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Τάκης Μπαλτάκος απεφάνθη ότι οι αθλητικοί δικαστές αδυνατούν να τιμωρήσουν ομάδες που εμφανίζονται στους φακέλους της Sportradar γιατί είναι τακτικοϊ δικαστές και απαιτούν πλήρη απόδειξη και όχι επαρκείς ενδείξεις με ισχυρή πιθανολόγηση, όπως προβλέπει το πειθαρχικό δίκαιο του ποδοσφαίρου! Μάλιστα έριξε το μπαλάκι στην κυβέρνηση, ισχυριζόμενος ότι πρέπει να νομοθετήσει για να λυθούν τα χέρια των αθλητικών δικαστών.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας της Ομοσπονδϊας Χαράλαμπος Κωτουλόπουλος δεν φαίνεται να συμφωνεί με τον πρόεδρο της ΕΠΟ.  Εκκίνησε τις πειθαρχικές διαδικασίες για 15 ΠΑΕ, με δύο τρόπους: Ανέσυρε τους 109 αρχειοθετημένους φακέλους της Sportradar και ενημερώθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για τα νέα στοιχεία της Interpol. Ο προεδρος Εφετών ως αθλητικός δικαστης θα ακολουθήσει όσα προβλέπει ο Πειθαρχικός Κώδικας, δηλαδή αυστηρές κυρώσεις με ισχυρή πιθανολόγηση και όχι με πλήρη αποδεικτικό διαδικασία.
Όπως αποκαλύπτει η “Δίκη”, η έρευνα των διωκτικών αρχών εντόπισε μηνύματα από διαδικτυακές εφαρμογές, τα οποία αποτυπώνουν αλλοιώσεις αποτελεσμάτων αγώνων μέσω στοιχηματικής απάτης.  Μαζί με τις μαρτυρίες και τις νόμιμες υποκλοπές αποτελούν τη θρυαλλίδα για άσκηση ποινικών διώξεων και εντάλματα συλλήψεων.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις