Τα highlights από το 2-2 του Παναθηναϊκού με την Ντνίπρο (video)

Ελλάς, Ευρώπη, Παναθηναϊκός! Είναι πλέον γεγονός. Το τριφύλλι επιστρέφει στα ευρωπαϊκά σαλόνια μετά από έξι ολόκληρα χρόνια ανομβρίας και είναι πανέτοιμο για να φορέσει τα καλά του και να επανέλθει δριμύτερο στα σαλόνια.

 

Η Ντνίπρο πάλεψε σαν λιοντάρι κι έφυγε με την τιμητική ισοπαλία (2-2) από την κατάμεστη και απαστράπτουσα Λεωφόρο, αλλά ο Παναθηναϊκός βρήκε το σθένος να αντιδράσει με τον αρτίστα Τζούρισιτς και με τα δύο γκολ του Σπόραρ (15’, 70’) να επικυρώσει το πολυπόθητο εισιτήριο.

Η πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League υπογράφει την επιστροφή του Παναθηναϊκού στους ευρωπαϊκούς ομίλους για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2016-17, καθώς εξασφαλίζει παρουσία στα γκρουπ του Europa League.

Στον επόμενο γύρο του Champions League, ο Παναθηναϊκός θα συναντήσει τη Μαρσέιγ του Ομπαμεγιάνγκ και της παρέας του ελπίζοντας σ’ ένα μικρό «θαύμα» με έπαθλο το… σεντόνι της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Το μόνο σίγουρο είναι ότι κόντρα στους Γάλλους τέτοιες εμφανίσεις απαγορεύονται.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε αποφασιστικά στο ξεκίνημα του ματς με στόχο να πετύχει ένα γρήγορο γκολ και τα κατάφερε στο 15’ με τον Σπόραρ να εκμεταλλεύεται την αδράνεια της ουκρανικής άμυνας από το διώξιμο του Γεντβάι και να «κρεμάει» με υπέροχο πλασέ τον Βόλινετς, ανοίγοντας το σκορ (1-0) μέσα σε πανδαιμόνιο.

Λίγο νωρίτερα, στο 11’, οι πράσινοι δημιούργησαν μία εξαιρετική συνεργασία με Τζούρισιτς, Μπερνάρ και Βιλένα, αλλά το πλασέ ήταν πάνω στον τερματοφύλακα της Ντνίπρο.

Το οξύμωρο είναι ότι το υπέροχο γκολ του Σπόραρ αντί να δώσει φτερά, χαλάρωσε τους πράσινους και οι αν μη τι άλλο μαχητικοί Ουκρανοί αναθάρρησαν και με τρομερή ατομική ενέργεια του μεγάλου αστέρα τους, Ντόβμπικ, που πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και πλάσαρε από τη μικρή περιοχή τον Μπρινιόλι, ισοφάρισαν (1-1) στο 24’.

Ο Παναθηναϊκός βρήκε τη μεγαλύτερή του ευκαιρία στο 33’ μετά από κάθετη πάσα του Κώτσιρα στον Παλάσιος που βγήκε τετ α τετ με τον Βόλινετς ο οποίος έσωσε την εστία του. Η μπάλα έφτασε στον αμαρκάριστο Μπερνάρ που με κενή εστία σούταρε με δύναμη πάνω από τα δοκάρια, κλοτσώντας την ευκαιρία για το δεύτερο γκολ του τριφυλλιού.

Οι Ουκρανοί με τη σειρά τους απώλεσαν πολύ καλή ευκαιρία στο 45+6’ μετά από στατική φάση και πλασέ του Πάσικ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπρινιόλι.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με σκορ 1-1 και τον εμφανώς αγχωμένο Παναθηναϊκό να κάνει πολλά ατομικά λάθη και να μην κρατάει τη μπάλα για να ελέγξει τον ρυθμό (η Ντνίπρο είχε την κατοχή με ποσοστό 61%-39%) όπως θα ήθελε.

Με το καλησπέρα στο δεύτερο ημίχρονο, ο Μπρινιόλι με φανταστική επέμβαση σε σουτ του Μπλάνκο έσωσε την εστία του (46΄). Ο Παναθηναϊκός έχασε καλή ευκαιρία στο 52’ όταν βγήκε ωραία στο τρανζίσιον με τον Μαντσίνι να δίνει στον Σπόραρ που καθυστέρησε να πλασάρει.

Η Ντνίπρο, ωστόσο, δυο λεπτά αργότερα (54’) έφτασε στο 1-2 με καρφωτή κεφαλιά του Σαράπι μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Ο Φίλιπ Τζούρισιτς, εντούτοις, δεν είχε μιλήσει ακόμα. Και στο 70’ αφού υποδέχτηκε τη μπάλα από τον Μαντσίνι, χόρεψε την ουκρανική άμυνα και σέρβιρε στο πιάτο το 2-2 στον Σπόραρ που δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη πετυχαίνοντας το δεύτερό του γκολ στο ματς!

Οι Ουκρανοί εκνευρίστηκαν και κλοτσούσαν στο ψαχνό με συνέπεια έξι λεπτά αργότερα ο Τάντσουκ να δεχθεί απευθείας κόκκινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Χουάνκαρ (76’).

Στο 89′ ο Ιωαννίδης έφτασε πολύ κοντά στο 3-2 αλλά το πλασέ του σταμάτησε στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού της Ντνίπρο.

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς / 4-3-3): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Γεντβάι, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Βιλένα (66’ Τσόκαϊ), Τζούρισιτς (90’ Κλέινχεϊσλερ), Παλάσιος (46’ Μαντσίνι), Σπόραρ (79’ Ιωαννίδης), Μπερνάρ (90′ Βέρμπιτς).

ΝΤΝΙΠΡΟ (Ολεξάντρ Κούτσερ / 4-3-3): Βόλινετς (36’ λ.τ. Κιναρέλκιν), Πάσικ, Ανταμιουκ, Σαράπι (57’ Σβάτοκ), Καπλιένκο (69’ Τάντσουκ), Μπαμπένκο, Μπλάνκο, Μιροσνιτσένκο, Πικχαλόνοκ (68’ Κόχουτ), Ρουμπσίνσκι (69’ Χουτσούλιακ), Ντόβμπικ.

MVP: Σπόραρ. 
Ο Σλοβένος στράικερ καθάρισε τη μπουγάδα για τον Παναθηναϊκό με τα δύο τέρματα που σημείωσε, το πρώτο με πανέμορφη λόμπα και το δεύτερο με κοντινή προβολή. Η πρόκριση του τριφυλλιού στους ευρωπαϊκούς ομίλους φέρει σε μεγάλο βαθμό την υπογραφή του.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις