Ποινή φυλάκισης στον πρόεδρο της επιτροπής Κυπέλλου της ΕΠΟ!

Ποινή φυλάκισης 2 ετών με αναστολή επέβαλε το Εφετείο Λαμίας στον αναπληρωτή πρόεδρο της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ, πρόεδρο της επιτροπής Κυπέλλου και πρόεδρο της ΕΠΣ Βοιωτίας, για τα αδικήματα:

α. της ηθικής αυτουργίας σε ψευδή κατάθεση από κοινού και κατά μόνας και

β. της ηθικής αυτουργίας σε πλαστογραφία μετά χρήσεως από κοινού και κατά μόνας.

Η ίδια ποινή επιβλήθηκε και στον τέως πρόεδρο της ΕΠΣ Βοιωτίας και πρώην αναπληρωτή πρόεδρο της ΕΠΟ για ηθική αυτουργία σε ψευδή καταμήνυση, ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία μετά χρήσεως κατ’ εξακολούθηση και ηθική αυτουργία σε ψευδή κατάθεση.

Επίσης με ποινή φυλάκισης με αναστολή τιμωρήθηκαν δύο μέλη της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣ Βοιωτίας.

Μηνυτές ήταν ο ο γραμματέας της Ένωσης Διαιτητών / ΟΔΠΕ και πρόεδρος του ΣΔΠ Βοιωτίας, Γ. Καραμάνης και ο τέως πρόεδρος της Ένωσης Διαιτητών / ΟΔΠΕ, Ηλ. Καραμάνης.

Εναντίον των δύο αδερφών Καραμάνη είχαν καταθέσει μηνύσεις τέσσερις διαιτητές της ΕΠΣ Βοιωτίας και είχαν προσέλθει ως μάρτυρες περίπου 20 διαιτητές.

Είχε προηγηθεί δικαστική δικαίωση του ΣΔΠ Βοιωτίας σχετικά με τα ποσοστά διαιτητών και η ΕΠΣ Βοιωτίας είχε κληθεί να καταβάλει τα χρήματα που είχαν επιδικαστεί.

Όταν αθωώθηκαν, οι αδερφοί Καραμάνη, υπέβαλαν μηνύσεις για ψευδή καταμήνυση κατά 17 προσώπων μεταξύ των οποίων και οι τέσσερις καταδικασθέντες.

Κάποιοι διαιτητές τους υπέδειξαν (τους καταδικασθέντες) ως ηθικούς αυτουργούς για, κατά περίπτωση, ψευδείς δηλώσεις, πλαστά εξοδολόγια διαιτητών κ.α…

soccerplus.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις