«Όσο πιο ψηλά γίνεται»

Δηλώσεις του προπονητή της Νέας Αρτάκης Δημήτρη Μαγκαφίνη, από την επίσημη ‘πρώτη’ της ομάδας του, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2/8.

‘Δεν θέλω να ‘μαι υπερβολικός αλλά εμένα προσωπικά δεν μ’ ενδιαφέρει ο όμιλος, μόνο οι αποστάσεις των ομίλων. Σ’ όποιον όμιλο και να παίξει η ομάδα θα είναι ανταγωνιστική και θα παρουσιαστεί έτσι όπως πρέπει.

Ο στόχος είναι να πρωταγωνιστήσει η ομάδα κι αν μπορέσει να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται, όσο πιο ψηλά είναι η πρώτη θέση. Αυτό δεν αφορά όμως μόνο το αγωνιστικό κομμάτι. Καταλαβαίνετε ότι υπάρχουνε οι συνθήκες που δημιουργούν στη διάρκεια του πρωταθλήματος. Εμείς πρέπει να είμαστε δυνατοί αγωνιστικά, να ‘χουμε ένα ρόστερ γεμάτο, γιατί τα παιχνίδια είναι πάρα πολλά φέτος. Δηλαδή θα ‘ναι ένας μαραθώνιος θα ‘λεγα. Βάλετε και το κύπελλο Ελλάδος, το κύπελλο ερασιτεχνών του νομού, καταλαβαίνετε ότι πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλο το ρόστερ και να είναι το ρόστερ τέτοιο… να το πλατιάσουμε το ρόστερ, ώστε ν’ ανταπεξέλθει στις συνθήκες και του πρωταθλήματος και του κυπέλλου. Γιατί η ομάδα έχει και στο κύπελλο Ελλάδος και στο κύπελλο ερασιτεχνών του νομού’.

Για το αν θα κάνει η ομάδα του κι άλλες μεταγραφικές κινήσεις: ‘Αυτή τη στιγμή δεν σκεφτόμαστε κάτι τέτοιο, αλλά όλα είναι ανοιχτά. Ξέρετε ότι η μεταγραφική περίοδος είναι μεγάλη πλέον, δεν πάει μέχρι τον Οκτώβρη. Ελπίζω να ‘χουν υγεία τα παιδιά, να μην χρειαστεί να γίνει κάποια τέτοια προσθαφαίρεση. Θα δούμε τις συνθήκες που θα δημιουργηθούν κι ίσως χρειαστεί να πάρουμε κάποιον παίχτη. Αυτό όμως αυτή τη στιγμή δεν το ‘χουμε στο μυαλό μας, ξεκινάμε με τους 24-25 ποδοσφαιριστές που έχουμε εδώ σήμερα και θα θέλω να πω ότι το ρόστερ που ‘χει δημιουργηθεί έχει μεγάλη εντοπιότητα. Το 80% -αν προσέξετε- είναι απ’ τον νομό Ευβοίας κι αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Εγώ προσωπικά -γιατί δουλεύω πρώτη φορά εδώ στην Εύβοια- βλέπω μία κάψα μεγάλη απ’ τους παράγοντες εδώ της ομάδος, από σας που είστε κοντά στην ομάδα, φαντάζομαι και στο τοπικό πρωτάθλημα, δίνετε μία αίγλη διαφορετική. Ελπίζω να είμαστε τόσο καλοί ώστε επειδή και η Χαλκίδα δεν είναι -ούτε ο Ηρακλής Ψαχνών, οι πιο κοντινές μας ομάδες- στο επίπεδο αυτή τη στιγμή της κατηγορίας τουλάχιστον που είμαστε, γιατί κι αυτές είναι ιστορικές ομάδες. Θέλουμε να γεμίζουμε το γήπεδο, αλλά όχι μόνο από τη Νέα Αρτάκη, αλλά κι από γύρω, από τη Χαλκίδα, από τα Ψαχνά. Να είμαστε τόσο καλοί ώστε να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο’.

Για τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας του: ‘Θα δουλέψουμε σκληρά, θα δώσουμε το 100%, κι εγώ κι οι ποδοσφαιριστές. Ήρθαμε εδώ για ένα στόχο, για να έχουμε μία ομάδα η οποία θα ‘ναι ανταγωνιστική και θα πρωταγωνιστήσει και αυτό μπορώ να το υποσχεθώ’.

eviasports.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις