«Άδειασε» Μπένετ ο Μπαλτάκος! – «Όρισε Έλληνα στο Παναθηναϊκός-ΑΕΚ»

Στον Στιβ Μπένετ απέδωσε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, τον μη ορισμό ξένου διαιτητή στο ντέρμπι της Δευτέρας ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ.

Ο ισχυρός άνδρας της ομοσπονδίας, αφού επιβεβαίωσε πως ορίζεται (αν και ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί ορισμοί από την ΕΠΟ) Έλληνας στη Λεωφόρο, παίρνει αποστάσεις από τον Άγγλο αρχιδιαιτητή στον οποίο επιρρίπτει την ευθύνη για τη συγκεκριμένη απόφαση, αλλά και για ανάλογη επιλογή στο ΠΑΟΚ-Άρης που προηγήθηκε (όπου επελέγη από την ΚΕΔ ο Παπαπέτρου και όχι κάποιος ξένος παρότι υπήρχαν επαφές).

«Ο κ. Μπένετ, παρά την προσπάθειά μου για την πρόσκληση ξένων διαιτητών στα ντέρμπυ, παρά την αντίστοιχη ενασχόληση και ενέργεια του Προέδρου της UEFA κ. Τσέφεριν, παρά την εκπεφρασμένη άποψη όλων των εμπλεκομένων στον χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, δεν όρισε ξένο διαιτητη ούτε στον αγώνα ΠΑΟΚ – ΑΡΗΣ ούτε στο ντέρμπυ της ερχόμενης Δευτέρας», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Μπαλτάκος.

Μάλιστα, συγκάλεσε σύσκεψη της Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου για την προσεχή Τετάρτη (27/9), δηλαδή μετά το ντέρμπι της Λεωφόρου, με θέμα «Πρόεδρος ΚΕΔ/ΕΠΟ», συνεπώς ίσως τεθεί και ζήτημα συνέχισης της συνεργασίας με τον Στιβ Μπένετ.

Υπενθυμίζεται πως οι Big 4 έχουν συμφωνήσει για να ορίζονται ξένοι διαιτητές υψηλού επιπέδου στα μεταξύ τους παιχνίδια, ενώ η ΑΕΚ με διαρροή της έκανε σαφές πως είναι κάθετα αντίθετη με ορισμό Έλληνα διαιτητή.

Φαίνεται, λοιπόν, πως δεν υπάρχει ζήτημα να βρεθεί ξένος διαιτητής από την ΕΠΟ για να διευθύνει το προσεχές ντέρμπι, αλλά-τουλάχιστον σύμφωνα με όσα αναφέρει ο κ. Μπαλτάκος-είναι απόφαση Μπένετ να οριστεί Έλληνας στο παιχνίδι.

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΕΠΟ:

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κ. Παναγιώτης Μπαλτάκος προέβη στην ακόλουθη δήλωση, σε σχέση με τους ορισμούς των αξιωματούχων διαιτησίας στα παιχνίδια της 5ης αγωνιστικής της SL1.

«Ο κ. Μπένετ για τον αγώνα Παναθηναϊκός – ΑΕΚ της Δευτέρας 25/9 έχει ορίσει Έλληνα Διαιτητή. Ο κ. Μπένετ, παρά την προσπάθειά μου για την πρόσκληση ξένων διαιτητών στα ντέρμπυ, παρά την αντίστοιχη ενασχόληση και ενέργεια του Προέδρου της UEFA κ. Τσέφεριν, παρά την εκπεφρασμένη άποψη όλων των εμπλεκομένων στον χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, δεν όρισε ξένο διαιτητη ούτε στον αγώνα ΠΑΟΚ – ΑΡΗΣ ούτε στο ντέρμπυ της ερχόμενης Δευτέρας.

Για τον λόγο αυτό, συγκαλώ την Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου, με θέμα: Πρόεδρος ΚΕΔ/ΕΠΟ».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις