Φλωρίδης: «Δεν είναι στα καλά της η αστυνομία – Να επανέλθει ο νόμος Ορφανού»

Η επαναφορά του νόμου Ορφανού θα βοηθήσει στην καταπολέμηση της οπαδικής βίας, σύμφωνα με τον ανώτατο δικαστικό Βασίλη Φλωρίδη. Μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη με αφορμή τα άγρια επεισόδια της περασμένης Δευτέρας στη Νέα Φιλαδέλφεια, στάθηκε στις αδυναμίες που υπάρχουν στην Ελληνική Αστυνομία αλλά και το νομοθετικό πλαίσιο.

Ο Βασίλης Φλωρίδης επεσήμανε την ανάγκη της αναδιοργάνωσης του νομοθετικού πλαισίου: «Το κρίσιμο είναι να γίνουν σημαντικές και διαρκείς αλλαγές στο Νόμο χωρίς να γίνονται αλλαγές κάθε τόσο. Δεν μπορούμε κάθε φορά να κάνουμε μνημόσυνα. Η κοινωνία είναι απολύτως έτοιμη εδώ και πολύ καιρό να δεχτεί αυστηρότερούς νόμους και ο πολίτης περιμένει να διαπαιδαγωγηθεί από τους πολιτικούς της χώρας. Πρέπει να γίνει σαφές ότι αν διαταράξεις το αθλητικό περιβάλλον μέσα η έξω από τα γήπεδα θα πας φυλακή. Η οπαδική βία έχει τρεις διαστάσεις: τη βία, την ανομία και την εφαρμογή των νόμων».

Σχετικά με τη δολοφονία του Μιχάλη αναφέρθηκε στις ευθύνες της ΕΛΑΣ: «Η Αστυνομία δεν είναι στα καλά της τελευταία. Όταν γίνονται κρίσεις να μην αναλαμβάνει ο γνωστός του πολιτικού αλλά εκείνος που αξίζει. Απαξιώνουμε τους καλύτερους και τους στέλνουμε στο σπίτι τους».

sdna.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις