Κροατικά ΜΜΕ: «Η ΑΕΚ αρνείται να δώσει τα βίντεο που κατέγραψαν οι κάμερες του γηπέδου»

Νέο δημοσίευμα στην Κροατία επιρρίπτει ευθύνες στην ΑΕΚ και στην Ελληνική αστυνομία για την δολοφονική επίθεση των χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στη Φιλαδέλφεια.

Χαρακτηριστικός είναι ο τίτλος της ιστοσελίδας «Index.hr», που αναφέρει: «Αυτά είναι τα μεγαλύτερα ψέματα των Ελλήνων για τον αγώνα στην Αθήνα», με τον δημοσιογράφο Βίτσε Κάριν, να παρουσιάζει το ρεπορτάζ του για τα όσα συνέβησαν το βράδυ της Δευτέρας στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα η ΑΕΚ αρνείται να συνεργαστεί και δεν δίνει τα video από την OPAP Arena, με τον Βίντσε Κάριν να αναφέρει: «Οι βασικές ψευδείς πληροφορίες που εμφανίστηκαν είναι ότι ένας Έλληνας οπαδός σκοτώθηκε από Κροάτες οπαδούς. Συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή η ελληνική αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες και ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό ποιος είναι ο δολοφόνος.

Τίποτα από όσα έχουν βγει μέχρι στιγμής στο χώρο των ΜΜΕ δεν στηρίζουν τους ισχυρισμούς που, χωρίς κανένα στοιχείο και πριν ξεκινήσει πλήρως η αστυνομική έρευνα, παρουσιάστηκαν από τα ελληνικά ΜΜΕ ως γεγονός – ότι ο δολοφόνος του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρή είναι μέλος των Bad Blue Boys».

Στη συνέχεια το δημοσίευμα αναφέρει: «Σήμερα δημοσιεύσαμε την είδηση ​​ότι η ΑΕΚ δεν θέλει να δώσει στην αστυνομία βασικά πλάνα από τις κάμερες παρακολούθησης γύρω από το γήπεδο, εμποδίζοντας έτσι την έρευνα. Είναι άλλη μια από τις απίστευτες λεπτομέρειες στην ιστορία της σύγκρουσης στην Ελλάδα.

Γεννιέται το ερώτημα αν κρύβουν το βίντεο γιατί είναι ξεκάθαρο ότι οι οπαδοί της ΑΕΚ ήταν καλά προετοιμασμένοι για μια οπαδική σύγκρουση που ήταν ακριβώς αυτό, και όχι μια αλόγιστη μανία και απόπειρα δολοφονίας αμάχων.

Δεδομένου ότι υπάρχουν έως και επτά Κροάτες με τραύματα από μαχαίρι, μπορεί να υποτεθεί ότι οι Έλληνες χρησιμοποίησαν μαχαίρια ή άλλα αντικείμενα ικανά να προκαλέσουν τέτοιους τραυματισμούς. Όμως τα ελληνικά μέσα αναφέρουν τα μαχαίρια αποκλειστικά στο πλαίσιο των Κροατών και οι επίσημοι φορείς σιωπούν για τους μαχαιρωμένους Bad Blue Boys».

Παράλληλα στο κείμενο των Κροατών, γίνεται αναφορά και για τις συνθήκες μεταχείρισης των Κροατών που έχει στα χέρια της η ελληνική αστυνομία, κάνοντας λόγο για άσχημες συνθήκες κράτησης, οι οποίες επιλύθηκαν μετά από παρέμβαση του Υπουργείου Εξωτερικών της Κροατίας.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις